آخرین خبرهای درباره تجهیزات استارلینک در ایران

یکی از فروشندگان در پاسخ به اینکه اگر بعدا تجهیزات به مشکل بخورد چه کسی مسئول است؟ نصب کننده تجهیزات را معرفی کرده و می‌گوید: «این فرد همواره برای پاسخ دهی و تعمیرات در دسترس خواهد بود.» البته مشخص است که تضمینی برای این ادعا وجود ندارد.

آخرین خبرهای درباره تجهیزات استارلینک در ایران

بررسی سایت‌های فروش تجهیزات استارلینک و صحبت با برخی فروشندگان نشان می‌دهد قیمت این تجهیزات که به صورت قاچاق، بیشتر از بانه به کشور وارد شده ۲۰ تا ۶۰ میلیون تومان است و این در حالی است که هنوز هیچ مرجع رسمی کارکرد این تجهیزات در ایران را تایید نکرده است.

 

برخی از کانال‌های تلگرامی و صفحات اینستاگرام شروع به تبلیغ فروش تجهیزات استارلینک کرده‌اند. فروشندگان قیمت‌های مختلف بین ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار، معادل ۲۰ تا ۶۰ میلیون تومان را برای این تجهیزات مطرح می‌کنند.

عده‌ای از فروشندگان می‌گویند در منزل مبلغ را دریافت خواهند کرد، اما برخی دیگر بیعانه حدود ۱۰ میلیون تومانی درخواست می‌کنند.

یکی از فروشندگان در پاسخ به اینکه آیا برای اتصال به اینترنت باید هزینه ماهانه پرداخت شود؟ می‌گوید: «نه. کل هزینه همین ابتدا پرداخت می‌شود. فعلا اعلام شده استفاده از این اینترنت رایگان است و تا زمانی که اعلام کنند شرایط همین است.».

اما صحبت‌های فروشندگان متناقض است. برای مثال فروشنده دیگری می‌گوید که خریداران باید ماهانه ۱۰۰ دلار هزینه شارژ پرداخت کنند.

همچنین طبق گفته فروشندگان، هر تجهیزات برای فضایی به اندازه یک استادیوم فوتبال اینترنت تامین می‌کند.

یکی از فروشندگان در پاسخ به اینکه اگر بعدا تجهیزات به مشکل بخورد چه کسی مسئول است؟ نصب کننده تجهیزات را معرفی کرده و می‌گوید: «این فرد همواره برای پاسخ دهی و تعمیرات در دسترس خواهد بود.» البته مشخص است که تضمینی برای این ادعا وجود ندارد.

او همچنین در پاسخ به اینکه چه تضمینی برای فعال بودن این تجهیزات در ایران وجود دارد؟ گفت که بعد از پرداخت بیعانه، نصاب در محل نصب حاضر می‌شود، اما اگر تجهیزات کار نکرد، پول را پس می‌دهد و تجهیزات را می‌برد.

به گفته خود فروشندگان، تجهیزات استارلینک بیشتر از شهر بانه وارد می‌شود.

البته به نظر می‌رسد با توجه به قاچاق بودن کالا و همچنین ناشناخته بودن آن، امکان سوء استفاده‌های فراوانی در این زمینه وجود دارد.

معیار، سود است

در این رابطه، حمید حسینی، عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، اظهار کرد: مرزی وجود دارد که برخی کالا‌ها از آن ترانزیت شده، به عراق برده می‌شود، در ۱۰ کیلومتری مرز پیاده و دوباره به صورت کولبری به ایران وارد می‌شود. این کالا‌ها عمدتا لوازم الکترونیک، موبایل، لوازم خانگی، لوازم آرایشی، پوشاک و سایر کالا‌هایی هستند که بازار دارند؛ بنابراین هیچ چیزی بعید نیست و ترانزیت هم از ایران سخت نیست.

به گفته وی عمده کالا‌ها ابتدا وارد بندرعباس می‌شود، بعد به صورت ترانزیت به اقلیم کردستان می‌رود و دوباره به صورت کولبری به ایران برمی‌گردد. در حال حاضر در بانه پاساژ‌های شیک ساخته شده و انواع لوازم خانگی و سایر کالا‌ها در آن‌ها فروخته می‌شود. تجهیزات استارلینک هم اگر بازار جذابی داشته باشد، وارد می‌شود، چرا که معیار افراد فعال در این حوزه منافع و سود است.

عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با این که دولت باید درایت کند و فیلترینگ اینترنت را بردارد تا مردم به مسیری وارد نشوند که دیگر قابل کنترل نباشد، تصریح کرد: این تجهیزات هم ممکن است ابتدا گران باشد، اما در آینده ارزان‌تر می‌شود و هیچ کنترلی روی آن نخواهد بود.

حسینی در پاسخ به اینکه آیا احتمال کلاهبرداری در فروش تجهیزات استارلینک وجود دارد؟ گفت: معمولا شاهد این قبیل اتفاق‌ها هستیم، اما مردم این ریسک را پذیرفته‌اند.

وضعیت مبهم تجهیزات استارلینک در ایران

اینترنت ماهواره‌ای بیشتر در مواردی به‌کار می‌رود که دسترسی معمولی به اینترنت (کابلی، فیبرنوری، دایال-آپ و بی‌سیم) امکان‌پذیر نیست یا از کیفیت پایینی برخوردار است. در تعریف این نوع از اینترنت باید گفت امواج از طریق ماهواره ارسال می‌شود و کاربر برای دریافت آن باید از تجهیزات مخصوص آن یعنی دیش و دریافت کننده امواج استفاده کند. اگر این نوع از اینترنت فراگیر شود احتمال تولید تجهیزات آن با قیمت کمتر هم ممکن خواهد بود یا حتی سیم کارت‌هایی مانند آنچه در تلفن ماهواره‌ای استفاده می‌شود تولید می‌شود، اما هنوز برای رسیدن به این مراحل زود است.

اوایل مهرماه برخی از کارشناسان هشدار دادند که استفاده از اینترنت ماهواره‌ای نیازمند زیرساخت‌هایی در داخل کشور است و به این زودی‌ها خبری از اینترنت ماهواره‌ای نخواهد شد. همچنین به گفته آن‌ها فایل‌ها و اپلیکیشن‌هایی در فضای مجازی منتشر شده که به کاربران وعده دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای و استارلینک را می‌دهند، بی‌استفاده و البته خطرناک هستند.

عیسی زارع پور هم اخیرا گفته بود که اگر کشور‌های دیگر بخواهند خدمات استارلینک به ایران بدهند، باید ضوابط ایران را رعایت کنند و بعید است به این زودی اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران فعال شود.

پس از این اظهارات، اخبار عجیبی در فضای مجازی به نقل از ایلان ماسک خطاب به وزیر ارتباطات منتشر شد که رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در واکنش به این توئیت منتسب به ایلان ماسک مبنی بر خطاب قراردادن عیسی زارع پور، آن را جعلی دانست و نوشت: فیک نیوزسازان مشغول کارند.

استارلینک توسط شرکت اسپیس ایکس اداره می‌شود و طبق اطلاعات مندرج برروی سایت رسمی این شرکت، اکنون ۴۰ کشور را تحت پوشش خدمات خود قرار داده است و راه‌اندازی سرویس تلفن همراه جهانی پس از سال ۲۰۲۳ را هم هدف‌گذاری کرده است.

در صفحه نقشه وب سایت استارلینک، مناطق تحت پوشش خدمات اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در جهان با سه رنگ مختلف برای مناطق تحت پوشش، مناطقی که در لیست انتظار هستند و مناطقی که به زودی به استارلینک دسترسی خواهند داشت، نشان داده می‌شود، اما طبق این اطلاعات، چندین کشور از جمله ایران و چین شامل مناطق تحت پوشش نیستند.

اکنون داخل سایت اسپیس ایکس و در صفحه مربوط به سفارش استارلینک، برای بخش خانگی، هنگامی که نام محله‌ای را مثلا در تهران وارد می‌کنیم، با این پیام روبرو می‌شویم که استارلینک هنوز در محدوده شما به دلیل عدم دریافت تاییدیه رگولاتوری، موجود نیست و با دریافت مجوز رگولاتوری، محدوده مورد پوشش ما گسترش پیدا خواهد کرد، بنابراین لطفا قابل دسترس بودن استارلینک در محدوده زندگی خود را بعدا دوباره بررسی کنید. همین پیام برای سفارش استارلینک برای کاربران تجاری هم تکرار می‌شود.

با این اوصاف، با توجه به راه افتادن بازار فروش این کالا‌ها در ایران و همچنین اظهارات دیگر ایلان ماسک مبنی بر فعال شدن اینترنت ماهواره‌ای در ایران، مشخص نیست که آیا واقعا استفاده از تجهیزات در کشور امکان پذیر هست یا نه؟ به نظر می‌رسد در خلاء اطلاع رسانی درست در این رابطه و مبادله غیرقانونی، امکان سوء استفاده بیش‌تر خواهد بود.

در همین رابطه مسعود اسدپور، رئیس آزمایشگاه شبکه‌های اجتماعی دانشگاه تهران اخیرا گفته بود که احتمالا فروشندگان این تجهیزات در فضای مجازی یا تجهیزات غیر واقعی می‌فروشند یا تبلیغ دروغ می‌کنند. شاید یک سال دیگر اینترنت استارلینک برای تعداد زیادی قابل استفاده باشد، اما ادعای فعلی دروغ است، چون برای این موضوعات تبلیغ عمومی نمی‌کنند.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 15
  • رابی
    0

    آخوندها مردم را به چه فلاکتی انداختند.

    نظرات شما -
    • اندکی صبر .....
      0

      5 سال دیگه براحتی آب خوردن میتونین در موبایلهاتون اینترنت اسلان ماسک رو بگیرین
      بعدش این همه دکلهای مخابرات و اپراتور و ... میشن لونه کلاف و کفتر و پرنده
      یا میشه جا رختی برای پهن کردن لباس و خشک کردن
      با تکنولوژی نمیشه جنگید . مگه تونستین جلوی دستگاه ویدیو و فیلم رو بگیرین . الان همش در موبایل جمع شده
      اندکی صبر ....

  • ابوذر
    0

    من پیشناد میکنم گل پسر خانم خزعلی ساکن کانادا زحمت وارد کردن تجهیزات رابکشد که سود نصیب بیگانگان نشود و به خودی برسد

    نظرات شما -
    • فرزاد
      0

      ای شیطون تیکه میندازی؟!😜
      از کجا میدونی،شایدم اینکارو کرده و خبر ندارید😁

      شوخی کردم،ایشون صیانت خانوم هستن و یه پسر اهل صیانت هیچوقت از کفار ایکس اسپیس چیزی نمیخره:)
      حالا اگر وسیله ای بسازه ایلان ماسک که روی پیشونی بدون داغ کردن و درد و خونریزی جای مهر کربلا رو بندازه شاید وارد کنه:)
      الهم الولیک الجوجه

  • ناشناس
    2

    پول نداریم سیب زمینی بخریم چه برسد به تجهیزات اینترنت ماسک اگه ایلان ماسک واقعا مردم ایران را دوست داشت باید تجهیزات را رایگان به مردم ایران میدآد ولی خوب باز دمش گرم که به فکر مردم ایرانه ولی خیلی دوست داشتنیه

    نظرات شما -
    • جوانمرد
      0

      منم بهش فکر کردم ولی چجوری رایگان میداد؟
      هرجوری حساب کنید نمیشه بدست مردم رسوند و سودجوها و کلاهبردار ها در نهایت همون رایگان ها رو میفروختن به مردم
      کشور نداریم که،خراب شدست خداوکیلی :|

  • ناشناس
    0

    دیری نخواهد پائید که استارلینک در ایران مانند دیش های دریافت سیگنال کانال های تلویزیونی ماهواره ای با کمترین قیمت و بیشترین فراوانی در دسترس همگان قرار خواهد گرفت.

  • ناشناس
    0

    همانها که از قبل بشقاب ماهواره و ویدیو به نوائی رسیده اند,حالا از این فناوری نوین هم به برکت سیاستهای یک بام و چند هوا سوئ استفاده شایان به ضرر کیسه مردم خواهند کرد.سیاست کشور داری مه الود!

  • ایرانی
    11

    چرا نظر علمی مخاطرات زیست محیطی استارلینک که نوشتم نشان نمی‌دید می‌ترسید کاسه کوزه هایتان به هم بخوره! ؟

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      شما احتمالاً بر اساس باد شکمتان تحلیل کردید.
      امواجی که دیشها دریافت می‌کنند همه جا وجود دارد در ضمن امواج وای فای نیز امواج رادیویی است و این نوع امواج نیز همه جا وجود دارد

    • به مخاطرات
      0

      عزیزم مخاطرات زیست محیطی استارلینک نهایتش اینه که جو رو از زباله های فضایی پر میکنه و اثری روی انسانها روی زمین نذاره ارتعاشاتش
      میشه یه نظریه علمی در مورد سیاستهای دولت جمهوری اسلامی در مورد اتومبیلهای فرسوده و پرمصرف در پایتخت و کشور تهیه کنید؟
      چرا دولت خودروهای برقی و بنزینی فوق کم مصرف وارد نمیکنه بدون مالیات سنگین که هوا الوده نشه و مردم خودروی روز دنیا رو سوار بشن؟
      میدونید چرا؟چون از فروش هر وسیله نقلیه خودروسازهای داخلی چهل درصدش مستقیم واریز میشه به حساب بیت ر...
      بله عزیزم مردم همه چیزو میدونن

  • ناشناس
    0

    یک دست تجهیزات استار لینک 148کاربررا خدمات میدهد یک انسان متمول این راخریداری وفعال کند تعداد زیادی از اینترنت رایگان با سرعت خیلی بالا بهره مند میشوند واگرهزینه رابتوان تقسیم کرد رقمی ناچیزمیشود ودرمناطق محروم خیلی کاربرد دارد136000=20000000/148

  • 0

    آنفلانزادرحال پیشرفته قراره مدارس مجازی بشه خوب مجوزاستارلینک بدید (مثل دستگاه فاکس)بعدهم یه پولی به جیب بزنید هم ما راحت بشیم

    نظرات شما -
    • فرزاد
      0

      فکر کرده اید زرنگید ای شیاطین اسراییل ؟! :|
      ما به شما امکانات برای گناه کردن را نمیدهیم :|
      شما دروغ میگویید میخواهید برید اینستاگرام و لخت بشوید و دردتان لخت شدن است :|
      ما تمام تلاشمان را میکنیم تا اینترنتی داغان و فیلتر شده به دستتان برسد مبادا اسلام در خطر بیفتد :|
      پس حرفهای سردسرد نزنید لطفا :)
      النظافتو من الایمان:)

  • فرشید
    0

    ایلان ماسک دکل استارلینک رو توی ترکیه ساخته که تا هشتصد کیلومتر برد داره و از شمال تا اواسط ایران انتن دهی داره فعلا
    و هر دستگاهش که شصت تومن میخری دویست نفر میتونن با موبایل بهش کانکت بشن و سرعتش در کمترین حالتش دویست مگابلیت بر ثانیه هست،یعنی حدود حداقل پونصد برابر سرعت نت ایرانو داره و اشتراک اولش شش ماه نت مجانی هست.و بعد از اون اگر ماهی صد دلار هم حساب کنیم میشه سه میلیون هزینه شارژ ماهیانه اینترنت.این مبلغو میشه دویست نفری پرداخت و استفاده کرد که سهم هرنفر از شصت میلیون میشه سیصد هزارتومن و از اشتراک ماهیانه هم میشه ماهی پونزده هزار تومن
    احتمال اینکه بزودی یه دکل هم کشورای جنوب ایران بسازن زیاده مثل امارات یا افغانستان
    هرچی باشه از نت ایران که مدام فیلتر و کم سرعته به مراتب به صرفه تره