عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت:
کارت ملی مادران مشمول خودرو 100 میلیون تومان قیمت پیدا کرد/ هیچ کشوری خودروی چند نرخی ندارد
عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت گفت: قرار است نیمی از تولیدات این ماه و ماه آینده صنعت خودرو به طرح حمایت از مادران اختصاص یابد.
خودرو در بازار ایران حالا چندنرخی است. نرخ خودرو در کارخانه با نرخ خودرو در بازار فاصلهای بسیار معنادار دارد و در این میان عرضه خودروها در بورس نیز نرخ سومی را برای خودروهای ایرانی ایجاد کرده است.
امیرحسن کاکایی با تاکید بر اینکه متاسفانه کلیت اقتصاد ایران در شرایط بحرانی است و مسئولان نیز هر روز با تصمیمات و صحبتهای خود بر دامنه بحران اضافه میکنند، گفت: قرار بود بازار خودرو به سامان برسد اما تصمیمات عجیب و غریب مانعی بر سر راه تحقق این وعده است.
وی در توضیح این مطلب افزود: طبق تصمیمات اتحاذ شده قرار است پنجاه درصد خودروهای تولیدی این ماه و ماه آینده به طرح حمایت از مادران اختصاص یابد. از سوی دیگر بیست درصد تولیدات نیز اجباری صرف طرح تعویض خودروهای فرسوده خواهد شد. آیا چنین تصمیمی برای ایجاد بحران در بازار خودرو کفایت نمیکند؟
خرید و فروش کارت ملی مادران مشمول خودرو
کاکایی با اشاره به اینکه متاسفانه با تصمیماتی که اتخاذ شده است، کارت ملی مادران مشمول دریافت خودرو به قیمت صد میلیون تومان خرید و فروش میشود. این رانت عظیم باید مورد توجه سیاستگذار قرار گیرد.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه حمایت از فرزندآوری باید از محل بودجه دولت صورت گیرد، گفت: در حال حاضر این حمایت از جیب سهامدار صورت میگیرد و این یک مشکل بزرگ است.
وی با اشاره به اینکه در آخرین طرح قرعهکشی بیش از ۹ میلیون نفر شرکت کردهاند، گفت: بالاخره شما یک لاتاری مفت و مجانی را دارید که بروید شرکت کنید و ببینید شانس برنده شدن پیدا میکنید یا خیر.
وی در توضیح این مطلب ادامه داد: طبق آمارها یک چهارصدم این افراد موفق میشوند خودرو دریافت کنند اما خوب نه میلیون نفر صف میکشند تا در این قرعهکشی شرکت کنند و این جای تامل برای سیاستگذار دارد.
سه راه حل برای یک مشکل
کاکایی با اشاره به اینکه برای حل بحران بازار خودرو سه راهحل وجود دارد، گفت: راهحل اول این است که خودروساز به قیمت حاشیه بازار خودرویش را عرضه کند که به دلیل شرایط کشور چنین امکانی فراهم نیست. از سوی دیگر سالهاست که با طرح قیمتگذاری دستوری پیش رفتهایم و مشکلمان حل نشده اما همچنان اصرار داریم این طرح را ادامه دهیم در نتیجه راه دوم یعنی عبور از سیاست قیمتگذاری دستوری نیز مقدور نیست. راه سومی باقی میماند که البته راهی است که اختراع ایرانیهاست.
وی گفت: این راه عرضه خودرو در بورس است که متاسفانه هر روز حرفی درباره آن میزنند و باعث میشوند تشنج جدید در بازار ایجاد شود.
کاکایی تاکید کرد: یک روز میگویند عرضه خودرو در بورس باعث حل مشکلات است، یک روز میگویند این راه غیرقانونی است. عرضه خودرو در بورس یکباره نمیتواند مشکل را حل کند اما برخی چون عادت دارند به جای مدیریت اقتصاد، رانت را مدیریت کنند، به تکاپو میافتند و هر روز علیه این ماجرا صحبت کنند.
وی با اشاره به اینکه نمایندگانی که به رییس شورای رقابت درباره غیرقانونی بودن فروش خودرو در بورس نامه نوشتند، خودشان ترتیبات قانونی را رعایت نکردهاند، گفت: کاش این وکلای محترم پاسخ دهند در این سالهایی که وکیل بودهاند کدام مشکل را از سر راه زنجیره تولید خودرو در ایران برداشتهاند.
وی گفت: تا قبل مشکل فقط مخصوص خودروساز بود اما حالا حتی در بخش لوازم یدکی و روغن و ... مشکل داریم، پس معلوم است که ما درگیر بحرانی جدی هستیم که کل اقتصاد و زنجیره صنعت خودرو را نشانه رفته است .
وی با تاکید بر اینکه عرضه خودرو در بورس تنها راه کنونی است، گفت: همه خودروهای تولیدی باید در بورس عرضه شوند تا مشکل حل شود در حالی که هفتاد درصد تولیداتی مانند ۲۰۷ خارج از بورس عرضه میشود.
خودروی چندنرخی مختص ایران است
کاکایی ادامه داد: هیچ کشوری خودروی چندنرخی ندارد. آقایان حاضر نیستند زیر بار روش بازار بروند و ترجیح میدهند روش چینی را برای مدیریت اقتصاد به کار بگیرند اما متاسفانه همان روش چینی را نیز درست به کار نمیگیرند. در نتیجه ما نه روش ژاپنی و کرهای که روش اقتصاد بازاری است را اجرا میکنیم و نه روش دولتی چین را درست اجرا میکنیم و این وسط نه مانند چین میشویم نه مانند ژاپن و کره .
عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: از سال ۹۸ قرار بود سهام تودلی ایران خودرو و سایپا واگذار شود، اما قانون اجرایی نشده است و هر جا نیز قانون به نفع نباشد، آن را تغییر میدهند و بعد مدعی میشویم چرا مشکلات حل نشد، طبیعی است که وقتی حتی قانون تجارت به درستی اجرا نمیشود نباید انتظار حل بحران را داشت.
او در توضیح این مطلب افزود: حکم میدهند خودرو باید ارزان باشد، در ماده ۹۰ اصل چهار قانون تجارت صراحتا گفته است چه کسی باید خسارت ارزانفروشی را بدهد.وقتی دولت خواستار ارزانتر فروخته شدن خودرو است باید خسارتش را نیز بدهد. حالا میبینیم که حتی از جیب سهامدار میخواهند طرح تشویق فرزندآوری را اجرا کنند و این بحران جدی است.
سایپاو ایران خودرو مث دندانهای کرمخورده هستند تنها راه درمان کشیدن ودورانداختن این دو خودروساز باید پلمپ شود و عقلانیت وازادی ودانش جایگزین رانتخواری ودزدیهای مافیای مسدود شود با کمک گرفتن از دانشگاهیان ایران زمین
ماملت باچه دزدان دریایی طرف هستیم خداوند متعال آخر وعاقبت مونوبخیر بیاره جنایت خونباروضدانسانی فقط کشتن نیست اینا مردم رازجرکش می کنندوانسانیت رالگدمال کردن یعنی چی اجاره کارت ملی هوشمند
نکته دردناکش اینه که ثابت میکنه چیزی به اسم قرعه کشی وجود نداره وگرنه کی میاد 100 میلیون میده کارت ملی میگیره که شاید بنده بشه؟!!! این کارتها حتما برنده هستند بدون قرعه کشی مردم بیچاره سر کارند مثل خیلی چیزهای دیگه
یک بار و برای همیشه، باید در ایران خودرو و سایپا رو گل گرفت...
میبینم که کره جنوبی هم علیه ایران شده سیاستش و عراق هم سر عقل اومده و امریکایی رو که به توبره کشید خاکشو باهاش وارد مصالحه و دوستی سیاسی شدن
انگلیس هم سفیرشو داره میبره از ایران
چین هم تموم شد و روسیه هم همچنین
لبنانم مشکلش با اسراییل تموم شدست
ونزوئلا هم ایرانو امروز پیچوند رسما
آذریایجانم که تهدید نظامی کرده ایرانو
وقتش نیست سیاست مسخره جنگ با امرسکا رو کنار بذارید؟
اقایون مسئول دیگه تنهای تنها شدید در دنیا به لطف کاغذ پاره دونستن برجام و دشمنی با آقای دنیا امریکا
کوتاه بیاید دیگه فرصت تمومه و برای پشیمانی هم وقتی نیست...
آیا صلح طلب همان اصلاح طلب است؟؟؟
نخیر استاد،منظور بنده از صلح طلب صلح با تمام جهان است
مسولین ما فقط به این نگاه میکنند که منابع ومعادنی پیدا بشه بفروشند وتا اخرین لحظه بچاپند وبفرستند خارج از کشور توسط اقا زاده هاشون .بعدم که مملکت مثل انار ابلمبو دیگه چیزی ازش باقی نموند به دلبندانشون در دیار دشمن بپیوندند .گور پدر ایران وایرانی هم کرده .
تمام مردم دنیا به مدیریت مسئولین ما حسرت میخورند
امام زمان بیاد افتخار میکنه به این کشور داری
باسلام...قیمتهارو کاهش بدین تاهمه بتوانندخودشان خریدکنند...همین مادرانی که اسمشون توی قرعه کشی در میاد اگر خودشان توان مالی میداشتن صد در صد نمیفروختندچون سود بیشتری برایشان داشت...اگر قیمت کارخانه را کاهش بدین همین مادران کمدرآمد هم میتوانند خودشون اقدام کنند و حواله یشان را به دلالان نمیفروشن...مسئولین محترم همت کنند قیمت کارخانه را بیشتر کاهش بدن تاهمه اقشار جامعه توان خریدن داشته باشند
باتشکر
رحم میدن اجاره . مو میفروشن . کلیه چشم مسفروشن . تن فروشی میکنن ، کارت ملی ده تومن ندن اجاره مردمه بیچاره گرسنه ؟؟؟؟
چند نرخی یعنی فساد برای خودی ها.تماااام.
راه چهارم یعنی عرضه و تقاضا را یکی کنیم اولویت با خودرو ساز داخلی در غیر اینصورت واردات
خوب هیچ کشوری هم مثل ایران دلال عوضی و مامور فروش بدتر از عوضی نداره که دستشون تو جیب مردم باشه حکومت هم باشون کار نداشته باشه،نتیجه همین چند نرخی میشه که میبینیم ،شما یک جنس تو یک شهر نمیتونی پیدا کنید که نرخ ثابت داشته باشه نمیدونم تعزیرات که حقوق می گیرند کجان آیا این حقوق حلال هست.