تجربه‌های اروپایی؛ هزینه‌ ماهانه استفاده از کارت بانکی چقدر است؟

مشتریان اکثر بانک‌ها در اروپا با توجه به این که از چه نوع کارتی برای پرداخت و نقل و انتقال پول استفاده می‌کنند، مشمول پرداخت هزینه ماهانه می‌شوند؛ رقمی که بانک به بانک و خدمت به خدمت متفاوت است.

تجربه‌های اروپایی؛ هزینه‌ ماهانه استفاده از کارت بانکی چقدر است؟

هر چند از ۱۳ ژانویه ۲۰۱۸، دریافت هزینه‌های اضافی از جمله کارمزد برای هر گونه پرداخت با کارت اعتباری، انتقال بین بانکی بر پایه یورو برای استفاده‌کنندگان کارت‌های بانکی در منطقه یورو ممنوع شده ولی بسته به اینکه کارت بانکی مشتری یک کارت کلاسیک یا اعتباری است یا که ویزا کارت (Visa Card) و مستر کارت (Mastercard) باشد که برای دریافت و پرداخت وجه در خارج از منطقه یورو نیز قابل استفاده است، هزینه ماهانه متفاوتی دارد. 

دبیت کارتِ پایه (Debit Card) اگر از سوی بانک‌هایی که دارای شعبه‌های فیزیکی در کشورهای عضو منطقه یورو هستند، صادر شده باشد، معمولا استفاده از آن ماهانه نزدیک به ۳ یورو هزینه دارد که بر پایه توافق با بانک، به صورت ماهانه، فصلی یا سالانه از حساب مشتری برداشت می‌شود. این رقم برای کارت‌های با کاربرد و خدمات بیشتر از جمله سطح پوشش بیمه موجوی حساب، رقم حساب پشتیبانی که بانک به دارنده کارت اختصاص می‌دهد و سقف و شرایط تسهیلات وامی که پرداخت می‌شود، به طور متوسط تا نزدیک ۱۰ یورو افزایش می‌یابد.

البته هزینه ماهانه دارندگان کارت‌های اعتباری که عموما در رده طلایی و پلاتینیوم قرار می‌گیرند و خدمات اعتباری ویژه‌ای از جمله تخفیف خرید از گروهی از فروشگاه‌ها به آنها اعطا می‌شود و یا نرخ بهره پایین‌تری برای تسهیلات مورد تقاضای آنها در نظر گرفته می‌شود، گاه به بالای ۱۵ یورو هم می‌رسد. 

بانک‌های فعال در منطقه یورو که تحت قوانین نظارتی بانک مرکزی اروپا قرار دارند، برخی کارت‌های دارای خدمات ویژه را به مشتریانی ارائه می‌کنند که سطح درآمد ماهانه آنها قابل توجه باشد و معمولا افرادی که حقوق ماهانه آنها پایین‌تر از هزار و ۸۰۰ یورو باشد، قادر به استفاده از آنها نیستند. این کارت‌های طلایی گاه حتی شامل پوشش بیمه‌ای انواع خدمات پزشکی دارنده کارت در سفرهای خارجی، جبران خسارت ناشی از لغو و به تعویق افتادن پروازها و هزینه صفر تراکنش‌های بین‌المللی نیز می‌شود.

اما این همه ماجرا نیست، هزینه ماهانه استفاده از کارت‌های بانک‌های آنلاین که برخلاف بانک‌های سنتی دارای شعبه‌های سراسری فیزیکی نیستند، در رقابتی تازه با رقبای خود کاهش یافته و برخی از آنها حتی گزینه دبیت کارتِ مجانی را برای جذب مشتریان تازه در نظر گرفته‌اند. البته دارندگان این کارت‌های رایگان معمولا از حق دریافت وام و سود سپرده محروم هستند.

برخی بانک‌های آنلاین نیز خدمت کارت بانکی رایگان را برای دوره زمانی محدودی ارائه می‌کنند و یا با اعلام این که برخی خدماتی که به مشتری ارایه می‌کرده‌اند به عنوان پاداش افتتاح حساب بوده و به پایان رسیده، مشتریان را به مرور به سمت استفاده از کارت‌های غیررایگان سوق می‌دهند. 

تعدادی از آنها نیز به این شرط کارت بانکی رایگان ارائه می‌کنند که دارنده آن ماهانه حداقل یک تراکنش پولی با آن انجام دهد. عدم رعایت این شرط موجب می‌شود تا ماه آینده بین ۹ تا ۱۵ یورو از حساب مشتری به عنوان کارمزد خدمات ارائه کارت کسر شود. 

بنابراین، برای انتخاب کارت بانکی در منطقه یورو باید در کنار بررسی هزینه ماهانه استفاده از آن، به سطح پوشش خدمات مورد انتظار از آن نیز توجه کرد. لزوما کارت رایگان مناسب نیازمندهای تمام مشتری‌های خدمات بانکی نیست و باید پیش از عقد قرارداد با هر بانکی، جزئیات دقیق خدمات آتی آن را مطالعه و بررسی کرد، چرا که معمولا در تبلیغاتِ بازاریابی همه جزئیات اعلام نمی‌شود.

گفتنی است، منطقه یورو در حال حاضر شامل ۲۰ کشور از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا یعنی اتریش، بلژیک، قبرس، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، ایرلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا و کرواسی است.

منبع: یورو نیوز
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید