بازی دلاری قیمت خودرو / قیمت خودرو کاهش می یابد؟
بازار خودرو در چند هفته گذشته شرایطی مشابه فروردین و اردیبهشت ماه را تجربه میکند. در آن زمان هم اخبار منفی برجامی و جهش نرخ ارز، موجب شد قیمت خودرو در بازار افزایشی شود و قیمتهای عجیب و غریبی در بازار آزاد به ثبت برسد.
این روزها هم دوباره جهش نرخ دلار موجب شده بازار خودرو واکنشی مشابه نشان دهد. به عنوان مثال، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ در این مدت ۲۰ میلیون افزایش ثبت کردهاست.
قیمت خودرو این روزها در حالی افزایشهای چند ده میلیون تومانی به ثبت می رساند که وزارت صمت از هرگونه حربهای برای کنترل قیمتها در بازار آزاد استفاده کرده است. با این وجود به نظر می رسد وزارت صمت که برای جلوگیری از استیضاح، مانع از افزایش قیمت کارخانهای خودرو شد، نتوانست با سیاستهایی همچون افزایش تولید و عرضه خودروسازان داخلی و تمرکز بر واردات خودرو، قیمتها در بازار را کنترل کند. پیش از این نیز بارها از سوی کارشناسان مطرح شده بود که چنین رویکردی از سوی وزارت صمت نه تنها نمی تواند کمکی به شرایط بازار خودرو کند بلکه احتمالا به التهاب بیشتر در بازار خودرو منجر خواهد شد.
موتمنی در خصوص جهش قیمت خودرو در بازار با وجود رکود سنگین معاملات گفت: هنگامی که مردم به کالایی مصرفی همچون خودرو به عنوان کالایی سرمایه ای نگاه می کنند، با افزایش قیمت موارد تاثیرگذاری همچون دلار، قیمت کالای خود را افزایش می دهند. به همین دلیل است که قبل از ساعت ۱۱ و مشخص شدن قیمت نسبی دلار قیمتی در بازار خودرو اعلام نمی شود.
در مقابل نظر موتمنی، برخی از کارشناسان اعتقاد دارند تا زمانی که شیوه قیمت گذاری خودرو اصلاح نشود و زیان سازی خودروسازان موجب کاهش تیراژ تولید و ایجاد بازار سیاه شود، حتی با افزایش تولید و عرضه بازهم شاهد مشکلات فعلی بازار خواهیم بود.
سعید موتمنی در خصوص حجم معاملات در بازار خودرو گفت: متاسفانه ماه هاست بازار خودرو رکود شدیدی را تجربه می کند که این موضوع ادامه دار خواهد بود. البته نمی توان گفت که حجم معاملات صفر شده و تقاضای مصرفی همواره در بازار وجود دارد.
موتمنی در خصوص واردات خودرو نیز گفت: زمانی که ما نمی توانیم قیمت خودروهای معمول را در کشور کنترل کنیم و خودروسازان خصوصی خودروهای خود را چند برابر قیمت جهانی به فروش می رسانند، چگونه می خواهیم بازار و قیمت خودروهای وارداتی را کنترل کنیم؟
به عقیده رئیس اتحادیه نمایشگاه داران، زمانی واردات خودرو موجب کاهش قیمت ها می شود که واردات خودرو انحصاری نشده و هر شخص حقیقی و حقوقی بتواند خودرو وارد کند. موتمنی در ادامه گفت: مشخص نبودن تعرفه موجب می شود قیمت خودرو مشخص نشود و وارداتی که برای رفع انحصار و کاهش قیمت آزاد شد، بی تاثیر باشد. در نهایت می توان گفت خودروی وارداتی با این شرایط علاوه بر اینکه گران به دست مصرف کننده می رسد، تاثیری هم بر قیمت خودروهای فعلی بازار ندارد.
واردات خودروهای ارزان قیمت را آزاد کنید
تادست دلالان از بازار خودرو کوتاه شود
با افزایش تولیدبیشتر...و واردات خودرو به کشور قیمتها کاهشی خواهدشد.