پیش‌بینی جالب اقتصاددانان از ارزان شدن قیمت طلا

طلا تحت تاثیر رشد ارزش دلار آمریکا و در شرایطی که سرمایه گذاران خود را برای تحکیم سیاست پولی بانکهای مرکزی در سال ۲۰۲۲ آماده کردند، بزرگترین کاهش قیمت سالانه از سال ۲۰۱۵ را به ثبت رساند.

پیش‌بینی جالب اقتصاددانان از ارزان شدن قیمت طلا

بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جمعه تحت تاثیر عقب نشینی دلار و بازارهای سهام، آخرین بار ۰.۷ درصد افزایش یافت و به ۱۸۲۷ دلار و ۵۱ سنت رسید.

در بازار معاملات آتی آمریکا هر اونس طلا با ۱۴ دلار و ۵۰ سنت معادل ۰.۸ درصد افزایش، در ۱۸۲۸ دلار و ۶۰ سنت بسته شد.

طلا برای کل سال ۳.۶ درصد کاهش قیمت داشت که بزرگترین کاهش قیمت سالانه از زمان کاهش ۱۰ درصدی در سال ۲۰۱۵ و نخستین کاهش قیمت سالانه در سه سال اخیر بود. احیای اقتصاد جهانی سرمایه گذاران بیشتری را به سمت داراییهای پرریسک کشاند و علاقه به داراییهای امنی مانند طلا را کمتر کرد. عامل دیگری که مانع رشد قیمت طلا شد، سیگنالهایی از سرعت گرفتن برنامه های بانکهای مرکزی بزرگ جهان برای تعدیل محرکهای محرک بود که در دوران پاندمی کووید ۱۹ برای پشتیبانی از اقتصاد به اجرا گذاشته بودند.

اگرچه طلا پناهگاه امن دارایی در برابر تورم حاصل از اجرای تدابیر محرک مالی به شمار می رود اما افزایش نرخهای بهره به منزله هزینه بالاتر نگهداری این فلز ارزشمند است که دارایی بدون بازدهی است.

وارن ونکتاس، تحلیلگر دیلی فارکس گفت: با صعود بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله آمریکا به دو درصد در سال ۲۰۲۲ و ملایم شدن فشارهای تورمی و البته نرخهای بهره بالاتر، طلا ممکن است روند نزولی پیدا کند.

تحلیلگران در نظرسنجی رویترز در اکتبر با اشاره به فشارهای ناشی از افزایش نرخهای بهره، پیش بینی قیمت خود را پایینتر برده و پیش بینی کرده بودند هر اونس طلا در سال ۲۰۲۲ به حدود ۱۷۵۰ دلار می رسد. دومنیک اشنایدر، مدیر کالاها در شرکت مدیریت مالی یو بی اس در هنگ کنگ در این باره گفت: با توجه به تحولات مثبت برای رشد اقتصادی و عادی سازی سیاستهای پولی، طلا قیمت خود را به شکل قابل قبولی حفظ کرد. می توان گفت اگر تورم را نداشتیم، شاید قیمت طلا بسیار پایینتر می رفت. عملکرد طلا برای سال ۲۰۲۱ برای سرمایه گذاران یورو یا ین کاملا مثبت بوده است.

بر اساس گزارش رویترز، انتظار می رود بانک مرکزی آمریکا نرخهای بهره را در سال ۲۰۲۲ سه دور افزایش دهد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری ۱.۲ درصد افزایش یافت و به ۲۳ دلار و ۳۰ سنت رسید. نقره در سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۱ درصد کاهش یافت که بدترین عملکرد در هفت سال اخیر بود.

هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۴ درصد افزایش، به ۹۶۵ دلار و ۱۰ سنت رسید اما بیش از ۹ درصد کاهش سالانه داشت. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با سه درصد کاهش، به ۱۹۰۶ دلار و ۲۷ سنت رسید و بدترین رشد سالانه خود از سال ۲۰۱۵ را به ثبت رساند.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • ایرانی
    0

    بازار ایران دست غلومعلی و مش اکبر است که خودشون با دنیا ارتباطی ندارند.بقول نوذری در نقش ملون عراق بیاد تو خاک ایران قیمتها بالا میره ایران بره تو خاک عراق باز قیمتها بالا میره.خودمون خواستیم چنین گفت ظریف.

  • ناشناس
    0

    جالب بود