تنش آبی در روستاهای شمال شرق خوزستان

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: اینکه مردم از آب گل‌آلود استفاده می‌کنند پذیرفته نیست؛ شهرها و مخصوصا روستاهای شمال شرق استان در تنش آبی هستند و تمام این‌ها مواردی است که ضمن دیده شدن نیاز به اصلاح نیز دارند.

تنش آبی در روستاهای شمال شرق خوزستان

کیامرث حاجی‌زاده، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، صبح امروز در چهارمین جلسه شورای هماهنگی آب و برق خوزستان، ضمن تعهد گرفتن از سازمان آب و برق و آب و فاضلاب مبنی بر افتتاح مخزن 10هزارتایی امیدیه تا پایان خرداد، اظهار کرد: آب و فاضلاب روستایی در بحث توزیع آب، رها شده است و قرار نیست مردمی که به این اندازه در سیل خسارت دیده‌اند از آب شرب نیز محروم باشند.

وی افزود: در حال حاضر در بحث آب شرب روستایی، بعد از رامهرمز بیشترین سطح مشکلات و چالش‌ها در این زمینه را در شهرستان باغملک شاهد هستیم و بیشترین تنش آبی در روستاهای باغملک است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان عنوان کرد: امروزه عمده مشکلات استان ما در بحث‌های زیرساختی مانند تامین آب شرب، صنعت، کشاورزی و احشام و همچنین برق است که با توجه به افزایش دما و فرسودگی شبکه توزیع برق بر این مشکلات نیز افزوده شده است.

وی افزود: هر چند در سال‌های گذشته، خشکسالی دلیل خوبی بر کمبود آب شرب بود اما باید این را بپذیریم که کمبود آب شرب آن هم پس از بارندگی‌ها و سیل اخیر قابل قبول نیست و این در حالی است که حجم ورودی آب و ذخایر سدها307درصد افزایش پیدا کرده و 42میلیارد متر مکعب از ابتدای مهر97 ورودی آب داشتیم لذا نمیتوانیم کمبود آب و برق را پذیرا باشیم.

حاجی‌زاده گفت: اعتبارات خوبی را در بخش‌های زیرساختی توانستیم از دولت دریافت کنیم اما تلاش مدیران نیز باید افزایش پیدا کند، آب و فاضلاب روستایی مشکل دارد و این را نیز باید بپذیرند چرا که بودجه‌های استانی محدود است اما ما علی‌رغم این محدودیت‌ها از آب و فاضلاب روستایی حمایت کردیم.

وی خطاب به مدیرکل آب و فاضلاب روستایی ادامه داد: اینکه مردم از آب گل‌آلود استفاده میکنند پذیرفته نیست؛ شهرها و مخصوصا روستاهای شمال شرق استان در تنش آبی هستند و تمام این‌ها مواردی است که ضمن دیده شدن نیاز به اصلاح نیز دارند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، ضمن تاکید بر لزوم بازسازی روستاهای سیل‌زده و انجام لایروبی‌ها جهت خروج رسوبات سنگین، بیان کرد: آب شرب مردم باید تامین شود و در توزیع آب نیز به مدیریت نیازمندیم؛ در گذشته به علت خشکسالی اعلام کرده بودیم که آب احشام از آب شرب تامین شود اما در حال حاضر و با توجه به شدت بارندگی‌های اخیر باید تمهیداتی در راستای تامین آب احشام از منابعی چون رودخانه و .. اندیشیده شود.

وی افزود: تاکید میکنم که پیگیری‌ها در راستای حل این مشکلات ادامه پیدا کند و انتظار ما این است که مشکلات حل شود چرا که قرار نیست در کنار سدهای بزرگ کارون، مردم از آب شرب محروم باشند.

خدمات شرکت نفت در بخش ابوالفارس رامهرمز صفر است

موسی ممبینی، فرماندار رامهرمز، اظهار کرد: در بخش ابوالفارس رامهرمز، 80حلقه چاه فعال توسط شرکت نفت تاسیس و از آن استفاده می‌کنند اما خدماتی که در قبال این بهره‌وری به مردم آن منطقه می‌دهند صفر است.

وی افزود: 14ماه است که کارکنان و ماشین‌آلات آب و فاضلاب روستایی حقوق نگرفته‌اند که خود می‌تواند دلیلی بر متوقف شدن روند کار و از بین رفتن رغبت پرسنل و به تبع آن به صفر رسیدن کلر آب شرب منطقه باشد.

فرماندار رامهرمز، گفت: در حال حاضر مشکل عمده ما عدم وجود کلر در آب و فرسودگی ماشین‌آلات و خطوط آب و فاضلاب است.

ضعف مدیریت در آب و فاضلاب روستایی محسوس است

محمد نجاتی‌پور، فرماندار باغملک در بخشی از این جلسه عنوان کرد: در بحث تامین آب شرب روستایی به سمت بحران در حرکت هستیم و آب شرب روستاها زردرنگ است که با توجه به ادعای آب و فاضلاب روستایی به دلیل زنگ‌زدگی لوله‌ها است اما این ادعا تنها زمانی قابل قبول است که مدت زمان کوتاهی با آن درگیر باشیم نه در یک بازه زمانی یک ساله با آن دست‌وپنجه نرم کنیم.

وی افزود: مسئله این است که یا آب و فاضلاب روستایی درست مدیریت نمی‌شود و یا منابع مالی در اختیارش نیست اما علی‌رغم این موارد ضعف مدیریت در آب و فاضلاب روستایی محسوس است و این در حالی است که مردم حتی به آب شرب با سطح کیفیت پایین اما در عوض با کمیت مناسب قانع‌اند.

منبع: فارس

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید