بیماری های کودکان و مراجه به دکتر متخصص اطفال
بیماری کودکان همواره بزرگترین مشکل پدرها و مادرها است. هیچ والدینی دوست ندارند کودک شاد و خوشحال خود را بیمار ببینند. پس اولین کاری که میکنند گشتن دنبال یک پزشک متخصص و مناسب است.
اگر سری به اینترنت بزنید، حتما با متخصص کودک یا متخصص اطفال رو به رو میشوید. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که متخصص اطفال کیست و چه فرقی با متخصص کودکان دارند. متخصص اطفال چه بیماریهایی را میتواند درمان کند؟ در این مطلب قرار است به این سوالات و سوالات دیگری که ممکن است برایتان پیش بیاید پاسخ خواهیم داد.
متخصص اطفال کیست
پزشکان برای این که به یک پزشک عمومی تبدیل شوند، یک زمان 7 ساله را پشت سر میگذارند. اما بعد از آن برای تبدیل شدن به متخصص باید دورههای 2 الی 6 سالهای را کامل کنند.
متخصص اطفال پزشک عمومی است که برای درمان بیماریهای کودکان آموزش دیده است. او میتواند بیماریهای مربوط به نوزادان، کودکان و نوجوانان را تشخیص داده و آنها را درمان کند.
در نظر داشته باشید که مراقبتهایی که از کودک شروع میشود میتواند از دوران بارداری شروع شده و تا زمان نوجوانی ادامه داشته باشد. بعد از نوجوانی اما بهتر است کار مراقبت و درمان فرزند خود را به پزشکان دیگری که مخصوص افراد بزرگسال هستند بسپارید.
کودکان در مسیر بزرگ شدن خود تغییرات جسمی و روحی زیادی را تجربه میکنند. این تغییرات گاهی با بیماریهای جسمی و روحی خود را نشان میدهند. ممکن است بسته به بیماری کودک خود به کمک یک متخصص اطفال نیاز پیدا کنید.
حتی در برخی مواقع لازم است به یک دکتر فوق تخصص اطفال مراجعه کنید. در هر صورت این متخصص اطفال است که در صورت بروز برای کودک شما میتوانید روی کمک او حساب کنید.
تخصص های مختلف دکتر اطفال
متخصصان اطفال با توجه به تخصصی که دارند، از کودکان با شرایط مختلف مراقبت میکنند. متخصص اطفال در موارد مختلفی که در ادامه معرفی کردهایم به شما کمک میکند.
- متخصص غدد اطفال که بر روی هورمونها و دستگاههای درون ریز کودک تمرکز دارد.
- متخصص گوارش اطفال به حفظ سلامت دستگاه گوارش طفل شما کمک میکند.
- متخصص نوزاد از نوزادان در زمان تولد و بعد از آن مراقبت میکند. تخصص وی مربوط به مراقبت از نوزادانی است که نارس هستند یا در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
- متخصص مغز و اعصاب کودکان که بر روی شرایط عصبی کودکان تمرکز دارد.
- نفرولوژیست کودکان که به سلامت دستگاه ادراری اطفال توجه میکند.
- متخصص روماتولوژی کودکان
- متخصص ریه اطفال
- متخصص قلب و عروق اطفال
- متخصص انکولوژی اطفال که در زمینه تشخیص و درمان سرطانهای مختلف مربوط به اطفال فعالیت میکند.
- متخصص کودکان با فعالیت در زمینه آزار جنسی و جسمی کودکان
- متخصص اطفال مراقبتهای ویژه
- متخصص اطفال با فعالیت در زمین تکاملی _ رفتاری
برای چه بیماری هایی به متخصص اطفال مراجعه کنم
در بخشهایی از این محتوا به این موضوع اشاره کردیم که متخصص اطفال در زمینه بیماریهای کودکان فعالیت دارد. او روشهای درمانی برای بیماریهای جسمی و روحی نوزادان، کودکان و نوجوانان ارائه میکند.
اما سوال اینجاست که دقیقا برای چه بیماریهایی میتوان به متخصص اطفال مراجعه کرد. یک متخصص اطفال کارهایی مثل واکسیناسیون و معاینه بدنی کودکان میپردازد. همچنین برای مشکلات زیر نیز میتوان بر روی کمک متخصص اطفال حساب کرد.
- انجام آزمایشهای دورهای برای بررسی رشد کودک
- تشخیص انواع بیماریها و ارائه درمان مناسب
- تعلیم خانوادهها برای نحوه برخورد والدین با بیماری کودک
- بررسی حساسیتها و مشکلات رشدی کودک
- بررسی مشکلات عاطفی و روحی کودکان
- درمان شکستگی و دررفتگی استخوانها
- بررسی بهداشت عمومی کودکان و ارائه مشاورات مورد نیاز
- درمان بیماریهایی مانند سرطان
- معاینه بدنی کودکان
- ارائه مشاوره برای رفع بیماریهای عفونی
- ارجاع کودک به متخصصان ویژه
در نظر داشته باشید که به طور کلی سیستم بدنی و سیستم ایمنی بدن کودکان با بزرگسالان کاملا متفاوت است. بنابراین نمیتوانید برای درمان یک کودک به دکتر بزرگسالان مراجعه کرد. زیرا دز داروها و حتی نوع آنها برای کودکان و بزرگسالان کاملا باهم فرق داشته و باید با دقت تجویز شوند.
نوبت دهی دکتر اطفال در شهر های اصفهان، شیراز، تهران و کرج
در شهرهای اصفهان، شیراز، تهران و کرج به دو روش نوبت دهی انجام میشود. نوبت دهی به صورت آنلاین یا به صورت حضوری. میتوانید متخصص اطفال مناسبی را پیدا کرده و حضوری نوبت بگیرید.
یا میتوانید از وب سایتهایی مانند (دکترتو) که نوبت دهی آنلاین دارند، کمک گرفته و دکتر اطفال مناسب را پیدا کرده و به صورت آنلاین نوبت بگیرید.
آیا دکتر کودکان با متخصص اطفال تفاوتی دارد
برای درک بهتر تفاوت بین دکتر کودکان و متخصص اطفال بهتر است به معنی لغت اطفال توجه کنیم. اطفال جمع مکثر کلمه عربی طفل یا کودک است. پس اگر توجه کنیم، متخصص اطفال دقیقا همان متخصص کودکان بوده و این دو هیچ فرقی با هم ندارند.
در گذشته که استفاده از کلمات عربی به خصوص در فرهنگ پزشکی بسیار متداول بوده است، مردم پزشکان کودکان را با نام پزشکان اطفال میشناختند. اما امروزه کمتر به آنها متخصص اطفال میگویند.
بنابراین اگر جایی در مورد متخصص اطفال شنیدید، بدانید که دکتر اطفال و دکتر کودکان هر دو یکی بوده و تفاوتی با هم ندارند.
ویژگی های یک دکتر متخصص اطفال خوب چیست
انتخاب یک دکتر کودکان مناسب زیاد هم سخت نیست. زیرا برخی از دکتران و متخصصان کودک در کار خود خبره هستند. اما برخی از موارد نشان دهنده یک دکتر متخصص خوب است. این ویژگیها به شرح زیر است.
- در زمینه مورد نیاز شما تخصص داشته باشد: اگر در خاطرتان باشد، ما در بخشهای قبلی به این موضوع اشاره کردیم که متخصص اطفال با تحصیلات تخصصی وجود دارد. بنابراین یک دکتر متخصص خوب باید حتما هماهنگ با نیاز کودک شما باشد. برای مثال برای بیماری قلب و عروق اطفال نمیتوان به متخصص ریه اطفال مراجعه کرد و انتظار نتیجه داشت.
- پزشک دلسوز و قابل اعتماد باشد: قبل از این که مهارت دکتر مهم باشد، نحوه برخوردی که با بیمار دارد مهم است. متخصص اطفال حرفهای که میتواند در کنار درمان اعتماد ایجاد کند، بسیار مهم است. این کار تنها از پزشکان دلسوز و حرفهای برخواهد آمد.
- متخصص اطفال باید راهنمای خوبی برای والدین باشد: برخی اوقات ممکن است مشکل کودک و رفع آن نیازمند راهنمایی کردن والدین نیز باشد. برای مثال کودکی که دچار بیماری خطرناکی شده، بدون شک به والدین آگاهی نیاز دارد.
- اختلاق خوب و چهرهای گشاده: یکی دیگر از حرفهای بودن متخصص اطفال این است که اخلاق خوبی داشته باشد و با چهرهای گشاده با کودک رفتار کرده و به سوالات والدین نگران به درستی پاسخ دهد.
در نهایت یک متخصص اطفال خوب مدرک معتبری داشته و اطلاعات بروزی هم دارد. با دانش خوب و به روز بودن است که یک دکتر خوب میتواند راهنمای بهتری برای شما باشد.
نتیجه گیری
کودکان یا اطفال معمولا سد دفاعی ضعیفی دارند. ممکن است در طول زندگی خود بارها دچار بیماری شوند. حتی ممکن است به بیماریهای خطرناکی مبتلا شده و جان خود را از دست دهند. اما همواره یک پزشک مخصوص هست که بیماری را پیش بینی کرده و از طبعات آن شما را آگاه کند. ما در این مطلب به تخصص دکتر اطفال اشاره کرده و در مورد تفاوت آن با دکتر کودکان نیز با شما صحبت کردیم. همچنین شما را با انواع تخصصهای مختلف دکتر اطفال آشنا کردیم. شما را با ویژگیهای یک دکتر اطفال خوب آشنا کردیم تا بتوانید در صورت نیاز انتخاب درستی داشته باشید.