بعد از فوت زن چه کسانی ارث می‌برند؟

انحصار وراثت و مشکلات پس از آن، همیشه به عنوان یکی از چالشی‌ترین مواردی است که وکلای سطح کشور، با آن روبه‌رو هستند. دلیل عمده آن هم، این است که اطلاعات کافی و جامعی، پیرامون آن، وجود ندارد و بر طبق باور عوام، وقتی شخصی فوت می‌کند، اموال او، به فرزندان و همسرش می‌رسد و داستان به پایان می‌رسد.

بعد از فوت زن چه کسانی ارث می‌برند؟

در صورتی که، قوانینی مانند طبقه‌بندی وراث و مالیات بر ارث برای تقسیم سهم‌الارث وجود دارد که کمتر کسی، با آن‌ها آشنایی دارد. برای جلوگیری از این قبیل مشکلات، پیرامون تقسیم‌بندی اموال متوفی و یا پرداخت مالیات، دریافت اطلاعات از مشاور انحصار وراثت و یا مطالعه قوانین مشاوره مالیاتی، می‌تواند راه‌گشا باشد.

سسیبیب

روند انحصار وراثت بعد از فوت زن چگونه خواهد بود؟

بعد از اینکه، زنی فوت می‌شود، طبق قوانین کشور، اموال او، بین ورثه، تقسیم‌بندی می‌شود. ورثه اموال زن، کمی متفاوت‌تر از ورثه اموال مرد، پس از مرگش است. براساس قوانین انحصار وراثت، ورثه زن فوت‌شده، به سه دسته نسبی و یک دسته سببی، تقسیم‌بندی می‌شود که هر یک، برحسب شرایط، از متوفی، سهم‌الارث دریافت می‌کنند. اگر زن متوفی، فرزند و یا نوه داشته باشد، آن‌ها نیز جزو ورثه وی، محسوب می‌شوند.

در مجموع، شرایط انحصار وراثت زن متوفی، کمی پیچیده و متفاوت است و ممکن است در نمونه‌های مختلف جامعه، نیاز به مشاوره مالیاتی، برای انجام روند آن، حس شود. در ادامه، خلاصه‌ای از روند انحصار وراثت، پرداخت مالیات بر ارث و وراث زن متوفی را ارائه خواهیم داد.

  1. در مرحله اول، باید گواهی فوت متوفی، از ثبت احوال تهیه شود.
  2. یکی از وراث، با به همراه داشتن مدارک شناسایی خود، باید به شورای حل اختلاف آخرین محل سکونت زن فوت‌شده، مراجعه کند.
  3. سپس هر یک از وراث، با دو تن از آشنایان متوفی، به عنوان شاهد، به دفاتر اسناد رسمی، برای تاییدیه وارث بودن و دریافت استشهادیه انحصار وراثت، مراجعه می‌کند.
  4. وراث، بعد از دریافت استشهادیه، باید به شورای حل اختلاف، مراجعه نمایند و دادخواستی را مبنی بر دریافت گواهی انحصار وراثت، به ثبت برسانند. این دادخواست، برای این است که بعد از محاسبه مالیات بر ارث، بتوانند برگه مالیاتی را که یکی از ملزومات تقسیم ارث است، دریافت کنند.

تا زمانی که مالیات اموال متوفی، پرداخت نشود، امکان فروش و یا انتقال آن، به وراث وجود ندارد. پس از پرداخت مالیات و با دریافت مفاصاحساب مالیات بر ارث، می‌توان تقسیم ارث و یا فروش آن را انجام داد. پرداخت این مالیات، شرایط و قوانین مختلفی دارد که با آشنایی با آن، می‌توان از صرف هزینه‌های گزاف، جلوگیری نمود. با مشاوره مالیاتی رایگان، می‌توانید در کمترین زمان و هزینه ممکن، امور مربوط به پرداخت مالیات بر ارث را به سرانجام برسانید.

 

چه کسانی به عنوان ورثه زن متوفی محسوب می‌شوند؟

پیش‌تر، توضیح دادیم که 4 گروه از اقوام سببی و نسبی، از زن متوفی، ارث می‌برند. اقوام نسبی، همان اقوامی هستند که هم‌خون متوفی هستند و جزو بستگان، محسوب می‌شوند. یکی از شروط مهم که زن و شوهر از هم ارث ببرند این است که به عقد نکاح دائم هم، در آمده باشند. لازم به ذکر است که در ایام عده طلاق رجعی، زن و شوهر، از هم ارث می‌برند. ورثه سببی که همان شوهر زن است، در تمام شرایط، از زن متوفی، ارث خواهد برد؛ بنابراین، سوال اینجاست که شرایط سایر اقوام چگونه خواهد بود؟

ورثه سببی

تنها ورثه زن که در هر شرایطی، از وی ارث خواهد برد، همسرش است. البته، قبلا توضیح دادیم که زن و مرد، حتما باید به عقد دائم هم درآمده باشند تا بتوانند از هم ارث ببرند.

  • اگر زن فوت شده، فرزندی داشته باشد، یک چهارم از دارایی‌های به جای مانده از او، به همسرش، می‌رسد و مابقی، بین فرزندانش، تقسیم می‌شود.
  • چنانچه زن متوفی، فرزندی نداشته باشد، همسرش، یک دوم از دارایی‌هایش را به ارث خواهد برد.

 

ورثه طبقه اول

وراث طبقه اول زن متوفی، شامل: فرزندان، نوه‌ها، پدر و مادر هستند که میزان سهم‌الارث آن‌ها، با هم متفاوت است. برحسب تعداد فرزندان و در قید حیات بودن یا نبودن والدین متوفی، شرایط تقسیم اموال، کمی متفاوت خواهد بود که می‌توانید، با کارشناس مجرب این حوزه، مشورت نمایید. توجه داشته باشید که دریافت ارثیه، منوط به گرفتن برگه مالیات بر ارث است و بدون آن، هیچ اقدامی، قانونی نخواهد بود.

  • میزان سهم‌الارث پدر و مادر متوفی، به میزان یک سوم از کل دارایی او و به یک اندازه است.
  • اگر زن فوت‌شده، یک فرزند پسر داشته باشد و پدر و مادرش نیز، در قید حیات باشند، به والدینش، به میزان یک سوم از اموال، ارث می‌رسد و مابقی اموال، از آن پسر او خواهد بود. اگر والدینش، در قید حیات نباشند، تمام داراییش، به پسرش، خواهد رسید.
  • اگر زن فوت شده، دارای یک دختر باشد و والدینش نیز، در قید حیات باشند، انحصار وراثت مانند زمانی است که متوفی، فقط یک پسر دارد.
  • اگر فرزندان متوفی، در قید حیات نباشند، به نوه‌های متوفی، سهم‌الارث، تعلق می‌گیرد.

 

ورثه طبقه دوم

ورثه طبقه دوم شامل: پدر بزرگ و مادربزرگ، خواهر و برادر و فرزندان خواهر و برادر متوفی است. لازم به ذکر است که افراد این طبقه، تنها زمانی مشمول دریافت ارث، از زن فوت‌شده می‌شوند که هیچ یک از افراد طبقه اول، در قید حیات نباشند. برای چگونگی دریافت ارثیه از زن متوفی و یا حتی پرداخت آن، به وراث زن فوت‌شده، باید با اطلاعات حقوقی و دریافت برگه مالیات بر ارث آشنایی داشته باشید. اگر پرونده مدنظر شما دارای پیچیدگی‌های فراوان است، دریافت اطلاعات برای مشاوره مالیاتی، می‌تواند کارگشا باشد.

  • پدر و مادر بزرگ مادری متوفی، هر یک به میزان یک سوم از اموال زن فوت‎شده را به ارث می‌برند. میزان سهم‌الارث، برای پدر و مادربزرگ سمت پدری متوفی، به میزان دو سوم خواهد بود.
  • خواهر و برادر متوفی، هر یک، به میزان یک سوم از اموالش را به ارث می‌برند و اگر در قید حیات نباشند، فرزندانشان، به همین میزان، ارث خواهند برد.

ورثه طبقه سوم

ورثه طبقه سوم، خاله‌ها، دایی‌ها، عموها و عمه‌ها هستند. در صورتی که هیچ‌ یک از وراث طبقه قبلی، در قید حیات نباشند، هر کدام از آن‌ها، به یک اندازه، از متوفی، ارث خواهند برد. اگر وراث طبقه سوم، در قید حیات نباشند، فرزندان آن‌ها، می‌توانند سهم‌الارث والدین خود را دریافت نمایند. دریافت ارثیه از اموال متوفی، مشروط به طبقه وابستگی نسبت به وی نیست؛ در هر صورت، وراث باید برگه مالیات بر ارث، تهیه نمایند تا اثبات شود که می‌توانند سهم‌الارث ببرند.

فققغقفغ

مشاوره مالیات بر ارث با کارمنتو

قوانین مربوط به انحصار وراثت، پیچیده و در خانواده‌های مختلف، برحسب شرایط، متفاوت است. همان طور که توضیح داده شد، با توجه به شرایط مختلف، تعداد افراد بستگان نسبی، سهم‌الارث هر فرد، متفاوت خواهد شد و با این حساب، میزان مالیات بر ارث متفاوتی نیز خواهند داشت. کارشناسان "کارمنتو"، با تجربه بیش از صدها پرونده مالیاتی و انحصار وراثت، اطلاعات جامعی را در مشاوره مالیاتی رایگان، در اختیار شما قرار خواهند داد.

 

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ناشناس
    0

    قانون مسخره و عهد عتیق 😔زن یک هشتم از شوهرش ارث میبره مرد یک چهارم از زنش ارث میبره واقعا بیخودترین قانون رو داریم 🤬

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد