جریمه به کارگیری اتباع غیر مجاز چند؟

میزان جریمه کارفرمایانی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده کنند، بابت هر روز اشتغال غیرمجاز یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اعلام شد.

جریمه به کارگیری اتباع غیر مجاز چند؟

اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی بخشنامه‌ای میزان جدید جریمه کارفرمایانی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده می‌کنند را برای اجرا به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها ابلاغ کرد.

به موجب این بخشنامه به استناد بند (ج) ماده (۱۱) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و بر اساس مصوبه اخیر شورای عالی کار مبنی بر تعیین حداقل حقوق و دستمزد روزانه در سال ۱۴۰۳، میزان جریمه کارفرمایانی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده کنند، بابت هر روز اشتغال غیرمجاز مبلغ ۱۱ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۶۴۰ ریال تعیین شده که در صورت تکرار تخلف، این میزان ۲ برابر خواهد شد.

سال گذشته جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز خارجی بابت هر روز اشتغال، ۸ میلیون و ۸۴۷ هزار و ۱۴۰ ریال بود که این رقم در سال ۱۴۰۳ از سوی اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار ۱۱ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۶۴۰ ریال اعلام شده و ۳۱۰ هزار تومان نسبت به سال گذشته بیشتر شده است.

بر اساس ماده ۱۲۰ قانون کار، اتباع بیگانه نمی‌توانند در ایران مشغول به‌ کار شوند مگر آنکه دارای روادید ورود با حق کار مشخص بوده و مطابق قوانین و آیین‌نامه‌های مربوطه، پروانه کار دریافت کرده باشند.

مطابق با بند ج ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از درآمدهای دولت، هر کارفرمایی که به صورت غیرمجاز از نیروی کار خارجی استفاده کند یا در مشاغلی به جز شغل تعیین شده در پروانه کار اقدام کند، به ۵ برابر حداقل دستمزد برای هر روز اشتغال جریمه می شود.

با توجه به مصوبه شورای عالی کار که حداقل دستمزد روزانه امسال را ۲۳۸ هزار و ۸۷۲ هزار تومان تعیین کرده است، مبلغ جریمه بابت هر روز اشتغال غیرمجاز اتباع خارجی به میزان ۵ برابر حداقل دستمزد روزانه و معادل ۱ میلیون و ۱۹۴ هزار و ۳۶۴ تومان خواهد بود که در صورت خودداری کارفرمایان از پرداخت جریمه مقرر در این بند، بر اساس ماده (۱۸۱) قانون کار مصوبه ۲۹ آبان ماه ۱۳۶۹ مجمع تشخیص مصلحت نظام تعقیب کیفری به عمل خواهد آمد.

طبق گزارش وزارت کار از وضعیت اشتغال اتباع خارجی و بر مبنای عملکرد ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۱۹۵ فقره پروانه کار برای نیروهای خواهان اشتغال توسط وزارت کار صادر شده و طی این مدت ۳۱۲۲ مورد پروانه کار برای افراد خارجی شاغل در کشور از طریق این وزارتخانه تمدید شده است. همچنین تعداد ۲۴ هزار و ۷۵۰ مورد بازرسی از کارگاه‌ها، ۱۹۲۷ فقره گشت مشترک شناسایی اشتغال اتباع غیرمجاز و شناسایی ۶۷۰۵ مورد کارفرمای متخلف در دستور کار وزارت کار قرار گرفته و محقق شده است.

پیش از این معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آمار اشتغال اتباع خارجی در کشور را بیش از ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرده و گفته بود: حضور اتباع خارجی در کشور صرفنظر از ابعاد امنیتی، ابعاد فرهنگی و اقتصادی هم دارد و وزارت کار به کسانی مجوز می‌دهد که حضورشان در داخل کشور قانونی و قابل شناسایی باشند.

برابر قانون کار اتباع بیگانه‌ای که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه اشتغال در کشور را ندارند و در صورت اشتغال و به‌کارگیری، کارفرمای آنها متخلف و مشمول جریمه خواهد شد.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 10
  • 🐜
    0

    نیروهای کار ایرانی کجا کار کنند؟؟؟

  • رحمن
    0

    ماملت ایران خواستار آزادی واردات کالا وخودرو' بدون تعرفه ورانت هستیم

  • م
    1

    اینایی که اتباع خارجی رو میبرن تو مراسمات و راهپیمایی و نماز و... چقدر جریمه می‌شوند

  • ناشناس
    0

    همین طوری که درمورد حجاب بگیر ببند وقاطع عمل می کنید درمورد مهاجران غیر مجاز عمل کنید محله پردیسان قم پر از افغانی های جدید الورود شده

  • شهروند
    0

    آقا یکی میخواهد خود شهرداری رو جریمه کنه تمامیه رفتگران در سطح شهر از اتباع هستن ... خود دستگاههای اجرایی از زیر اینکار شونه خالی میکنن چی برسه به مردم .... ولی تورو به مقدسات این کارو رو انجام دهید بزارید مملکت از اتباع خالی بشه دیگه از دست این افغانی ها جای نموده غارت نشه ... با خودشون فقرو فحشا و جنایت و بزه کاری آوردن نه اینکه نبوده ولی با وجود این دوستان خیلی بیشتر شده

  • حائری
    0

    کدام جریمه ؟خیلی از افغانه در مغازه ها به صورت فروشنده یا شاکرد مشغول به کار هستند یا جایی اجاره کرده اند ودرآن کاسبی دارند سمت مولوی ویا حصارک کرج و..... کشور افغانستان شده همه چیز را صاحب شدند آیا دولت از آنها ما لیات می گیرد؟ وقتی به هیچ قانونی پایبند نیستندوقانون را دور می زنند.

  • ناشناس
    0

    شهرداری ها و دولت خود بزرگترین کارفرمایان استفاده کننده از خدمات کارگران غیرمجاز افغانی در کشور هستند! اول شهرداری ها و دولت را جریمه کنید و سپس کارفرمایان بخش خصوصی را!

  • محمد
    0

    باید در ابتدا به توانمند سازی اقتصادی خانواده‌های ایرانی توجه کرد به نحوی که در این راستا فشاری به مردم وارد نشود بعد با آزاد سازی قیمتها هزینه زندگی در ایران را برای اتباع خارجی افزایش داد که خودشان دیگر توان ماندن در کشورمان را نداشته باشند
    باز تاکید میکنم افزایش توان اقتصادی مردم

  • پروانه
    0

    وای خدا! اینا کی بودن رخنه کردن به ایران ما !!!

  • داریوش
    0

    الان تو شیراز کلیه کارای ساختمانی رو اتباع افغانی انجام می دهند ..کلیه مراکز مسول هم از جمله شهرداری تعاونی ها ارگان ها و مراکز دولتی و خصوصی از این به اصطلاح برادران استفاده می کنند .....ملت به کدام دین قسم بخورم که این کار خود نظام است ویک سیاست از پیش تعیین شده است.برای تغییر قومیتی ونژادی برای رسیدن به امپراتوری اسلامی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها