رئیس کل بانک مرکزی:
پول جدید ایران، جایگزین اسکناس میشود/ تکلیف مردم چیست؟
رئیس کل بانک مرکزی ضمن بیان اینکه دریافت بیش از یک ضامن معتبر برای پرداخت تسهیلات، برخلاف قانون بودجه امسال است، آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات ازدواج، فرزندآوری و دانشبنیانها را اعلام کرد.
علی صالحآبادی در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: هنوز کشورهای مختلف دنیا رمزارزها را به رسمیت نشناختهاند و در برخی کشورها نیز مثل چین ممنوع است.
سال ۱۳۹۹ دولت آییننامهای را تصویب کرد تا کسانی که مجوز قانونی دریافت میکنند، رمزارز استخراج و برای واردات استفاده کنند.
خرید و فروش رمزارز ممنوع است
وی تاکید کرد: درواقع خرید و فروش (مبادله) و سرمایهگذاری رمزارزها ممنوع است، اما استخراج و استفاده برای واردات کالا ممکن شده است. مقرراتی آماده کردیم تا با هماهنگی وزارت صمت از رمزارزها برای واردات بهرهبرداری شود که هفته آینده اعلام خواهد شد.
اجرای آزمایشی «ریال دیجیتال» در شهریور
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه "نوسانات بازار رمزارزها زیاد است و باید به آن توجه شود"، گفت: «رمز ریال» یا «ریال دیجیتال» جایگزین اسکناس ریال است و کارهای آن انجام شده است. ریال دیجیتال طبق وعده به صورت آزمایشی در شهریور ماه اجرایی میشود.
وی افزود: در چین نیز چنین اقدامی مشابه انجام شده و ۷۵ میلیون نفر از «یوآن دیجیتال» استفاده میکنند. ناشر ریال دیجیتال، بانک مرکزی است و مردم میتوانند بجای اسکناس از آن استفاده کنند.
کارتخوان بدون پرونده مالیاتی نداریم
صالح آبادی ادامه داد: قانون پایانههای فروشگاهی بیش از دو سال است که در مجلس تصویب شده روی زمین مانده بود و اتصال کارتخوانها به سامانه مالیاتی برقرار نشده بود. در دولت سیزدهم این کار شروع شد و الان بیش از هشت میلیون کارتخوان ساماندهی شد و این پروژه شب گذشته به اتمام رسید. اکنون، کارتخوانی که پرونده مالیاتی نداشته باشد در کشور وجود ندارد.
وی بیان کرد: در راستای حکمرانی ریال و شفافیت اقتصادی، ساماندهی کارتخوانها اقدام بسیار بزرگی بود که خوشبختانه به سرانجام رسید.
چگونه نقش نفت در بودجه کم میشود؟
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه گفت: متاسفانه در طول سالیان متمادی اقتصاد ایران نفتی بوده و دولتها عموما از درآمدهای نفتی استفاده میکردند و نقش مالیات در بودجه دولت کمرنگ بود. در نظام اقتصادی سالم باید درآمد اصلی دولت درآمدهای مالیاتی باشد.
وی افزود: مقام معظم رهبری نیز از ۳۰ سال قبل همواره به جدا کردن نفت از بودجه و افزایش درآمدهای غیرنفتی تاکید داشتهاند. باید نسبت درآمدهای مالیاتی در بودجه دولت افزایش پیدا کند که نیاز به زیرساخت دارد و بخشی از این زیرساختها بانکی، فناوری محور یا قانونی است.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: به عنوان مثال، طرح مالیات بر عایدی سرمایه که در مجلس مطرح است، یا اقداماتی مثل اجرای پایانههای فروشگاهی که از فرارهای مالیاتهای جلوگیری میکند.هرچه شفافیت بیشتر باشد نه در حق دولت ظلم میشود و نه در حق مودی مالیاتی چرا که محاسبه درآمدها دقیق خواهد شد. با این قبیل اقدامات میتوانیم نقش نفت در بودجه کشور را کمرنگ کنیم.
رشد ۸۰ درصدی تامین ارز واردات
وی گفت: سرمایهگذاریها در صنایع نفت و گاز امروز با یک دهه گذشته قابل قیاس نیست و درآمدهای ارزی کشور نیز با وجود تحریمها به مراتب بسیار بهتر از گذشته شده است. تا پایان تیرماه بیش از ۱۴ میلیارد دلار تامین ارز برای واردات کالاها در سامانه نیما انجام شده که بیش از ۸۰ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.
صالحآبادی درباره افشای اسامی ابربدهکاران بانکی اظهار کرد: این اقدام موجب شد تا در وصول مطالبات اقدامات موثر و قابل توجهی انجام شود. اگر یک شرکت تولیدکننده دلایل موجه داشته باشد بانکها همراهی و کمک میکنند اما کسانی که اینگونه نیستند و بدهی خود را پرداخت نمیکنند با آنها برخورد میشود.
استفاده حداقلی دولت از تنخواه
رئیس کل بانک مرکزی گفت: خالص داراییهای خارجی که در پایه پولی اثرگذار است تا پایان تیرماه نسبت به سال گذشته منفی بوده است؛ یعنی هر ارزی که از دولت گرفتهایم به فروش رسیده و ریال جمع شده است. بدهی دولت به بانک مرکزی نیز در وضعیت مناسبی است و دولت حداقل استفاده را (نزدیک به صفر) از تنخواه داشته است.
وی افزود: اوراق منتشر شده دولت نیز میتواند در پایه پولی موثر باشد، این بخش هم به خوبی کنترل شده است. همچنین بانک مرکزی از ابتدای سال تا کنون ۳۰ همت اوراق دولتی واگذار کرده و ریال را از بازار جمع کرده است. از طرفی بدهی بانکها به بانک مرکزی نیز که در پایه پولی موثر است کنترل شده است.
صالحآبادی ادامه داد: درآمدهای دولت ماهیانه پایش میشود و اموال منجمد دولت نیز فروخته خواهد شد تا به منابع بانک مرکزی دستاندازی نشود. خوشبختانه دولت به خوبی برای مدیریت درآمدها و هزینهها برنامهریزی میکند و انضباط مالی را رویکرد اصلی خود قرار داده است.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: برای اصلاح رابطه بانکها و مشتریان اقدامات قابل توجهی همچون احرازهویت الکترونیک، امضای الکترونیک و سفته الکترونیک در شبکه بانکی اجرایی شده است. در واقع سهولت دسترسی مردم به خدمات و تسهیلات بانکی نسبت به گذشته قابل توجه است.
وام ازدواج و فرزندآوری اولویت بانکهاست
وی افزود: همچنین اولویت تسهیلات نیز به بانکها اعلام میشود، مثلا در تسهیلات خرد، تسهیلات ازدواج و فرزندآوری اولویت دارد که به بانکها ابلاغ شده است.
اوایل امسال بسته تسهیلات خرد را به شبکه بانکی ابلاغ کردیم. وثایق و تضامین بانکی به قدری تسهیل شده است که اگر مشتری خوش حساب باشد و رتبه اعتباری مناسب داشته باشد صرفا با یک قرارداد یا نهایتا یک ضامن هم بتواند تسهیلات را دریافت کند.
صالح آبادی تاکید کرد که اگر بانکی برای پرداخت تسهیلات بیش از یک ضامن معتبر درخواست کند، خلاف قانون بودجه امسال عمل کرده است.
جزئیات تسهیلات پرداختی به دانشبنیانها
وی مانده تسهیلات شرکتهای دانشبنیان تا پایان تیرماه را ۷۹ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد بیشتر شده است. همچنین، به ۱۷۱۵ شرکت دانش بنیان تسهیلات (۲۷ هزار میلیارد تومان) پرداخت شده که نسبت به دوره مشابه سال قبل بیش از ۸۰ درصد رشد داشته است.
میزان تسهیلات پرداختی ازدواج و فرزندآوری
رئیس کل بانک مرکزی درباره آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری بیان کرد: از ابتدای سال تا پایان تیرماه ۳۴۳ هزار فقره تسهیلات ازدواج به مبلغ ۴۷ هزار میلیارد تومان در کشور پرداخت شده است. تسهیلات فرزندآوری نیز ۲۴۱ هزار فقره به مبلغ ۹۶۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده که روند بسیار خوبی است.
صالحآبادی با اشاره ارز توافقی گفت: حجم معاملات ارز توافقی به طور قابل توجهی درحال افزایش و تعمیق است به گونهای که امروز در بازار اثرگذار است. امروز ارز توافقی در بازار ارز کشور آرامش ایجاد کرده و عرضه ارز همواره بیشتر از تقاضا شده است.
وی افزود: امروز در مسیر حکمرانی ریال و شفافیت حداکثری حرکت میکنیم که در جلوگیری از فرارهای مالیاتی و پولشویی بسیار اثرگذار است.
دیگه چی تو چین ممنوع هست؟؟ قراره هر چی تو چین ممنوعه اینجام ممنوع بشه؟ خوب اربابی پیدا کردین شماها
بجای این ایده های پوچ و وقت برباد بده وبدرد نخور کمی بفکر دوستی با آمریکا باشید اقتصاد درست میشه
اگر این کشور صاحب داشت این بابا بجای رئیس بانک مرکزی می بایست صاحب یک دامپروری می بود
دامپروری تخصص میخواد.ایشون فوقش یک کارمند ساده بودن
دانشگاه خواص
کارگر دامداری
سلام خدمت پدر خانم حاج اقا مصباحی مقدم برسانید
این ریال چه گلی به سرمون زده که از اون ریال انتظار داشته باشیم ؟
بگو که به زور مالیات از تولید کننده می گیری نداشته باشد کارش را مانع میشی تا تعطیل کند نمونه من و شهرک صنعتی اشتهارد واحدهای تولیدی حقیقی که تازه پروانه بهره برداری داریم ولی توان پرداخت مالیات نداریم مانع تولیدم شده اند ۰۹۱۲۵۳۹۱۳۲۸ و ۰۹۱۲۵۳۹۰۰۵۴ ووووووووو تعداد زیادی گرفتار تعطیل مانند ما وجود دارد یکی دو تا نیستیم وزیر اقتصاد توجهی ندارند آیا باید بریزیم کف خیابان تا به درد ما رسیدگی شود ؟ چرا مسولین در نسند هستند که مردم را عاصی گرفتار و شاکی کنند ؟؟ مقصر کیست به کجا پناه ببریم ؟ یا باید رشوه بدهیم یا اگر ندهیم مانع ایحاد کنند و کارگاهی که نان اور تعدادی کارگر بدبخت است بیکار تعطیل و .... کسی اعتنایی به عرایض ما ندارند
سلام مدیرمحترم خبر فوری الان دیده میشه هر سخنی را در سایت شما است دستتون درد نکند ولی استدعا داریم برا رضای خدا خبر اینکه تولید کنندگان مجاز شهرک صنعتی اشتهارد که در اثر نداشتن امکان پرداخت مالیات دارایی مانع هرگونه فعالیت کرده و می کند و قانونکذار این شهرک را معاف از پرداخت کرده ولی می گویند ماده ۱۳۰ و ۱۳۲ شامل تولید کنندگان صنایع گوچک که پروانه بهره برداری جدید دارند نمی شود چرا ؟ بخدا نه توان پرداخت مالیات داریم نه توان پرداخت رشوه و .... مسولینی گمارده شده اند می گویند دستور از بالاست اخر این بال کجاست ؟؟؟ چرا تولید کننده را خانه نشین بیکار و بدبخت کرده اند !؟ وزیر و وکیل را نمی توان دید ایا باید رسوه بدهیم ؟؟؟؟؟؟؟
ما شاء الله آفرین
انضباط انضباط انضباط
حلقه ی مفقوده ی اقتصاد ایران
کسانی که با دلار سکه طلا خودرو کشور رو به باد دادند با ارز دیجیتال هم همون کار رو خواهند کرد
آقای صالح آبادی با مافیای آقازادهها تورا هم خریدن ب چه قیمتی
لطفا اگه یه کارشناس اقتصاد این خبر و خونده تحلیل کنه
واحد پول ایران به پشیز تغییر نام خواهد یافت.
بگو برادران دلار و ملارها را همه بالا کشیدند حالا نوبت خوردن رمز ارزهاست .خوب نیست سر سفره امام چیز ی بر نداری.
جناب رییس بانک مرکزی وقتی بی ارزش ترین پول جهان ریال ایران است چه فرقی می کند که شما نام پول کشور را عوض کنید وجهت رفاه اقتصادی مردم هیچ سود وفایده ای ندارد پس لطفا اگر الفبای اقتصادی را شما مسولین می دانید ارزش پول ملی را بالا ببرید تا شاهد شکوفایی اقتصادی مردم وکشور باشیم وراه ان هم تعامل باجهان وکشورهای صنعتی ورفع تحریم ها می باشد نه تعامل با چند کشور گرسنه واقتصاد ویزان که وبال گردن اقتصادی کشور ما هستند مثل سوریه کشورهای افریقایی ولبنان فلسطین یمن خیلی کشورهای دیگر
تنها کاری که دولت بلده پول به دون پشتوانه چاپ کردنه و امیدشون اینه که برجام اجرا بشه والا این کار را نمی کردن .