بحران معیشت عمیق است/ طبق قانون، دستمزد باید براساس تورم ترمیم شود
وظیفه آقایان بیان دردها نیست، آنها باید مشکلات را حل کنند!
در روزهای اخیر، هیات تخصصی دیوان عدالت، شکایت کارگران با خواسته ابطال دستمزد را به استناد امضای اعضای شورایعالی کار رد کرد. بر همین اساس عضو هیاتمدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در نامهای به رییس دیوان عدالت، خواستار تجدیدنظر در رای این نهاد قضایی در ارتباط با دستمزد سال جاری شد. حسین حبیبی در نامه خود به بندهای ماده ۴۱ قانون کار و لزوم تطابق دستمزد با نرخ تورم و سبد معیشت خانوارهای کارگری اشاره کرد و یادآور شد افزایش ۲۷ درصدی دستمزد ۱۴۰۲ غیرقانونی است و باید ابطال شود. حبیبی همچنین از این نهاد عالی قضایی درخواست کرده رای ابتدایی باطل و رای نهایی مبنی بر ابطال دستمزد و لزوم برگزاری مجدد نشستهای شورایعالی کار صادر شود.
بیست و دوم خرداد، سه عضو کارگریِ شورایعالی کار در نامهای به وزیر کار خواستار برگزاری نشست شورا با موضوع ترمیم دستمزد شدند، این در حالی است که هنوز آن نشستِ درخواستی برگزار نشده است، ضمن اینکه پاسخ به درخواست رسمی اعضای کارگری، فقط یک جوابیه در رسانهها بود که در بیست و سوم خرداد منتشر شد. در آن جوابیه، وزارت کار «تورمِ ادعایی نمایندگان کارگری» را غیرواقعی خواند و مدعی شد دولت به «موفقیت نسبی در مهار تورم» دست یافته و در مجموع قرار نیست مزد کارگران ترمیم شود.
در همین خصوص علی خدایی عضو کارگری شورایعالی کار با انتقاد از قانونگریزی دولت و وزارت کار میگوید: تا زمان نشست بعدی شورایعالی کار-اواخر تیر- برای احقاق حقوق مزدی کارگران صبر میکنیم و بعد از آن گامهای بعدی را برمیداریم. وی در پاسخ به این سوال که جلسه شورایعالی کار با موضوع ترمیم مزد برگزار نشد و به جای عمل به سهجانبهگرایی، به نامه شما در رسانهها جواب دادند؛ چه اتفاقاتی بعد از ارسال نامه افتاد، گفت: جلسه شورایعالی کار بعد از آن تاریخ برگزار شد. منتها موضوع دستمزد و افزایش دستمزد در دستور کار آن نشست نبود. ما پیگیریهایمان را ادامه دادیم و همچنان ماجرا را دنبال میکنیم. دبیرخانه شورایعالی کار قانونا باید موضوع دستمزد را در دستور کار نشست بعدی قرار بدهد. با توجه به اینکه سه عضو کارگری شورا نامه درخواست را امضا کردهاند، اگر ترمیم مزد در دستور کار قرار نگیرد، حتما اقدامات بعدی را انجام خواهیم داد.
دولت به درخواست ما بیاعتنایی کرده است
خدایی بیان کرد: وقتی سه عضو رسمی درخواست برگزاری جلسه فوقالعاده را دارند، باید بعد از دو هفته نشست برگزار شود. کاملا مشخص است که دولت به درخواست ما بیاعتنایی کرده است که اگر غیراز این بود باید موضوع را در دستور کار نشست قبلی قرار میداد. به نظر میرسد دولت بیشتر به دنبال تلف کردن زمان و جدی نگرفتن درخواستهای ما است و ما باید تاکتیکهای خود را بر این مبنا بچینیم که دولت ظاهرا قصد آمدن پای میز مذاکره را ندارد. منتها ما تا نشست بعدی شورا که طبق روال عادی باید پایان تیرماه برگزار شود، منتظر میمانیم و اگر بازهم موضوع ترمیم مزد در دستور کار نشست قرار نگرفت، قطعا با همفکری و همراهی دوستان به سراغ اقدامات بعدی میرویم.
وی ادامه داد: یک واقعیتی را بگویم؛ متاسفانه روند پیشرفت کار به گونهای است که در حال ناامید شدن از اجرای قانون و پایبندی به قانون هستیم. فعلا فقط در همین حد میتوانم بگویم و مسلم است که قدمهای بعدی را با همفکری سایر اعضای کارگری برخواهیم داشت، ولی مطمئنا مسیر بعدی، ارسال نامه و پیگیری قانونی نیست، شاید باید سراغ روشهای بعدی برویم.
عضو کارگری شورایعالی کار همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نظرتان در مورد جوابیه معاونت روابط کار وزارت کار چیست؛ در آن گفته بودند اعدادی که شما برای تورم اعلام کردهاید غیرواقعی است و دولت در مهار تورم موفقیت نسبی داشته است ضمن اینکه هیچ قولی مبنی بر ترمیم دستمزد داده نشده است، افزود: این جوابیه بیشتر بازی رسانهای است؛ با این حرفها شکاف بیاعتمادی بین کارگران و دولت عمیقتر میشود. امروز باطل بودن این ادعا که «تورم مهار شده» یا «تورم کاهش پیدا کرده» را همه افراد جامعه میدانند. همانطور که قبلا گفتیم با این اعداد و ارقام و بیلانها، هیچ سفرهای تا الان پر نشده و از این به بعد هم پر نخواهد شد. در مورد عینیت درد و زخمهای ملموس صحبت میکنیم. حالا هرچه دولت بیشتر بگوید تورم را مهار کردهایم بیشتر به این نتیجه میرسیم که دردهای ما را درک نمیکند. به اعتقاد من روش بدی را در وزارت کار در پیش گرفتهاند و مدام شکاف بیاعتمادی را عمیقتر میکنند، این رویکرد نه به نفع جامعه کارگری است و نه به نفع جامعه کارفرمایی یا حتی دولت.
خدایی ادامه داد: امروز آقایان ادعا میکنند ما قول ندادیم اگر تورم زیاد شد، مزد را افزایش میدهیم؛ اصلا بحث قول و وعده مطرح نیست. ما کاری به قول آقایان نداریم؛ تکلیف قانونی را باید اجرا کنند. مگر میشود قانون را معطل گذاشت و گفت ما قول ندادیم؟ اصلا فرض بگیرید قول ندادید، تکلیف قانون چه میشود، قانون چه میگوید؟ طبق قانون وقتی تورم زیاد میشود، وقتی حداقلهای زندگی با دستمزد دریافتی تامین نمیشود، باید دستمزد کارگر ترمیم شود. خیلی جای دوری نرویم، همین کشور همسایه ترکیه، چند بار دستمزد را در طول یکسال ترمیم کرد؟
دولتمردان تورم را تکذیب میکنند
عضو کارگری شورایعالی کار همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در ترکیه سه بار در طول یکسال مزد کارگران ترمیم شد، بیش از صددرصد افزایش مزد در بازه زمانی یکساله داشتند به این دلیل که تورم مهار نشده و افزایش یافته، گفت: در ترکیه تورم مهار نشد، دستمزد را چند بار بالا بردند؛ حالا دولتمردان ما تکذیب میکنند که تورمی در کار هست، میگویند نه، تورم وجود ندارد، نه ما قول ندادهایم! متاسفانه نه قدرت مهار تورم را دارند و نه جسارت اینکه معیشت مردم را درست کنند، پس باید به آقایان گفت نقش شما چیست، فقط تکذیب واقعیتها؟
وی همچنین در واکنش به اینکه اخیرا یک نماینده مجلس اعلام کرده خط فقر در تهران به ۳۰ میلیون تومان رسیده، اعدادی که مطرح میشود نشان میدهد فاصله دستمزد و هزینهها عمیق است، بیان کرد: متاسفانه مسوولان ما به جای اینکه مشکلات را حل کنند، عدد و آمار ارائه میدهند. وظیفه من نماینده کارگر یا شمای رسانه است که بگوییم فلان درد وجود دارد. وظیفه آقایان بیان دردها نیست، آنها باید مشکلات موجود را حل کنند. الان مسوولان و نمایندگان مجلس در کل دو دستهاند؛ یک عده با ما همراهاند و تایید میکنند گرانی و تورم وجود دارد، یک عده هم کلا تکذیب میکنند که تورمی در کار است، اما هیچکدام کاری در جهت حل بحران نمیکنند! در این بین چه کسی قرار است مشکلات را حل کند؟
خدایی اظهار کرد: نماینده مجلسی که میداند خط فقر سی میلیون تومان است و مزد کارگر ۹ میلیون، چرا یکبار وزیر کار را نمیکشاند مجلس تا استیضاح کند؟ فراکسیون کارگری مجلس چرا یکبار اقدامی نمیکند، این همه در رسانهها سروصدا میکنیم که مزد در شرایط بدی تصویب شده، مزد غیرقانونی است و خلاف صورت گرفته، یک بار وزیر را دعوت نکردند، مقابل ما بنشانند و بپرسند واقعیت چیست و چرا قانون پایمال شده است؟
عضو کارگری شورایعالی کار بیان کرد: آنها که مدعیاند قول مهار تورم ندادهاند و ما دروغ میگوییم، دروغ میگوییم که وزیر اقتصاد آمار به جلسه آورد که تورم تولیدکننده از آذر کاهشی بوده و در سال جدید تورم مصرفکننده کاهشی میشود، دروغ میگوییم که وزیر کار یارانه پرداختی به دهکهای کمدرآمد را به عنوان دستمزد مردم حساب کرده، هیچ کجا پاسخگو نیستند. نماینده مجلس هم به جای اینکه وزیر کار را استیضاح یا حداقل وزیر را دعوت کرده و راستیآزمایی کند تا بداند در جلسه چه گذشته، فقط به مصاحبه کردن و بیان دردها اکتفا میکند.
وی ادامه داد: در نهایت اینکه بحران معیشت عمیق است، تا آخر تیرماه- تا زمان برگزاری نشست بعدی شورایعالی کار- صبر میکنیم و اگر موضوع دستمزد در دستور کار نشست بعدی نبود، حتما به عنوان نمایندگان کارگری اقدامی که باید صورت بگیرد را انجام خواهیم داد.
شما هم هی این ماه و اون ماه کنید تا سال تمام شود،عده ای از دوستان بازنشسته راهی قبرستان یا راهی حبس شوند.آقایان قانون را اجرا کنید نه اینکه تفسیر کنید.
اقای حبیبی با تشکر از زحمات شما کسانی که خود را به خواب زده اند نمیتوان از خواب بیدار کرد الا با قهر یا غضب الهی...
در کشوری که ۶نوع نرخ ارز وجود دارد بحران های زیادی دارد
کدوم قانون، درمملکت ما قانون یا اجرا نمی شود و یا
به درستی اجرا نمی شود.
واقعا این اقایان جدید یا با مفهوم تورم بیگانه هستند و یا تفسیر من درآوردی از ان دارند برای مفهموم تورم قیمت کالاهای ضروری یک زندگی البته ساده ساده نه تجملاتی در سال گذشته و سال جدید را با نرخ در بازار محاسبه نمایند چند قلم جنس ضروری حبوبات گوشت مرغ گوشت گوسفند تخم مرغ یخچال ماشین ظرفشویی فرش برنج نان تلویزیون همین ها را جمع بزنید خواهید دید که تورم بالای 65 درصد هست شاید این اقایان خورد و خوراکشان با ما انسانهای کارگر و زحمتکش و...فرق دارد انشاا...که اینطور نباشد
همسان سازی بازنشستگان تامین اجتماعی که از سال ۹۹ اجرا نشده به کجا رسید و چه زمانی پرداخت می شود چون حق الناس است و به گردن نظام یکدست !!! و دولت منسوب !!!! و مجلس انقلابی !!!! و شورای نگهبان ولائی و غرق در ولایت !!!!! می باشد و باید زود اجرا گردد..
احسنت بر ملت مقاوم و سرسخت ایران ! همین طور ادامه بدید تا نابودی
این مسئولین لوکس سوار کی به فکر کارگر بدبخت بودن که الان بخوان خودشونو درگیر وضعیت اسفبار این قشر کنن؟؟؟
بجای افزایش حقوقها،مسئولین محترم بهتر است جلوی تورم و گرانی در کشور گرفته شود،،
افزایش حقوقیکه باعث گرانی و تورم در کشور شود دردی از مردم دوا نمیکند،،یاعلی مدد.
با این اوضاع تنها کسیکه میتواند این مطلب را نوشته باشد فقط خود وزیر قناعت کارگر پیشه است
حالا که نه جلوی تورمو گرفتند نه میخوان بگیرند چه حرفی داری؟؟؟
خودتو به اون راه نزن ترکیه هم نتونست تورمو کنترل کنه ولی برای کارگرها جبران کرد
تو اين مملكت حرف مفت زدن وچرت وپرت تحويل ملت دادن ديگه براي مردم عادي شده وكسي به اين حرفها اهميت نمي ده چون تصميم كه دولت براي كارگران وحقوق بگيران مي گيره ديگه هيچ اورگاني نمي تونه تغير بده واين به اصطلاح نمايندگان كارگر وشوراي عالي كار فقط حرف زدن بلد هستند وهيچ كاري ازشان يرنمي ايد بهتر است كه منهل بشه تا يك عده پول مفت از بيت المال نگيرند وبيخودي وعده هاي الكي وصدمن يك غاز تحويل مردم ندهند خودشان هم مي دانند فقط سوري هستند وهيچ كارايي ندارند
حقوق و دستمزد کافی نیست زندگی با نگرانی و سختی دوام ندارد.
وام ھایی کہ سوددارندسبب تورم وفلاکت وبدبختی است بہ نظرم بعدامام خمینی رحمت اللہ علیہ وام ھایی کہ سوسددارندسودش راحرام میدانست
خدا را شکر قیمت مرغ کیلویی 100هزارتومان شده .خدا را شکر قیمت گوشت کیلویی 500هزارتومان شده .خدارا شکر بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی خانه برای سکونت پیدا نمیکنندوخدا را شکر خانه برای افراد زیادی آرزو شده . این ها خوبی های این دولت است . سیاه نمایی نکنید
همه چی عالیه فقط مغزها خرابه
بخدا قدرت خرید نداریم ...بفکر کار باشبن
میدونی از التماس مردم لذت میبرن؟!
دروغ نمیگن با چشم خودم از نزدیک چند مورد دیدم چطور از التماس و تحقیر مردم کیف میکنن
ایقد فشار رومه که مجبورم خودکشی کنم ..خونم گردن این دولت و گناه بچهام گردن نمایندهها و اگه خدا هست واگذار میکنم به خدا
قبل از انقلاب یکنفر کارمیکرد هفت نفر میخورند حالا چی هشت نفر باید کارگری کند شاید یک نفر سیر شود شاید
دلتون خوشه مواظب باشید جیب تونم نزنند مجلسی که با خودرو شاسی بلند شیتیل بگیره ورای صادر کنه ودولتی که مسبب فقر وفلاکت وگرونی وتورمه دلاری که دست خودشونه وروزی چند هزار تومن گرون میکنند تا خرج شون رو دربیارن از این جماعت توقع داری درک کنه که مردم گرفتار نان شب هستن اینا خودشون باعث این وضعیت هستن وعقیدشون اینه که فقرا مطیع تر هستن دنبال این حرفا نباشید مواظب جیب تون باشید که نزنند
به خدا پناه ببرید ،آخه تو مملکت یک نفر نیست که صدای این قشر مستضعفان را بشنود،آیا تو این کشور ۹۰ میلیونی که همه ادعای مسلمانی وانسانی می کنند پیدا نمی شود که به این نابسامانی ها پایان دهد. آیا راه علی این بود،کسی که پرچمدار علی است باید،عدالت علی را نیز برقرار کند به معیشت این قشر زحمت کش را نیز اهمیت بدهد
این چیزا مهم نیست حجاب مهمه که باید با بی حجابها مبارزه بشه که خدا را شکر دولت تمام توجهش به حجاب خانمهاست. بقیه چیزا مهم نیست اینکه مردم ندارند گرسنه اند بیکارند حقوقها کمه و.... مهم نیستند مسئله بسیار اساسی مملکت حجابه!!!!!!
بخدا همش دروغه دل به حرفای این نمایندهای کارگدی خوش نکنید اینا اگه ناراضی بودن چرا امضا کردن این حرفم یادتون بمونه
در زمان رضا خان یک نفر کارمیکرد ده نفر نان میخورد اما این دولت عرب پرست ده نفر کار کنه یک نفر سیر نمیشه
حالا سر کار بهتون ناهار میدن یا نه؟
خدایا نابودشون کن مردم نابود کردن
وقتی نماینده حقوق ۱۰۰ ملیونی میگیره مگه مرض داره به قانون انگولک بزنه ما در کل گیر ی مشت مسول بی لیاقت و بدرد نخور افتادیم لعنت به همتون
فاجعه ومرگ ونفاق بین مردم جیب هم بزنن برای زندگی از جمله هم بدتره خجالت اوره اسمی برای اعمال که برای این ملت شریف درست کردن نمیشه بیان کرد