مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران مطرح کرد

تالاسمی ها بزرگ ترین گروه دریافت کننده خون در کشور

مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران با بیان اینکه مبتلایان این بیماری سالانه ۵۰۰ هزار واحد خون دریافت می‌کنند که معادل حدود ۲۰ درصد خون‌های اهدایی کشور است، گفت: سازمان انتقال خون با استفاده از روش‌ها و فناوری‌های جدید برای افزایش ضریب ایمنی خون‌های اهدایی تلاش می‌کند و این روش‌ها احتمال انتقال ویروس‌های نظیر ایدز و هپاتیت را به شدت کاهش داده است.

تالاسمی ها بزرگ ترین گروه دریافت کننده خون در کشور

یونس عرب با بیان اینکه تالاسمی جزو بیماری‌های خاص است، اظهار کرد: تالاسمی، بیماری‌ ژنتیکی و یک اختلال خونی ارثی است که مقدار هموگلوبین‌ مبتلایان به این بیماری از حالت نرمال کمتر است. هموگلوبین، پروتئینی در گلبول‌های قرمز است که آنها را قادر به حمل و انتقال اکسیژن می‌سازد. در حال حاضر، آمار مبتلایان به بیماری تالاسمی حدود  ۲۳ هزار نفر در کشور است.

 وی درباره پراکندگی جغرافیایی بیماران تالاسمی در کشور گفت: استان سیستان ‌و بلوچستان با حدود ۳۵۰۰ بیمار مبتلا به تالاسمی در صدر جدول ابتلا قرار دارد. استان‌های فارس و خوزستان نیز به ترتیب با حدود ۲۷۰۰ و ۲۴۰۰ بیمار در جایگاه‌های دوم و سوم قرار دارند. تعداد بیماران تالاسمی استان‌های مازندران و هرمزگان نیز به ترتیب ۲۳۰۰ و  ۱۵۰۰ بوده و در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

عضو هیات ‌مدیره انجمن تالاسمی ایران با بیان اینکه بیماران مبتلا به تالاسمی بزرگ‌ترین گروه دریافت‌کنندگان خون در کشور هستند، توضیح داد: بیماران مبتلا به تالاسمی می‌بایست تا پایان عمر خون دریافت کنند. مبتلایان به تالاسمی ۵۰۰ هزار واحد خون طی هر سال دریافت می‌کنند که معادل حدود ۲۰ درصد خون‌های اهدایی کشور است.

وی همچنین با بیان اینکه ایمنی خون‌های اهدایی کشور بسیار زیاد است، خاطر نشان کرد: سازمان انتقال خون با استفاده از روش‌ها و فناوری‌های جدید برای افزایش ضریب ایمنی خون‌های اهدایی تلاش می‌کند. به طور مثال، از روش غربالگری مولکولی نوکلوِئیک اسید تست (NAT) برای غربالگری خون‌های اهدایی استفاده می‌شود که این روش احتمال انتقال ویروس‌های عامل بیماری ایدز  و هپاتیت را به شدت کاهش می‌دهد.

 مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران با بیان اینکه همواره قدردان اهداکنندگان خون هستیم، تصریح کرد: به واسطه حضور همیشگی اهداکنندگان خون و تلاش‌های شبانه‌روزی کارکنان سازمان انتقال خون، بیماران مبتلا به تالاسمی نگران کمبود خون و سلامت خون‌های اهدایی نیستند و اینجانب به عنوان یکی از مبتلایان به تالاسمی، از اهداکنندگان خون و همچنین سازمان انتقال خون کمال تشکر و قدردانی را دارم.

وی همچنین گفت: علیرغم تعطیلات غیر قابل پیش بینی در نیمه دوم سال جاری نیز مراکز انتقال خون استان ها همواره فعال بوده و بیماران نگرانی در خصوص تامین و دریافت خون نداشتند.

عرب با بیان اینکه سازمان انتقال خون دارای شبکه‌ای گسترده در سراسر کشور است، خاطر نشان کرد: هنگامی که هر یک از استان‌های کشور به خون نیاز داشته باشد، سازمان انتقال خون با استفاده از شبکه ملی خونرسانی کشوری کمبودهای احتمالی در این زمینه را به خوبی پوشش می‌دهد.   به عنوان مثال علی رغم آمار پایین اهدای خون در استان سیستان و بلوچستان نسبت به سایر استان‌های کشور، خون مورد نیاز این استان از طریق شبکه ملی خونرسانی کشور تامین می‌شود.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید