عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس مطرح کرد:
ارزش پول ملی در پایینترین سطح تاریخی/ شرط بازگشت دلار به کانال سی هزار تومان چیست؟
دولت سیزدهم با هدف غلبه بر بحران ارزی، رییس کل بانک مرکزی را تغییر داد . پیش از این نیز معاون ارزی بانک مرکزی تغییر کرد اما با این حال حتی تغییر معاونت ارزی نیز نتوانست آرامشی در بازار ارز فراهم آورد.
حالا محمدرضا فرزین، رییس کل جدید بانک مرکزی وعده داده است که از این پس قرار است ارز نیمایی با قیمت 28 هزار و 500 تومان برای واردات تامین گردد . البته اعلام نرخ ثابت ماهیت سامانه نیما را زیر سئوال خواهد برد.
افکار عمومی حالا میپرسند آیا بحران ارزی فروکش خواهد کرد و دلار از قله تاریخی کانال چهل هزار تومان پایینتر خواهد آمد؟
چرایی افزایش نرخ ارز در 2 سال اخیر
علی قنبری، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه تا زمانی که دلایل افزایش نرخ ارز شناسایی نشود، تغییر حتی در سطح مدیران کافی نیست، گفت: هر چند دو ماه است روند افزایش قیمت دلار سرعت گرفته اما در شانزده ماه گذشته ما با نوسان شدید نرخ ارز روبرو بودهایم.
وی گفت: شناخت ریشهها میتواند راه حلها را پیش پای ما بگذارد. نوسان شدید نرخ ارز ناشی از تاثیر تحریمها، تعلیق مذاکرات برجام، ناآرامیهای داخلی و قطع ارتباط ایران با بسیاری از کشورهای دنیا است.
قنبری تصریح کرد: غیر از مسایل اقتصادی به ویژه در بحث عرضه و تقاضا شاهد کمبود عرضه در مقابل تقاضای بیشتر هستیم و همچنین مسایل سیاسی در عرصه بینالمللی نیز بر روند افزایش نرخ ارز تاثیرگذار بوده است. به عبارت دیگر در شرایط فعلی ما برای دریافت درآمدهای ارزی با محدودیت محسوس مواجه بودیم و هستیم . همه این موارد موجب بروز مشکلات فراوان شده و نمود این مشکلات را باید در افزایش نرخ ارز دید.
وی گفت: کسانی که میگفتند ریشه مشکلات داخلی است حالا اهمیت برجام را دریافتهاند.
ماجرای پیچیده افزایش درآمدهای ارزی دولت
قنبری در پاسخ به این سوال که دولت در ماههای گذشته مدعی بود که توانسته درآمدهای ارزی ناشی از صادرات نفتی و غیرنفتی را افزایش دهد؛ چرا با وجود این مساله بازار ارز دستخوش نوسانات شدید شده و تاثیر افزایش درآمدهای ارزی قابل مشاهده نیست؛ گفت: درآمدهای نفتی به صورت دلاری به ندرت به دست میآید و به دلیل تحریمهایی که وجود دارد،درآمدهای ارزی به صورت نقدی به دست ما نمیرسد.
وی در توضیح این مطلب افزود: به دلیل فشارهایی که استکبار جهانی به ما وارد کرده است، فروش نفت حتی به قیمت ارزانتر نیز مشکل ما را حل نمیکند.
برخورد با مسائل اقتصادی علمی نیست
قنبری ادامه داد: متاسفانه دولت نیز از واقعیتهای اقتصادی غافل است. هزینههای زندگی به شکل سرسامآوری افزایش یافته اما دولت روند توسعه را به تعویق انداخته و موضوعات واضح را نادیده میگیرد.
وی گفت: انتخاب آمار و مانور بر اعداد و ارقامی که مفهومی برای مردم ندارد، مشکلات را حل نمیکند و مشکل اساسی این است که دولت اصلا نمیپذیرد که شمکلات اقتصادی وجود دارد و مدام با تکیه بر برخی اعداد عملکرد خود را توجیه میکند .
نقش دشمن در افزایش نرخ ارز
این اقتصاددان درباره اظهارات سخنگوی دولت مبنی بر اینکه دشمن با فشار بر نرخ ارز آن را افزایش داد تا قیمت طلا و خودرو نیز افزایش یابد؛ گفت: خودمان برای خودمان مشکلات اساسی ایجاد میکنیم بعد با شعار دادن و حرفهای کلی میخواهیم وضعیت را توجیه کنیم . متاسفانه دولت اصلا متوجه نیست که در شرایط فعلی نیاز به حضور تیمی قوی ، کارآمد و شایسته داریم. فقط به فکر جناحبندی هستند و هنوز از حال و هوای انتخابات خارج نشدهاند و این خطر بزرگی پیش روی کشور است.
وی گفت: مگر نمیگفتید همه چیز به مدیریت داخلی باز میگردد . حالا جواب بدهید چگونه مدیریت کردی که در این شانزده ماه درآمد سرانه حقیقی کشور پایین آمده، تورم بالا رفته، ارزش پول ملی به حداقل ممکن رسیده است؟
وی افزود: متاسفانه شاهد خروج تعداد فراوانی از جوانان، اندیشمندان و مغزها از کشور هستیم؛ به اعتقاد بنده باید خود، شیوه مدیریت را اصلاح کنیم و دولت نیز باید خود را اصلاح کند .
دستکاری در نرخ دلار و اعداد و ارقام
این استاد دانشگاه درباره اظهارات برخی کارشناسان اقتصادی مبنی بر نقش دولت در ایجاد نوسان در نرخ ارز با هدف جبران کسری بودجه توضیح داد: دولت متاسفانه برای حل مسایل کشور راهکار درست ارایه نمیدهد و نمیتواند مسایل را به صورت واقعی تحلیل کند؛ برای مثال رییس جمهور قبل از انتخابات قول داده بود تورم را به نصف و سپس تک رقمی کند اما همچنان شاهد افزایش نرخ تورم هستیم و سبد غذایی کشور از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون چنین افزایشی را تجربه نکرده بود .
قنبری در پاسخ به این پرسش که در خوشبینانهترین حالت اگر مذاکرات برجامی از سر گرفته و به نتیجه برسد آیا میتوان انتظار داشت دلار به کانال 30 هزار تومان و کمتر از آن بازگردد، اظهار کرد: نکته همین جاست . تغییر همه مدیران تا زمان تغییر سیاستها فایدهای ندارد. اگر بتوانیم بحث برجام را به سرانجام برسانیم و موضوع تحریمها و محدودیتهای اقتصادی و بینالمللی را با کشورهای مهم دنیا حل کنیم، قطعا آرامش و ثبات اقتصادی در کشور حاصل میشود.
دنبال ارزان تر شدن نباشید چون شرایطی لازم است (مثل احیای برجام و ارتباط با دنیا) که مسوولین اجازه مهیا شدن آنها را نخواهند داد
آهای ناشناش
دنبال ارزان شدن نباشیم
میوه و لبنیات و اقلام خوراکی از خارج میاد که برجام رو گره میزنید به این اقلام
نکنه تو از اعضای مفت خورباشی
خطاب به علی: شما ظاهراً از ساندیس خوران مزدور هستی که نمی توانی قبول کنی گرانی میوه و اقلام خوراکی از بی کفایتی مسوولینی است که می پرستی شان.
علی وجدانا چقدر حقوق میگیری
بله در واقعیت هیچ توافقی صورت نخواهد گرفت و اعلام دلایل آن را اگر بیان کنم منتشر نمیشود لبنیات و حتی میوه جات صددرصد ارتباط با نرخ ارز دارند ماشین آلات تولید یک کارخانه لبنیات را بررسی کنید در زمان اورهال نیاز به هزینه های دلاری دارد میوه جات ایا کود وسم ارتباطی به دلار ندارد ایا حمل و نقل میوه جات ارتباطی به دلار ندارد کشور ایران در زمینه تولید بسیار ضعیف میباشد خصوصا مواد اولیه و ساخت ماشین آلات
خطاب به ساندیس نخوران و خواب خرگوشی ها!!
قیمت اصلی دلار بر اساس محاسبه از سال 84 تا الان زیر 23 هزار تومان هست ولی چون دولت قبل در سال 97 برای اولین بار در بین دولت ها آن را بیش از نرخ واقعی خودش کرد و تا سال 1400 ادامه داد و در نرخ 25 هزار تومان تحویل دولت فعلی داد درحالی که باید زیر 17 هزار تومان تحویل میداد عملا برای 3 سال دلار بالاتر از نرخ واقعی تثبیت شده و دیگر فکر نکنم برگردد به نرخ 23 هزار تومان و دولت فعلی باید از زمان تحویل محاسبه کند و با توجه به تورم ایران و آمریکا دلار 33 هزار تومان هست و قیمت بالاتر هم با توجه به اینکه شرایط بازار و آشوب و.. هست رفته بالا و بر می گردد و این دولت مانند دولت قبل دنبال کاسبی نیست که نرخ را بالاتر این نرخ نگه دارد و می آید پایین و قیمت نیمایی هم باید افزایش یابد و تک نرخی شود تا اقتصاد درجا نزند و ربطی هم به برجام و... هم ندارد و دنبال نخود سیاه بودن
علی ساندیسی ، پخش فرآوری و خط تولید کارخانه های مواد خوراکی کلا با دلار ایجاد و تعمیر و نگهداری میشن ، خوراک دام ها و طیور ما وارد میشه با دلار. بخش اعظمی از کودهای کشاورزی مصرفی ما وارداتی و با دلار است. برجام یا عبارتی ساده تر مذاکره با جهان برای حل اختلافات یکی از عوامل مهم تاثیر گذار بر ارزش پول ملی است. تنها دوره ای که طی ۱۵ سال گذشته یعنی از زمان اغاز بحران خودساخته هسته ای نرخ دلار ثابت ماند فقط مدت امضا توافق هسته ای تا زمان خروج ترامپ بوده . پس ای ساندیسی بیسواد وقتی مسؤلین بی سواد مورد علاقه ات تر میزنن تو سیاست خارجه و مدیریت داخلی و ارزش پول ملی سقوط میکنه همون مواد خوراکی هم به دلایل فوق گران میشود. و تا مشکلت با دنیا را حل نکنی و رابطه تجاری به جهان پیدا نکنی ارزش پولت و اقتصاد رو به زوال خواهد بود . به قول حشمت فردوس افتاد ؟!!!!
4 سال اول سرکوب کرد و 4 سال دوم رها کردن اقتصاد و اینگونه بدترین عملکرد در بین دولت ها برای خودش رقم زد حتی بدتر از احمدی نژادی که هم تحریم آمریکا را دید و هم سازمان ملل، لطفا خودتان را پشت سر تحریم ها قایم نکنید و حتی نمیدانی چرا ارزها بالا می رود چه قبل انقلاب و چه بعد انقلاب
به امريكا التماس كنيد
احسنت بر ملت مقاوم و سرسخت ایران اجرکم عندالله !!
میگن کلی اخلال گر ارز گرفتیم پس از فردا باید به حالت قبل برگرده
شتر در خواب بیند پنبه دانه
گهی لپ لپ خورد گه دانه دانه
تجربه ثابت کرده است که در جمهوری اسلامی قیمت چیزی بالا رفت دیگر پایین نمی آید.
سخنگوی دولت فرموده است که دشمن ۳۵ هزار خبر منفی در مورد آینده اقتصاد ایران منتشر کرده است.بنده به ایشان می گویم شما اگر تنها یک خبر مثبت در مورد آینده اقتصاد ایران داشتید شاهد ۳۵ هزار خبر منفی تحلیلگران و اقتصاد دانان خارجی نبودید.
چرا باید دلار سی هزار تومنی قیمت واقعی دلار ۵ هزار تومن است
برادران کومنیستتان قول سرمای اروپا رادادن وزیربرجام زدیدوحالا التماس میکنید به اردن میروید به عمان التماس میکنید. شتر درخوا ب بیندپنبه دانه.
متأسفانه تعدادی زیاد از بدحزب الهی ها که اتفاقا همشون هم ریاکار و فقط بفکر قدرت وثروت هستند از این روشها مثلاً قطع ارتباط با دنیا و حل نشدن تحریمها و.... سود و ثروت زیادی کسب میکنن
آخه چه دلیلی دارد که ما به تمام دنیا سر جنگ داشته باشیم ملت ایران صلح جو هستند اما سیایت مسولین باعث شده که تمام دنیا با ما بی جهت دشمنی کنند برای یک مرتبه که شده دست دوستی به جهانیان دهید تا حال وروز ملت خوب شود چرا بابد از مملکت خودمون بریم چون که کشوری بی ارزش شدیم در جامعه ی جهانی پول ایران از افغانستان هم کمتره چرا چرا به مردم ظلم می کنید