چرایی ادامه دار بودن واردات گوشیهای لوکس آمریکایی
وقتی تنظیم صورت جلسه در وزرات صمت به جایی نمیرسد و شاهد واردات بی حساب گوشی لوکس و خروج چند صد میلیاردی ارز هستیم.
اخیرا تامین ارز نیم میلیاردی برای واردات گوشی لوکس آن هم از نوع آمریکایی سر و صدایی کرده و اعتراض رهبر انقلاب اسلامی را به دنبال داشت.
ممنوعیت واردات گوشی با ارزش بالای ۳۰۰ یورو هم که در راستای «مدیریت منابع ارزی» و تجدید نظر در تخصیص ارز به «اجناس لوکس و غیر ضروری» مدتی قبل با توجه به شرایط خاص کشور و لزوم صرفهجویی هرچه بیشتر در مصارف ارزی مطرح شد ولی با مخالفت برخی وزرا روبه رو شد.
این واردات بی حساب گوشی های لوکس و خروج چند صد میلیاردی ارز در حالی صورت می گیرد که دولت با مدیریت جدی منابع ارزی دست و پنجه نرم می کند و به دنبال تخصیص درست منابع ارزی است.
رهبر انقلاب دوم شهریورماه، در دیدار مجازی با هیئت دولت خاطر نشان کردند: «گاهی واردات به کشور لوکس است یعنی هیچ نیازی به آن نیست؛ شنیدم که برای واردات یک نوع گوشی لوکس آمریکایی (آیفون) در سال ۹۸ حدود نیم میلیارد یورو ارز تخصیصی داده شده است. البته بخش خصوصی این کار را میکند، منتها دولت بایستی جلوی این را بگیرد».
حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به موضوع حجم بالای تامین ارز برای وادرات گوشی های لوکس آمریکایی بیان کرد: قبل از اعتراض رهبر به تامین ارز در حجم نیم میلیارد دلاری ستاد مبارزه با قاچاق و وزارت صمت صورت جلسهای را تهیه و تنظیم کرده بودند ولی مسئولان وزرات صمت به آن بی توجه بودند.
او ادامه داد: طبق قانون واردات تلفن همراه آمریکایی و کرهای غیر قانونی نیست. بلکه گلایه رهبری از این جهت بود که چرا حجم بالای ۵٠٠ میلیارد دلار ارز برای واردات تلفن همراه با نشان تجاری آمریکایی تامین شده است؟ وقتی این موضوع صورت جلسه و تصریح شده چرا باید ٣٠ درصد تامین ارز تلفن همراه برای برنده باشد که درصد کمی از جامعه از آن استفاده میکنند.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق تصریح کرد: اگر در کشور١٠ واحد تامین ارز برای واردات موبایل صورت میگیرد چرا سه واحد مختص نشان تجاری است که درصد کمی از آن استفاده میکنند. صورت جلسه امضا شد و به تایید وزارت صمت رسید.
سخنگوی ستاد مبارز ه باقاچاق :دوستان وزارت صمت گفتند در جریان نیستیم
دهقانی نیا افزود: این صورت جلسه تایید شده در فضای مجازی منتشر شد. اما دوستان وزارت صمت گفتند در جریان نیستیم و جای سوال دارد، زیرا امضای معاونت و مدیران کل مربوطه زیر صورت جلسه بوده و جلسه در وزارت صنعت معدن و تجارت برگزار شده است؛ و باید عملیاتی میشد.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق عنوان کرد: آنچه که ستاد مبارزه با قاچاق هم پیگیر بود همین موضوع بود که چرا باید بابت هر برندی با هر ارزشی تامین ارز داشته باشیم.وقتی این برند تجاری آمریکایی فقط توسط ۵درصد جامعه مورد استفاده قرار میگیرد، ولی٣٠ تا ۴٠ درصد ارز مختص به تلفن همراه را به خود اختصاص میدهد.
مانع اجرا نشدن کاهش واردات گوشی های لوکس آمریکایی چیست؟
این مقام مسئول در ادامه در تشریح جزئیات صورت جلسه یادآورشد: با قرار شد سقفی تعیین شود و به گوشیهایی که تا٣٠٠دلار ارزش دارند تامین ارز انجام شود. با اینکه مصوب و تایید هم شد به تمامی اعضاهم موافقت کردند، اما عملیاتی نشد و منجر به تذکر رهبر انقلاب شد. اینکه چرا با وجود امضای صورت جلسه مربوطه هنوز عملیاتی نشده است. موضوعی که هماهنگیهای آن انجام شده صورت جلسه دارد و معاونان مربوطه در وزارتخانه صمت زیر صورت جلسه را امضا کردند و ابلاغ کردند. چرا نباید اجرایی شود؟ و کار به جایی میرسد که رهبر انقلاب گلایه از تامین ارز به این نشان تجاری را دارند؟
انتهای پیام/
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
70
مگه آمریکا واردات محصولات ایرانی رو ممنوع کرده که شما اینجوری میکنید . خیلی عرضه دارین یه گوشی بسازین که با اونا رقابت کنه نامرد عالمیم اگه نخریم . البته اگه آقازاده های دلال بزارن این کشور چیزی تولید کنه
ایفون لوکس نیست. شما با وضعیت ارزش پول ملی این وسیله معمولی رو لوکس کردید
گوشی ایفون لوکس حساب نمیشه ، شما لوکسش کردید . چرا ما نباید مثل تمام دنیا نرمال زندگی کنیم ؟