خبرخوش برای ماشین بازها
ماشین های جدید فرانسوی در راه ایران
با وجود انتقادهای زیاد به آییننامه واردات خودرو، به نظر میرسد خودروسازان که از مدتها پیش دست به کار شدهاند، اولین سری از خودروهای خارجی را (طبق آییننامه جدید) وارد خواهند کرد.
همین چندی پیش بود که مدیرعامل سایپا از مذاکره با ۱۶ برند برای واردات خودرو خبر داد . محمدعلی تیموری حالا نیز تاکید کرده واردات برخی خودروهای فرانسوی در مرحله نهایی شدن است. آنطور که وی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان عنوان کرده، «چون ۴۹درصد از سهام رنوپارس متعلق به سایپاست، وظیفه واردات از این برند نیز بر عهده این شرکت (سایپا) است». تیموری با بیان اینکه مذاکرات برای واردات خودروهای اقتصادی با برند رنو رو به پایان است، تاکید کرده «خودروهایی مانند مگان ۲۰۲۲ و ساندرو از جمله محصولاتی هستند که مذاکرات برای واردات آنها توسط سایپا مراحل پایانی خود را میگذراند.»
وی از خودرویی دیگر نیز به عنوان گزینه وارداتی سایپا نام برده که به نظر میرسد محصولی متعلق به سیتروئن فرانسه است. به گفته تیموری، زیرساختهای تولید خودرو HRC۳ در کشور تا ۷۰درصد وجود دارد. ضمن آنکه سایپا در حال مذاکره برای واردات این محصول است. مدیرعامل سایپا البته صحبت از واردات خودروهای چینی نیز به میان آورده و گفته ثبت سفارش دو مدل چانگان در حال نهایی شدن است.
طبق آنچه از اظهارات مدیرعامل سایپا برمیآید، به احتمال فراوان این شرکت اولین واردکننده خودرو به کشور در دور جدید واردات خواهد بود و در مرحله نخست نیز مدلهای فرانسوی وارد خواهند شد. با این حساب، همانطور که در دوران برجام فرانسویها گزینه نخست همکاری مشترک با خودروسازان کشور بودند، گویا در عرصه واردات نیز بناست در اولویت باشند. البته مطابق با اظهارات مدیرعامل سایپا، فعلا صحبت از واردات محصولاتی از رنو و سیتروئن در میان است. این در حالی است که ایرانخودرو به عنوان دیگر خودروساز بزرگ کشور نیز سابقهای طولانی در همکاری مشترک با پژو فرانسه دارد و شاید حالا که صحبت از واردات رنو و سیتروئن است، مدلهای وارداتی پژو نیز مهمان بازار خودرو کشور شوند.
البته ایرانخودروییها تا به امروز اظهارنظر خاصی در مورد واردات انجام ندادهاند و مشخص نیست برنامهشان در این ماجرا چیست. با این حال اگر ایرانخودرو نیز با توجه به زیرساختهای موجود به سمت واردات محصولات پژو برود، احتمالا خودروهای فرانسوی بخش قابلتوجهی از سبد خودروهای وارداتی را به خود اختصاص خواهند داد. این در حالی است که اولویت واردات با خودروهای اقتصادی است و باید منتظر ماند و دید آیا رنو، سیتروئن و پژو محصولاتی زیر ۱۰هزار دلار و متناسب با بازار خودروی ایران دارند یا ایرانخودرو و سایپا بناست مدلهایی خارج از قاعده «اقتصادی» را وارد کنند. در حال حاضر حدود ۱۰ روز از ابلاغ آییننامه واردات خودرو میگذرد و در این مدت انتقادهای زیادی به مفاد آن شده است. شرایط به شکلی است که گفته میشود فعالان عرصه واردات چندان میلی به فعالیت مطابق با آییننامه موردنظر نداشته و خواستار اعمال تغییراتی در آن هستند. با این حال ظاهرا خودروسازان مشکلی با آییننامه موردنظر ندارند، چه آنکه اولا نمیخواهند مقابل وزارت صمت قرار گیرند و ثانیا در صورت عدم مشارکت یا فعالیت ضعیف بخش خصوصی، بازار وارداتیها نیز به دست آنها خواهد افتاد.
در تنظیم و تدوین آئین نامه اجرائی قانون واردات خودرو بهتر می بود نمایندگانی از کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز حضور می داشتند و نظرات کارشناسی آنان نیز در این زمینه اخذ و در آئین نامه لحاظ می شد!
خیانت فرانسه چهل و اندی بر مردم ایران جاریه و در بازار جهانی چیزی برای گفتن نداره ولی تو ایران یکه تازه رانت و غارت مردمن
خودروی باکیفیت فرانسوی از برندهای معتبر فرانسوی وارد نکنیم مجبور می شویم خودروی کم کیفیت چینی وارد کنیم!
چشمام ضعیف شده تیترتونو خوندم مالش های جدید فرانسوی در راه ایران خخخخخ
چرا این بدعت کوفتی را فراموش نمی کنید که اگر قرار باشد خودرو وارد شود حتما حتما از فرانسه و چین چه کسی سود میبرد که اینقدر سنگ این دو عقب افتاده رتبه به سینه میزنید والا توخیابون اینقدر ۲۰۶ ،۴۰۵ و... حالمان دگرگون شده اگر به واردات از کره جنوبی ، ژاپن چرا نباید بخریم
این خودروهای پژو ۴۰۵، ۲۰۶، ۲۰۷ و پژو پارس که در خیابانها می بینید هیچکدام از قطعات آنها ۱۰۰٪ فرانسوی نیست بلکه ایرانی و چینی است که با برند معتبر پزو فرانسه به مشتریان قالب می شود!
اصلا باید خودروسازان را از واردات منع بشون چون اینها همان راه و روش قدیمی خودشان را میبرن و هیج تعصبی نسبت به مملکت ندارن
حداقل دولت باید خودش خودروهای ارزان قیمت وارد کند که مردم کم درآمدهم توان خریدش را داشته باشند
معلومه پشت پرده مسائلی مطرح شده است
فرانسوى ها و المانى ها مخصوصا در شهر هاى بزرگ روزانه كمتر سوار خودروى خودشان ميشوند اغلب وسائط نقليه عمومى مترو و اتوبوس و در سفر هاى برون شهرى قطار راه آهن را ترجيح ميدهند. اتوموبيل شخصى براى موارد خاص انهاست. و بهمين دليل يك خودروى ١٠ سال كار كرده همچنان نو بنظر ميرسد. در مملكت ما وقتى صاحب خودرو ميشوند نه تنها براى رفتن سر كار حتى براى خريدن نان از نانوايي محل در فاصله ٢٠٠ مترى هم پرايد ( حتما سفيد رنك ) را به خدمت ميگيرند.