العرب آنلاین:

یک جاده آینده دار عراق را به گذرگاهی میان خلیج فارس و اروپا تبدیل می‌کند

پروژه «جاده توسعه» که روز شنبه از سوی محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق ارائه شد و این کشور را به کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه متصل می‌کند و به سمت اروپا می‌رود، در صورت محقق شدن شرایط لازم پروژه امیدبخش محسوب می‌شود و عراق را به گذرگاهی میان آسیا و اروپا تبدیل خواهد کرد.

 یک جاده آینده دار عراق را به گذرگاهی میان خلیج فارس و اروپا تبدیل می‌کند

رسانه انگلیسی العرب آنلاین نوشت: روز شنبه در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی که مسئولان برخی کشورهای همسایه عراق را گردهم آورده بود این کشور از پروژه [راه اندازی] جاده و راه آهنی خبر داد که خلیج فارس را به مرزهای ترکیه می‌رساند. عراق درصدد است از طریق این پروژه که نام «جاده توسعه» را بر آن گذاشته است به مسیر اصلی برای انتقال کالا میان خاورمیانه و اروپا تبدیل شود. این پروژه که طبق برآورده دولت عراق 17 میلیارد دلار هزینه آن است، هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارد.

بغداد در صدد اجرای این پروژه با همکاری کشورهای منطقه از جمله قطر، امارات، کویت، عمان، اردن، ترکیه، ایران و عربستان سعودی است و نمایندگان وزارتخانه‌های حمل و نقل این کشورها روز شنبه برای شرکت در کنفرانس ویژه اعلام این طرح به بغداد دعوت شده بودند.

طبق بیانیه کمیته حمل و نقل و اقتصاد مجلس نمایندگان که از سوی خبرگزاری عراق منتشر شد این پروژه «یک سرمایه گذاری برای کشورهای شرکت کننده خواهد بود و هر کشوری می تواند بخشی از پروژه را تکمیل کند».

برخی از جاده‌هایی که بغداد را به شمال [این کشور] متصل می کند، از مناطقی عبور می‌کنند که هسته‌های داعش به صورت پراکنده در آن‌ها فعال هستند. نخست وزیر عراق تأیید می‌کند که یکی از اولویت‌های دولت او بازسازی زیرساخت‌های حمل و نقل، جاده‌ها و نیز بخش فرسوده برق در این کشور است.

پروژه «جاده توسعه» به عراق اجازه می‌دهد تا از جایگاه جغرافیایی خود استفاده کند و به مرکزی برای ترانزیت کالا و تجارت میان خلیج فارس و اروپا تبدیل شود. در حال حاضر فعالیت‌هایی برای بازسازی بندر فاو در جنوبی‌ترین نقطه عراق و در مجاورت کشورهای حاشیه خلیج فارس در حال انجام است که ایستگاه اصلی برای تحویل کالا قبل از حمل و نقل زمینی خواهد بود.

این پروژه تحولی بزرگ در شبکه حمل و نقل قدیمی این کشور خواهد بود. در حال حاضر شبکه ریلی عراق شامل تعداد کمی از خطوط و وسایل باربری و مسافربری آهسته می‌شود.

وعده‌هایی مبنی بر توسعه بلندمدت در عراق وجود دارد؛ اما زیرساخت‌ها با وجود تلاش دولت السودانی برای بازسازی جاده‌ها و پل‌ها فرسوده است. با این وجود مسئولان می‌گویند که «جاده توسعه» به اتفاقی جدیدی اتکا دارد که آن هم دوره‌‌ای از ثبات نسبی در کشور است که از اواخر سال گذشته شاهد آن بوده‌ایم و امید است این روند ادامه داشته باشد.

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • ناشناس
    2

    به عراقیهانباید زیاد رو داد اینها دشمن ما هستند واگر فرصتی پیدا کنند شک نکنید حمله خواهند کرد مسولین خودتان را ضعیف نشان ندهید اگر نمی توانیدایران را مقتدر نشان دهید نباید حق ناس کنید ومردم را بدبخت کنید باید کنار بروید ویک فرد توانا به دردبخور باسواد باقدرت ایرانی باغیرت جایگزین شود تاایران چنان قدرت پیدا کند که از غرب وشرق کسی جرات پیدا نکند چپ به ایران نگاه کند .

    نظرات شما -
    • عرب
      0

      ببخشید منظورت عراق برای ساختن جاده باید از ایران اجازه بگیره،

    • حرامشان باشد
      1

      مسئولان ما ریشه عرب و عراقی دارند وگرنه بجای ملت آسیب دیده و خانوادهای شهید داده تصمیم نمیگرفتند و تمام خسارت جنگ 8 ساله نمی بخشیدند

    • عرب به حرامشان باشد
      0

      خاطرات محمود دعایی ایرانی و حسن العلوی عراقی بخوانید بعدا درخواست خسارت بکنید

  • ناشناس
    0

    بی شرف تف به جاده توسعه ات...نمونه اش در اردبیل... اونوقت باریکه نهر مزرعه جاده باریکه که نشان می دهد سید صدر را در وسط، صحرا شهیدکردند صاف و موقعیت را اسفالت اتوبان می کند اما اروپایی پیچ حاده خاکی تاریخی می فهمد
    هرچه تخریب خاک و گرسنگی و الودگیه از شهرسازی و ماشین بازی