بخش عمدهای از غدههای سیبزمینی توسط افراد سودجو به منطقه وارد میشود
به گزارش خبرگزاری تسنیم محمدحسنی ظهر امروز در جلسه تولید سیبزمینی بذری در شهرستان نمین اظهار داشت: علیرغم تولید هسته اولیه بذر مورد نیاز سیبزمینی در داخل استان ضروری است کهبه منظور تکثیر و تامین بذر مورد نیاز بهرهبرداران با رعایت فاصله ایزولاسیون این مهم یعنی تهیه بذر عملی شود.
وی افزود: یکی از عوامل مهم در این رابطه کاهش عملکرد در واحد سطح زراعت سیبزمینی، عدم دسترسی زارعان به بذر سالم و عاری از عوامل بیماریزا بوده و این در حالی است که شرایط لازم از جمله شرایط آب و هوایی، دانش فنی و تخصص لازم کارشناسان و تکثیرکنندگان غدههای بذری وجود داشته ولی به طور عملی در این راستا موفقیت مورد انتظار محقق نشده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نمین گفت: با توجه به اینکه استان اردبیل پرچمدار کشت بافت و تولید هسته اولیه بذر سیبزمینی کشور بوده و قبل از آن هم بخش مهمی از نیاز بذری استانها را تامین مینمود، به همین دلیل تولید سیبزمینی بذری در این منطقه در اولویت کاری قرار گرفته است.
حسنی تصریح کرد: متاسفانه بخش عمدهای از غدههای سیبزمینی به اصطلاح بذری توسط افراد سودجو به منطقه وارد میشود که متاسفانه این غدهها به طور معمول به آفات و بیماریها آلوده بوده و سبب آلودگی منطقه میشود که امیدواریم بتوانیم زمینه کاهش ورود این غدهها به منطقه را به وجود بیاوریم.
وی اظهار کرد: به منظور ساماندهی تولید و تامین بذر مورد نیاز منطقه، اخیرا قدمهای موثری در این رابطه برداشته شده و امسال در این شهرستان 35 هکتار از اراضی مورد تائید موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال برای تولید غدههای بذری مادری و گواهی شده به زیرکشت رفته بود و به میزان یک هزار و 300 تن غده بذری تولید شده که 75 تن آن کلاس سوپر ایلیت و بقیه گواهی شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نمین افزود: سالانه 5 هزار هکتار از اراضی آبی شهرستان نمین به کشت زراعت سیبزمینی اختصاص داشته که از این سطح به طور متوسط 185 هزار تن محصول سیبزمینی برداشت میشود و ما نیز تمام تلاش خود را برای افزایش بازده این محصول در منطقه انجام خواهیم داد.
منبع: تسنیم
10