توصیه هایی که بیماران قلبی در هوای سرد باید رعایت کنند

چرا سکته قلبی در زمستان بیشتر است؟

سردی هوا هنگامی که با افزایش میزان آلاینده‌ها همراه می‌شود شرایط سکته‌های قلبی را فراهم می‌کند، بیماران مستعد در زمان سرما باید بینی خود را به واسطه ماسک یا شال بپوشانند و بین ساعت ۱۲ ظهر تا چهارعصر در محیط‌های گرم ورزش کنند.

چرا سکته قلبی در زمستان بیشتر است؟

حسن یکتاپرست سخنگوی اورژانس کشور با بیان اینکه سردی هوا یا کاهش دما هنگامی که با افزایش میزان آلاینده‌ها همراه می‌شود شرایط سکته‌های قلبی را فراهم می‌کند گفت: در این حوزه از کد ۲۴۷ در اورژانس استفاده می‌شود. کسانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای قلبی هستند به واسطه این کد توسط اورژانس شناسایی و به بخش آنژیوگرافی بیمارستان‌های قلب ارجاع داده می‌شوند و تحت درمان قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه در دی ماه سال جاری حدود ۹۸۷ مورد خدمات‌رسانی به بیماران قلبی از سوی اورژانس کشور شکل گرفته، که توسط کد ۲۴۷ به ثبت رسیده است گفت: این مهم در فروردین ۱۴۰۳ حدود ۴۸۷ مورد بوده است و در دی ماه به علت افزایش آلایند‌ها و سرد شدن دمای هوا روند صعودی داشته است.

یکتاپرست ادامه داد: سیستم و فرآیند تشخیص بیماری قلبی در گذشته کاملاً متفاوت بوده، بدین ترتیب که طی ماموریت و پس از شناسایی بیماری قلبی توسط پرسنل اورژانس، بیمار سریعا به نزدیک‌ترین بیمارستان رسانده و پزشک بعد از تشخیص، اقدامات لازم درمانی را انجام و این افراد را به متخصص قلب ارجاع می‌داد و بعد از بررسی برای درمان و در صورت نیاز به جراحی به اتاق عمل فرستاده می‌شد. اما اکنون با وجود مانیتورینگ هوشمند در اورژانس، سکته قلبی شناسایی و بیمار در کمترین زمان به بیمارستان‌های قلب فرستاده و بعد از آنژیوگرافی چنانچه لازم باشد عمل می‌شود. فرآیند هماهنگی، تشخیص و همچنین اعزام بیماران به بیمارستان‌های قلب در کمترین زمان ممکن توسط اورژانس و در همان زمانی که بیمار در حال حمل به بیمارستان است انجام می‌شود. این همان استانداری است که در کشور‌های توسعه یافته نیز دنبال می‌شود. 

وی با بیان این نکته که گرمایی بالای هوا نیز می‌تواند زمینه رابرای افزایش سکته قلبی فراهم کند گفت: دمای بالای هوا که در سال‌های اخیر گسترش پیدا کرده باعث تعریق و از دست رفتن رطوبت بدن شده و هنگامی که این وضعیت با فشار پایین همراه می‌شود، سکته قلبی را به همراه دارد، زیرا قلب مجبور است تا خون را به سختی پمپاژ کند و این برای افرادی که عارضه قلبی دارند و یا مبتلا به بیماری‌های قلبی هستند زمینه شوک گرمایی را فراهم می‌کند. در سرما نیز هنگامی که سرما افزایش پیدا می‌کند و آلایندگی هوا با آن همراه می‌شود زمینه سکته برای بیماران قلبی فراهم می‌شود در بسیاری از این موارد، بیماران قلبی در فضای باز و در هوای آلوده و سرد مشغول ورزش بودند در نتیجه سکته اتفاق افتاده است.

بیماران قلبی در هوای سرد بینی خود را بپوشانند

در همین رابطه منوچهر قارونی قاسمی، متخصص قلب و عروق نیز با بیان اینکه در سرما اسپاسم بر روی رگ‌ها ایجاد می‌شود که درد قلبی را به دنبال دارد به میزان گفت: این اسپاسم بر افرادی که دچارتنگی قلب هستند فشار وارد می‌کند. به عبارت دیگر علت افزایش سکته قلبی در روز‌های سرد سال ناشی از فعل و انفعالات بدنی بیماران قلبی بوده و افزایش فشارخون و سطح فیبرینوژن خون که تشکیل لخته در عروق کرونر را تسهیل می‌کند، به دنبال داشته و زمینه سکته را فراهم می‌کند.

وی تاکید کرد: بیماران مستعد در زمان سرما باید بینی خود را با واسطه ماسک یا شال بپوشانند تا سرما وارد بینی نشود، زیرا به محض وارد شدن سرما و شک ناشی از آن دچار درد قلبی می‌شوند.

ورزش صبحگاهی در زمستان توصیه نمی‌شود

قارونی توصیه کرد: معمولاً در زمستان ورزش آن هم در ساعت‌های اولیه صبح در فضای آزاد خوب نیست. البته این توصیه در مورد جوانان سالم صادق نیست، اما افرادی که مشکل قلبی دارند حتماً باید در محیط گرم ورزش کنند و این مهم را در ساعت نزدیک به ۱۲ ظهر تا چهارعصر قرار دهند.

وی افزود: افزایش سکته قلبی در سنین پایین به این علت است که ما از ماهیت زندگی سالم یعنی ورزش فاصله گرفتیم. ورزش نکردن، کم تحرکی، اضافه وزن و مصرف دخانیات از عوامل تاثیر گذار در سکته قلبی آن هم در سنین پایین است.

توصیه‌های غذایی به بیماران قلبی در فصل زمستان

این متخصص قلب و عروق علائم سکته قلبی را مورد ارزیابی قرار داد و بیان کرد: ممکن است با اولین علائم درد در قفسه سینه، سکته قلبی رقم بخورد و سبب ایجاد شرایط بسیار دردناکی برای بیمار و گاهی سبب مرگ وی شود. البته باید توجه داشت که هر دردی در ناحیه قفسه سینه نشان دهنده سکته قلبی نیست، اما می‌تواند به عنوان زنگ خطر در نظر گرفته شود.

وی تاکید کرد: تغییر سبک زندگی تحولات درونی بدن را رقم می‌زند، بنابراین افراد باید از خوردن غذای پرچرب همانند کباب کوبیده، کله پاچه، دل و جیگر دوری کنند این نوع از غذاها سخت هضم و چرب بوده و بهتر است توسط افراد، خصوصا بیماران قلبی در زمستان مصرف نشود.

وی افزود: کسانی که چند روز پشت سر هم غذای چرب می‌خورند؛ چربی‌ها در بدن این افرد به حالت کف صابونی به جدار رگ می‌چسبد و آن را زخم کرده آهسته و کم کم باعث خونریزی رگ می‌شود. در این حالت رگ‌ها بسته شده و زمینه سکته فراهم می‌شود. پس بعد از استفاده از غذای چرب افراد رژیم مبتنی بر غذا‌های ساده و کم چرب را باید تجربه کنند. توجه داشته باشید که فست فودها در رده غذای‌های بسیار چرب طبقه‌بندی می‌شوند.

قارونی درباره راه‌های پیشگیری از سکته قلبی یان کرد: یک سری از رویکرد‌ها وجود دارد که از سکته قلبی پیش‌از ۶۰ سالگی جلوگیری می‌کند، ترک کردن دخانیات، اجتناب از خوردن غذا‌های آماده و فوری، ورزش کردن به مدت ۳۰ دقیقه در روز، دوری از استرس، مقابله با فشار خون بالا و دیابت، داشتن خواب کافی در شبانه روز و پرهیز از نوشیدنی‌های شیرین از جمله راه‌های مهم برای جلوگیری از سکته قلبی به شمار می‌رود.

منبع: میزان
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید