ماکان آریا پارسا کلاهبرداری موسسات آموزشی را خیانت به نظام آموزشی کشور می داند
ماکان آریا پارسا کلاهبردار های موسسات آموزشی را یک خطر بزرگ برای زیرساخت های آموزشی و پژوهشی کشور می داند و معتقد است که این کلاهبرداری ها آرام آرام کسب و کارهای سالم و حرفه ای در حوزه آموزش را رو به نابودی خواهد برد.
با دقت در وضعیت آموزشی حال و حاضر کشور، متأسفانه شاهد بعضی موسسات آموزشی کلاهبردار هستیم که با فروش دوره ها و آموزش های مجازی بی کیفیت کسب درآمد می کنند. اگر بخواهیم به طور دقیق تر کلاهبرداری موسسات آموزشی را مورد ارزیابی قرار دهیم، می توانیم به یکسری موسسات کنکوری کلاهبردار، موسسات آموزشی رشد و توسعه فردی کاغذی و ... اشاره نماییم. به طور معمول این گونه موسسات سعی دارند با فریب جوانان و تشویق آنها به خرید محصولات آموزشی شان با کمک تبلیغات جذاب از آن ها کلاهبرداری کنند. دکتر ماکان آریا پارسا معتقد است که یکی از مهمترین نکات در رابطه با این گونه موسسات ارائه محتواهای آموزشی بی کیفیت است. در واقع کسانی که این دوره ها را خریداری می کنند با استفاده از آن ها نتیجه قابل قبولی به دست نمی آورند. این موضوع سبب می شود که بسیاری از مشتریان این نوع شرکت های کلاهبردار ناراضی بوده و از خریدی که انجام داده اند پشیمان شوند.
ماکان آریا پارسا وضعیت کلاهبرداری موسسات آموزشی را نامناسب دانسته و معتقد است که با وجود برخوردهای مسئولان و مقامات قضایی، متأسفانه روز به روز بر شمار آن ها افزوده می شود. نمونه های مشابه کلاهبرداری موسسات آموزشی را می توان در موسسات کنکوری، مدارس آموزش عالی و فنی و حرفه ای و نیز آموزشکده های توسعه دهنده مهارت های فردی و اجتماعی مشاهده نمود. نظر دکتر آریا پارسا راجع به این گونه موسسات کلاهبردار این است که این نوع کلاهبرداری ها آرام آرام زیرساخت های نظام آموزشی کشور را تخریب کرده و با ادامه کار این گونه شرکت ها امکان ارائه آموزش با کیفیت از همه افراد سلب می شود. به طور کلی می توان گفت که کلاهبرداری موسسات آموزشی یکی از صورتهای خاص جرم کلاهبرداری است. باید توجه داشته که جرم کلاهبرداری در قانون هم دارای مجازات بالایی است.
به اعتقاد دکتر ماکان آریا پارسا، مدیر عامل هولدینگ پارس پندار نهاد، کلاهبرداری موسسات آموزشی نظیر موسسات کنکوری معمولا بر پایه تبلیغات جذاب و پر زرق و برق انجام می شود. آنها سعی میکنند به کمک تبلیغات حرفه ای مردم را متقاعد کنند که آموزش ارائه شده توسط آن ها دارای کیفیت بالایی است و هر کسی که از این آموزش ها استفاده نموده به اهداف خود دست یافته است. یکی از ترفندهایی که اینگونه موسسات آموزشی به کار می گیرند معرفی افرادی است که از آموزش انها استفاده کرده و توانسته اند به نتایج قابل قبولی دست پیدا کنند. اگر بخواهیم مثالی از این مورد ذکر کنیم میتوان موسسات کنکوری را در نظر گرفت. این موسسات، افرادی که رتبه های برتر کنکور را در کارنامه خود دارند را ترغیب نموده که رسیدن به چنین رتبه هایی را استفاده از دوره های آموزشی آنها عنوان کنند، در صورتیکه اساسا چنین ویدیوهایی جعلی و غیر واقعی است.
کلاهبرداری موسسات آموزشی و چند نکته از زبان ماکان آریا پارسا
ماکان آریا پارسا کلاهبردار های موسسات آموزشی را برای جامعه فوق العاده مضر می داند. وجود چنین کلاهبردارهایی سبب می شود که افراد در جامعه نسبت به همه موسسات آموزشی موجود بدبین شوند. به طور کلی افراد با اهداف متفاوتی اقدام به خرید دوره های آموزشی ویدیویی یا حضوری می کنند. بعضی برای ورود به دانشگاه، دوره های یک موسسه کنکوری را خریداری می کنند. بعضی دیگر برای ورود به بازار کار نیاز به مهارت هایی دارند که باید در شرکت های آموزشی مهارت محور دوره هایی بگذرانند. این افراد پس از خرید مطالب آموزشی بی کیفیت از موسسات آموزشی کلاهبردار، با دیدن محتواها متوجه بی فایده بودن آنها شده و درک می کنند که با کمک چنین آموزش هایی نمی توانند به اهداف و نتایج مطلوب خود دست پیدا کنند. متاسفانه بسیاری از آنها تصور می کنند که همه موسسه های آموزش آزاد موجود کلاهبردار بوده و عملا نسبت به ادامه مسیر آموزش و پیشرفت ناامید می شوند.
ماکان آریا پارسا کلاهبرداری موسسات آموزشی را یک مورد بسیار مضر و خطرناک برای جامعه ایرانی می داند. ایشان معتقدند که خریداران دوره های آموزشی بی کیفیت که توسط موسسات آموزشی کلاهبردار منتشر می شود از دو جنبه متضرر می شوند. اولین ضرری که این افراد متحمل می شوند مالی است. چرا که آن ها سرمایه خود را مصروف دوره های آموزشی بی کیفیتی نموده اند که ارزش خریدن ندارند. اما یک ضرر مهمتر که بسیار مهمتر از ضرر اول است، ایجاد احساس ناامیدی و عدم انگیزه در جامعه می باشد. چرا که افراد پس از تجربه شکست در خرید اول خود بابت تهیه یک محتوای آموزشی بی کیفیت ممکن است تصور کنند که تمامی موسسات آموزشی موجود کلاهبردار هستند. آنها گمان می کنند که همگی درصدد هستند با ارائه تبلیغات پر زرق و برق دوره های کم کیفیت خود را به دیگران بفروشند. به وجود آمدن چنین تفکری در یک جامعه بسیار خطرناک می باشد چرا که روح رشد و پیشرفت را در جوانان نابود می سازد.
نظر دکتر ماکان آریا پارسا در برخورد با این گونه موسسات متقلب این است که افراد قبل از خرید دوره های آموزشی حضوری یا مجازی از وجود مجوزهای قانونی و سابقه شرکت اطمینان حاصل کنند. همچنین بهتر است قبل از خرید از حرفه ای بودن و تجربه مربیان دوره ها مطمئن باشند.
برای آشنایی بیشتر با نظرات دکتر آریا پارسا می توانید این لینک را بررسی نمایید.