نامۀ سرگشوده حزب مهستان به وزیر اقتصاد
مالیات آری؛ اما نه 30 و 50 و 70 درصد!
دریافت مالیات بر دستِ داریوش بزرگ شکل گرفته و بعدها در دوران انوشیروان دادگر بازنگری و بهروزرسانی شده اما همواره در حدود ده درصد عایدی سالانه وتنها جوامع بردهدارِ غربی در حد سی تا پنجاه و گاه هفتاد درصد مالیات میستاندهاند.
اگرچه افزایش اتکای بودجه دولت به درآمدهای مالیاتی را یک موفقیت برای دولت میداند اما از آنجا که نه بین انواع مالیاتدهندگان نسبت عادلانه برقرار است و نه گاه نسبت مالیات پرداختی به درآمد چنین است و نیز در استقبال از کنش گری یک حزب در عصر رکود جامعه مدنی متن این نامۀ سرگشوده را منتشر میکند خاصه این که نکات تاریخی ایرانگرایانه هم در متن پررنگ است:
با سلام و احترام. با نزدیک شدن به خردادماه و موعد پرداخت مالیات نکتههای زیر را به عرض میرسانیم:
۱. خود نیک میدانید که وضعیت کنونی اقتصاد کشور، که در عین افزایش قیمتها شاهد کاهش رشد اقتصادی هستیم و اقتصاددانان به آن رکود تورمی میگویند، با افزایشِ بیمنطقِ مالیات ــ جدا از تالیهای فسادآور همچون افزایش خدمات، کالاها و ویزیتها یا فرار مالیاتی یا افزایش رشوه و زدوبند ــ در طول زمان به فرار بیشترِ کارآفرینان، افزایش نرخ بیکاری و باز بدتر شدنِ اقتصاد خواهد انجامید و این چرخهی معیوب را، در سالی که «جهش تولید با مشارکت مردم» نامیده شده است، شدیدتر خواهد نمود.
۲. دریافت مالیات و افزایش سالانهی آن باید بر مبنای خرد و عدالت باشد که به نظر نمیرسد هیچ کدام از مبانی حقوقی و اقتصادی در این شرایطِ رکود تورمی در نظر گرفته شده باشد.
برای نمونه، دریافت بالاترین ضریب از پزشکان (۳۵ درصد) در میان مشاغل، جدا از آنکه تبلیغی منفی برای دانشاندوزی خواهد بود و به دلسرد کردنِ این قشر فرهیخته و خروج بیشترشان از کشور آنهم در حالی که آمار این خروج در سالهای اخیر به سطحی دهشتناک رسیده میانجامد، آیا فشار بیشتر به مردمی را در پی نخواهد داشت که در زیرِ بدترین وضعیت اقتصادی کشور در دهههای گذشته قرار دارند؟ و آیا از نگاه دولتی که پیجویِ «ایران قوی» و «عدالتخواهی» است شایسته نیست که با نظارتی دقیق بر تعرفهی خدمات، هزینهی کالاها و نیز ویزیتهای پزشکان... اگر نمیتواند از آنها بکاهد دستکم آنها را ثابت نگاه دارد به جای آنکه بر میزان مالیات بیفزاید و در این وضعیت آشفته به اندیشهی بهرهبرداری خودش باشد و کسری درآمدِ سیستم مدیریتی ناکارآمدش را، به جای بازنگری سیاستهای کلانش، از این راه جبران نماید؟
۳. افزایش مهارگسیختهی مالیاتها در شرایط کاهش سطح درآمدی و نحوهی برخورد ادارهی مالیات در کنار تعامل دیگر سازمانهای ذیربط نشانهی خوبی از کارآمدی نهاد متبوع و زیر دست شما نیست، همچنان که خبری از این سختگیری بر روی بزرگترین نهادهای اقتصادی کشور وجود ندارد. شفافسازی شما در این زمینه مایهی امتنان است، نیز وزیر محترم بهداشت، آنهم در سالی که مشارکت مردم مورد طلب است، تا نسبت به چگونگی هزینهکردِ سهم یکنهمِ مالیاتها و عوارض وصولی موضوع مادهی ۷ و بندهای الف و ب مادهی ۲۸ قانون مالیات ارزشافزوده، که میبایست به حوزهی سلامت اختصاص یابد، گزارش دهند و به این ترتیب، پزشکان محترم از چگونگیِ تأثیر خود بر آبادانی کشور آگاه شوند.
۴. گفتنی است، دریافت مالیات که از نوآوریهای تمدن ایرانی بوده و نخستین شکل استانده (استاندارد) و فراگیر آن بر دستِ داریوش بزرگ شکل گرفته و بعدها در دوران انوشیروان دادگر بازنگری و بهروزرسانی شده است همواره در حدود ده درصد عایدی سالانهی افراد بوده، آنهم به شرط رونق زندگی و شرایط کلی جامعه که در آن زمان بیشتر معطوف به آبوهوا یا جنگ بوده است. و شایستهی توجه است که در همین حد و اندازه ــ زیرِ نامِ زکات ــ به دوران اسلامی هم رسیده است و در تاریخ تنها جوامع بردهدارِ غربی بودهاند که در حد سی تا پنجاه و گاه هفتاد درصد مالیات میستاندهاند که در واقع معادلِ همان رویهی پیشینشان، یعنی غارتگری، بوده است.
از این رو، خواهشمندیم هر چه سریعتر جلوی این بیداد گرفته شود و برای اصلاح قوانین مربوط و اجرای صحیح و درست آن از برای ایجاد امنیت و آسایش مردم و کارآفرینان کشور اقدام گردد. در آن صورت (عادلانه و منطقی بودن مالیات و شفاف بودن هزینهکردها) هم مردم با آن همراهی خواهند داشت و هم امید به بهبود اقتصاد بیشتر خواهد شد، در حالی که بر خلاف این رویه هم امنیت روانی و آسایش جامعه به خطر میافتد و هم پایداری نظم موجود.
مالیات سنگین از دلالان
تو که راست گفتی
عدالت!!!!!! سالهاست مرده جانم
امسال سال سخت رکود * تورم است
و مالیاتهای مختلف که وضع کردند
نتیجش نابودی همه صنایع و مشاغله
دو سال دیگه تقش در میاد
دست تو جیب مردم عادی کردن اسمش مالیات نیست دزدیه
اون 4درصد چرا از همه چی معافند
نهادهای خاص چرا هم بودجه میگیرند هم مالیات نمیدن مثل شرکتها و کارخانه های آستان قدس
با این مدیریت های ضعیف سیستم اقتصادی کشور هم رفته رفته بسمت هرج و مرج خواهد رفت مهمترین نمونه ان سیستم بانکی کشور است که با نبود نظارت و بازرسی بر بانک ها هر بانکی ساز و کوک خود را می زند و هیچکس هم پاسخگو نیست چندی پیش یکی از بانکهای تجارت در یکی از استانها اطلاعیه زده بود که بعلت نبود امنیت و نداشتن مامور صندوقهای امانت باید جمع آوری شود خوب سوال اگر شما اطلاعیه می زنید که امنیت نیست درب بانک را تخته کنید این صندوق امانات از سال 80 تاکنون هیچ مشکلی برایشان نبوده و ان هم در مرکز شهر وقتی پیگیری شد حتی یک نفر در مرکز هم پاسخگو نیست تلفن رییس حراست در سایت وجود دارد وقتی تماس گرفته می شود بعد از دهها بار تماس بالاخره گوشی را برداشته و می گوید اشتباه تماس گرفته اید چندین ماه است تلفن ها تغییر کرده اما روابط عمومی پیگیری نکرده ان هم مرکز بانک تجارت در تهران ؟؟؟
مالیات بگیرید پول نفتم مال خودتان دیگه چی می خوایند
مالیات را فقط از مردن می گیرید؟ پس نهادها و سازمانهای خاص چی می شن؟ چرا باید پول ما خرح عراق و لبنان و سوریه و یمن و فلسطین و …. بشه که کسری بودجه را از جیب ما بمشن بیرون؟
بله بازسازی حماس و عزه هزینه داره
آیا سازمان های مافیایی ایران اتباع افغان مداحان و آخوندها هم مالیات میدهند؟؟؟ اگر واقعاً دلسوز مردم ایران زمین هستید دلارهای فروش نفت گاز پتروشیمی ملی را بین ملت ایران زمین تقسیم کنید!
حرفهای خنده دار زده ،ایران قوی،،،عدالت خواهی. مفاهیمی که سالها است در این مملکت پیدا نیست
عدالت، کدوم عدالت ؟! مگه تو زمینه های دیگه عدالت هست که تو پرداخت مالیات باشه؟!سالهاست که در داره روی یه پاشنه می چرخه ، بطور کلی چه باید کرد؟🙄😱🤬😳
در حال حاضر دولت از فروش موادغایی حداقل ده هزارتومن ارزش افزوده یا همان مالیات میگیرد.یعنی هر روز با خرید پنیر وکره وتخم مرغ و خامه وماست و.......که با یک محاسبه سر انگشتی مردم روزی ۵۰ هزارتومان تا.....که بستگی به خرید روزانه دارد ،دارند مالیات میدهند .به جز مالیات بردرامد وعوارض مسکن وماشین و...این پولها چه میشود .کجا هزینه میشود که دولت با کمبود مالی مواجه هست .نشان میدهد که هزینه های دولت بی حساب وکتاب هست
با کوروش و داریوش شروع کردی که با احساسات ملت بازی کنی! همان طور در در مورد تاریخ دروغ بافی بزگی کردی! در ادامه هم کل مقاله شما مغلطه و دروغ هست. مالیات را از در آمد می گیرن نه از دارایی ملت بخت برگشته. فکر می کنید مردم عقل ندارن که با کلمات بی ربط و احساسی شما همراهی کنند. آیا مالیات پولی که بابت این مقاله گرفتی را پرداخت کردید. لطف کنید فیش آن را منتشر کنید. خیلی دوست دارید و سعی می کنید ملت را با اسمهای مختلف یاد کنید و به جان هم بیاندازید. انشالله که ملت هر روز بیشتر از دیروز آگاه می شوند نسبت به اعمال مغرضانه شما.
دولت یک سوزن به خودش بزنه یک جوال دوز هم به مردم
بودجه را اصلاح کنه و ولخرجی هاشو کمتر کنه نصف بیشتر بودجه داره صرف آخوندای صادراتی و ماجراجویی در دنیا و ولخرجی میشه نصف دیگر هم صرف مدیران و کارکنان اختلاسها کم آوردن حالا میخان تاوانشو از مردم بگیرن کارگر حداقلی بگیر مالیات به زور ازش میگیرن دکترها را فراری میدن با مالیات سنگین همه در عذاب باید باشن که دولت تو رفاه باشه و کسری بودجش تامین بشه ...صد رحمت به داروغه ناتینگهام .
بجای مالیات از مردم،،ریال را قدرتمند کنید