فشار فروش قوی شد

شوک سنگین به بازار طلا و ارز؛ زیان خریداران سنگین شد

سود خرید طلا در طول یک ماه فروردین ۱۴۰۴ منفی ۱۹.۱ درصد، سکه منفی ۲۳.۴ درصد و دلار منفی ۱۵.۳ درصد بوده است.

شوک سنگین به بازار طلا و ارز؛ زیان خریداران سنگین شد

اولین ماه بهار ۱۴۰۴ بالاخره به پایان رسید؛ ماهی عجیب که بازارها هم رکوردهای قیمتی را ثبت کردند و هم سقوط قیمتی را. در این ماه قیمت‌ها در حالی که به طرز شگفت‌آوری در حال ثبت اعداد و ارقام عجیب قیمتی بودند که به نوعی، شوک‌آور بود، اما در ۱۰ روز پایانی ماه سقوط قیمت‌ها و زیان سنگین سرمایه‌گذاران هیجان‌زده خرید در گرانی‌ها را شاهد بودیم.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بازده سرمایه‌گذاری در بازارهای طلا، سکه، ارز و حتی خودرو منفی بوده و تنها بازار سهام رشد قابل توجهی را از آن سهامداران کرده است؛ به این شکل که سود خرید طلا منفی ۱۹.۱ درصد، سکه منفی ۲۳.۴ درصد و دلار منفی ۱۵.۳ درصد بوده است.

کارشناسان و تحلیلگران معتقدند واکنش مثبت بازارهای مالی به موضوع مذاکرات میان ایران و آمریکا، باعث افت انتظارات تورمی و کاهش قابل توجه قیمت‌ها شده است.

بیشتر بخوانید:‌ قیمت روز خودرو؛ بازار خودرو با ارز همسو شد

یارانه بیش از ۴۰۰ هزار نفر قطع شد

دور اول مذاکرات میان ایران و آمریکا شنبه هفته گذشته برگزار شد. دور دوم مذاکرات میان ایران و آمریکا نیز روز شنبه هفته جاری برگزار شد و قرار است هفته آینده دور سوم این گفت‌وگوها برگزار شود. اخبار مثبت حول این رویداد سیاسی، سیگنال‌های اطمینان‌بخشی را به بازارهای مالی مخابره کرده است.

کارشناسان اعتقاد دارند بازارها اکنون در حالت پیش‌بینی رفتار می‌کنند؛ اگرچه توافق رسمی هنوز حاصل نشده، اما شدت واکنش‌ها به‌گونه‌ای است که گویی بخشی از بازار تحقق توافق را قطعی تلقی کرده است. در این شرایط، ثبات یا بی‌ثباتی آینده قیمت‌ها به شدت وابسته به خروجی رسمی مذاکرات خواهد بود.

هیجان بازار ارز بالا رفت

بررسی نمودار قیمتی از ابتدای فروردین تاکنون حاکی از آن است که قیمت دلار نزدیک به ۱۵ هزار تومان ارزان شده است. قیمت دلار در ابتدای فروردین‌ماه روی قیمت ۹۷ هزار و ۷۸۰ تومان ایستاده بود که در پایان ماه با کاهش ۱۵.۳ درصدی به ۸۲ هزار و ۷۹۰ تومان کاهش یافت.

البته بازار ارز از ابتدای ماه تا تاریخ هجدهم فروردین‌ماه در حال اوج‌گیری قیمت بود؛ به طوری که تا مرز کانال ۱۰۶ هزار تومان هم رفت، اما از آن دوره مسیر قیمت‌ها با انتشار اخبار مثبت سیاسی و مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا نزولی شد.

کارشناسان و فعالان بازار ارز معتقدند که ریزش قیمت دلار ادامه‌دار خواهد بود. به باور آن‌ها، حتی باید منتظر باشیم که دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شود و این امر غیرممکن نیست.

به گفته حمید جیهانی، کارشناس اقتصادی، تغییر نرخ در بازارهای مالی بیش از آن‌که به تصمیمات اقتصادی گره خورده باشد، از اخبار سیاسی سرچشمه می‌گیرد. به اعتقاد او، در شرایط فعلی فضای بازار ارز هیجانی است و ورود به آن ممکن است باعث ضرر مردم شود.

قیمت واقعی طلا کجاست؟

هر گرم طلای ۱۸عیار در طول یک ماه اول سال ۱۴۰۴ ریزش بیش از یک و نیم میلیون تومانی قیمت را تجربه کرده است. هر مثقال طلا هم بیش از ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان کاهش قیمت داشته است. بر همین اساس، خریداران طلا در اولین ماه سال ۱۴۰۴ با زیان ۱۹.۱ درصدی مواجه شدند.

عملکرد منفی بازار طلا در حالی است که طلا در نیمه فروردین در اوج قیمت قرار داشت؛ به طوری که هر گرم طلای ۱۸عیار در تاریخ نهم فروردین ۱۴۰۴ به قیمت ۸ میلیون و ۲۸۱ هزار تومان هم رسید.

محمد کشتی آرای، عضو هیات رییسه کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران درباره قیمت واقعی طلا بیان کرد: می‌توان گفت در حال حاضر قیمت طلا واقعی است؛ چراکه دلار پایین آمده و قیمت جهانی هم مشخص است.

او درباره اینکه قیمت طلا تا کجا پایین خواهد آمد، تصریح کرده؛ به هیچ عنوان قابل پیش‌بینی نیست.

کشتی‌آرای توصیه کرده؛ مردم باید بدانند وقتی طلا می‌‎خرند، به فروش آن در کوتاه مدت فکر نکنند. طلا همیشه یک سرمایه امن و پس‌انداز مطمئن است. نوسانات معمول در همه جای دنیا اتفاق می‌افتد و قیمت جهانی طلا در حال نوسان است و فرمول قیمت آن در همه دنیا حاصل‌ضرب نرخ ارز و قیمت جهانی است.

سکه نزدیک به ۲۳ میلیون تومان سقوط کرد

بازار سکه هم همراه با بازارهای طلا و ارز، در پایان ماه فروردین سقوط قیمتی را تجربه کرد؛ به طوری عملکرد پایان ماه فروردین، بازده منفی ۲۳.۴ درصدی برای سکه‌بازان بود. به این شکل که قیمت هر قطعه سکه امامی در طول یک ماه گذشته ریزش ۲۲ میلیون و ۷۹۵ هزار تومانی را تجربه کرد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت سکه امامی در تاریخ نهم فروردین در اوج قیمتی قرار داشت و به بیش از ۱۰۳ میلیون تومان هم رسیده بود.

منبع: خبر آنلاین
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 21
  • علی
    3

    وقتی در عرض شش ماه طلا دو برابر شد از ۴ میلیون به ۸ میلیون رسید هنوز هم به قیمت پارسال برنگشته

    نظرات شما -
    • کیوان
      0

      طلا نباید هم به قیمت پارسال بشه چون انس جهانی طلا پارسال 2400 بود الان 3385

  • ناشناس
    12

    چطور شده که نرخ ارز بازار آزاد از کانال ۱۰۰ هزار تومن رسیده به کانال ۸۰ هزار تومن اما نرخ ارز توافقی از ۶۸ هزار تومن شده ۶۹ هزار تومن و گرونتر شده؟؟!!
    نباید فکر کنیم اینها بازی سیاسی جریان غربگرا برای فریب مردم ساده دل هست؟

    مردم بدونید آن نرخی که روی معیشت شما تاثیر میگذارد نرخ ارز توافقی است نه ارز بازار آزاد.

    به همین سوال پاسخ بدید:
    اگر راست میگن که مذاکره تا الان برای اقتصاد و معیشت مردم مفید و موثر بوده چرا ارز توافقی گران تر شد؟!!
    چرا نتیجه این کاهش دلار از ۱۰۰ هزار به ۸۰ هزار تومن در سفره مردم ملموس نیست؟؟
    چون این بازار صرفا برای درآمد زایی دلالان و بعضی دلاری فروشان و پیش بردن اهداف اقتصادی و سیاسی جریانی خاص و گول زدن مردم، تشکیل شده و فعالیت میکنه نه برای مردم.
    پاسخهای بیشتر با شما...

    نظرات شما -
    • ناشناس
      15

      گوشت ۹۰۰ تومنی شده ۷۰۰ تومن در عرض یک ماه.
      مرغ و تخم مرغ هم ارزون شده

    • علی رشیدی
      0

      لابد تو کوچه احمدی نژاد زندگی میکنی میگی گوشت و تخم مرغ ارزون شده !!!!

  • ناشناس
    5

    ۹ و ۲۲ از کدوم بازار خرید می کنید ؟

  • ناشناس
    7

    لعنت به باعث و بانی این وضعیت ، که خون مرذم خودشون رو میمکن ولی خوشحالن !
    همه چیز از صفر تا صد بواسطه دلار و طلا از 50 درصد تا 400 درصد گرون کردن ، طلا و دلار رو به مردم با هر ترفندی فروختن و الان ازشون به قیمت 40 درصد پایین‌تر می‌خرن، یعنی تو دوماه حداقل 40 درصد سرمایه مردم رو هاپولی کردن
    چرا خوشحالن؟

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      چون مردم ایران.هیجانی هستند. مثلا هرچه گرون میشه سریع همون را میخرند عامل بدبختی طبقه ضعیف هم همین شماها هستید..دوست دارید همه چیز به نفع شما باشه. خانه ها را این قدر گران کردید.صاحب خونه برای مستا جرها که پدرشون در آورید. فکر نمیکنید اونا هم هم وطن ها شما هستند.خانه ها را به افغانی ها میدهید.
      هم وطن خودتون رابیرون میکنید. به خاطر یه قرون بیشتر.اصلا انصاف ندارید. ما طبقه ضعیف نون شب هم نداریم بخوریم. لطفا نظرات را پخش کنید.

  • ناشناس
    0

    وقتي قيمت دالار و طلا بالا رفت شوك به مردم وارد نشد ؟؟؟!!!!!! ميخواستن پسر داماد كنن بجاي طلا نقره خريدن براي عروس !!!!!!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      خدا پدر و مادرت رو بیامرزه،خداییش حرف حق را زدی،
      بااین همه گرانی و افزایش گرانی که به راه افتاده
      بیشتر اقشار مردم واسه ازدواج فرزندانشان که توان خریدن طلا رو ندارن،بسوی خریدن بدلیجات رفتند،
      مردم توان این همه گرانی را ندارند،
      یاالله.

    • ناشناس
      0

      حرف حساب درست میفرمایید.

  • ناشناس
    9

    من خودم طلا و ارز ندارم ولی کسانی که دارند به نظرم ریسک نکنند و گول شرایط حاضر رو نخورند و صبر کنند تا ببینن نتیجه چه می شود.
    اگر توافق شد و قیمت ها ریخت که انشاالله برای همه خوب می شود ولی اگر توافق نشه سرمایه های مردم از دستشون رفته و شرایط هم بدتر از گذشته خواهد شد.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      ان شا الله توافق حاصل میشود.چون دیگه راهی ندارند این را مطمئن هستم.یا مذاکره یاجنگ

    • کیوان
      0

      باش تا بعد توافق برات خوب بشه

  • ناشناس
    4

    فعلا طلا فروش ها به هر ترتیبی که شده مردم را به خرید طلا تشویق میکنند .

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      هیچ بقالی نمیگه ماستم ترشه،
      بایداونیکه خریده رو یکجوری بفروشه،

    • الناز
      0

      طلا که همیشه سرمایه بوده و هست
      حالا شما نداری نخر دلیل نمیشه بقیه نخرن

  • ناشناس
    0

    شوک باید به بازار وارد شود وقیمت کالاها بریزد فعلا بالا می روند

  • غربگرا
    0

    آقای ترامپ تحت فشار جمهوری خواهان آمریکا است تا سریعا سیل کالا و صنایع آمریکایی رو وارد کشور کنه از سوزن حیاتی تا ماهواره فضایی

  • ناشناس
    1

    جالبه بعد 3-4 برابر شدن قیمتها حالا با 20 درصد ارزانی واویلا راه انداخته اند !!

  • ناشناس
    3

    نرخها دست خودتونه. دلار گران به مردم می فروشید و همان را چند وقت بعد ارزان تر از خودشان می خرید و این دور و تسلل برای خالی کردن جیب مردم ادامه داره.