۲۶ هزار روستایی سیستان و بلوچستان از آب شرب پایدار بهره مند شدند
۲۶ هزار و ۴۲۶ نفر از جمعیت روستایی سیستان و بلوچستان با افتتاح پروژه های آبرسانی از نعمت آب شرب پایدار بهره مند شدند.
همزمان با آئین افتتاح پروژههای آبرسانی با حضور ویدئو کنفرانسی وزیر نیرو در سطح کشور، عملیات آبرسانی به ۷۳ روستای سیستان و بلوچستان در قالب سه مجتمع آبرسانی شاخص استان در سطح چهار شهرستان چابهار، قصرقند، سوران و بمپور با جمعیت بیش از ۲۶ هزار نفر و با صرف اعتباری معادل ۹۴.۷ میلیارد تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و ردیفهای استانی افتتاح شد.
علیرضا قاسمی، مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در حاشیه افتتاحیه اظهار داشت: طرح آبرسانی به ۷۳ روستای استان در قالب ۳ مجتمع بزرگ آبرسانی شامل تلنگ، پلان وپیرسهراب، سیب وسوران و غرب و شرق بمپور با سرمایه گذاری ۹۴۷ میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
وی تصریح کرد: با بهره برداری از این طرح، بالغ بر ۶ هزار و ۶۴۶ خانوار معادل ۲۶ هزار و ۴۲۶ نفر از نعمت آب شرب پایدار بهره مند شدند.
مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ۱۳۵ لیتر بر ثانیه، در راستای رفع نیاز آبی ۷۳ روستا در نظر گرفته شده است افزود: برای این پروژه بالغ بر ۳۲۲ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع و همچنین ۲ باب ایستگاه پمپاژ به ظرفیت ۱۱۰ لیتر در ثانیه و ۴ باب مخزن ذخیره به حجم ۶۵۰۰ متر مکعب اجرا شده است.
وی عنوان کرد: با وارد مدار شدن این تعداد از روستاها آمار روستاهای دارای تأسیسات آب شرب و بهداشتی سطح استان به ۳۰۲۰ روستا افزایش و شاخص بهره مندی از آب استان به ۷۰ درصد ارتقا یافت.
قاسمی اضافه کرد: در همین راستا شاخص بهره مندی از آب شرب روستاهای شهرستان چابهار به ۶۱ درصد، قصرقند به ۵۳ درصد و سیب و سوران به ۶۴ درصد رسید.
وی با اشاره به اینکه در هفتهی دولت سالجاری آبرسانی به ۲۰ روستا با جمعیت ۱۱ هزار نفر و با اعتبار ۲۶.۵ میلیارد تومان صورت پذیرفته است، تصریح کرد: تا پایان سالجاری ۲۶ روستای دیگر واقع در شهرستانهای تفتان و مهرستان با جمعیت ۷ هزار نفر و سرمایه گذاری ۱۲ میلیارد تومان از نعمت آب شرب بهره مند خواهند شد.
مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان افزود: همچنین تا تیرماه سال ۱۴۰۰ نیز آبرسانی به ۵۴ روستا با جمعیت بالغ بر ۱۶ هزار نفر صورت خواهد پذیرفت.
وی در خاتمه اظهار کرد: برنامه ریزی شده تا تیرماه سال ۱۴۰۰ شاخص بهره مندی از آب شرب روستایی استان به ۷۱ درصد ارتقا یابد.
منبع: مهر
68