رشد بیش از انتظار چین به تقویت اقتصاد جهان میانجامد
توان غیر منتظره اقتصاد چین نه تنها نشان از سازگاری قابل توجه این کشور دارد، بلکه نیروی محرکه مورد نیاز شدید برای احیای اقتصاد جهانی را نیز فراهم میآورد.
تولید ناخالص داخلی (GDP) چین طی سه ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 5.3 درصد رشد داشته است. تجارت خارجی کالا طی چهار ماه نخست نسبت به سال گذشته افزایش 5.7 درصدی و همچنین یک رکورد بالا از نظر حجم تجارت را به جا گذاشته است. تجارت خارجی کالای چین فقط در ماه آوریل در مقایسه با آوریل 2023، 8 درصد رشد داشت و در عین حال واردات نیز 12.2 درصد جهش را به ثبت رساند.
این ارقام دلگرم کننده نشان دهنده شتاب احیای پایدار و تقویت شده اقتصاد چین با ویژگیهای انعطاف پذیری و قدرت قابل توجه است.
توان غیر منتظره آن نه تنها نشان از سازگاری قابل توجه این کشور دارد، بلکه نیروی محرکه مورد نیاز شدید برای احیای اقتصاد جهانی را نیز فراهم میآورد.
تجدید حیات اقتصاد چین برای بسیاری از تحلیلگرانی که پیشبینی میکردند احیای ضعیفتری داشته باشند، غافلگیرکننده بود. فعالیت تولیدی چین که با بهبود تقاضای داخلی و احیای تجارت جهانی تقویت شده مداما گسترش یافته است. شاخص مدیران خرید (PMI) برای بخش تولید چین طی دو ماه متوالی در حیطه توسعه بوده است. رشد صادرات نشان دهنده رقابت پذیری فناورمحور محصولات ذیربط و بهینهسازی ساختار تجار است.
احیای مصرف چین نیز تقویت شده است. هزینه مصرف نهایی طی سه ماه نخست امسال 73.7 درصد به رشد اقتصادی کمک کرد. تعطیلات پنجروزه روز کارگر شاهد رشد دو رقمی هزینه گردشگری داخلی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بود. با توجه به احیای اعتماد مصرف کننده، بخشهایی مثل خرده فروشی، پذیرایی و سرگرمی در حال تجربه یک احیاء و بهبود هستند. این نه تنها خبری خوب برای کسب و کارهای چینی بلکه یک نوید برای شرکتهای جهانی به حساب میآید.
رونق مصرف داخلی در چهارمین «نمایشگاه بینالمللی محصولات مصرفی چین» که در اواسط آوریل در استان «هاینان» (جنوب چین) برگزار گشت، مشاهده شد. در این رویداد بیش از چهار هزار برند از 71 کشور و منطقه شرکت کرده بودند و یک رکورد بالا از لحاظ تعداد محصولات، بازدیدکنندگان و برندهای نمایش داده شده، به ثبت رسید.
این نمایشگاه به همراه صد و سی و پنجمین «نمایشگاه گوانگجو » و «نمایشگاه بینالمللی خودروی پکن» برگزار شد، نشان دهنده اشتیاق روزافزون جهان به بهره بردن از بزرگترین بازار مصرف کننده است.
جمعیت گروه با درآمد متوسط چین به 400 میلیون رسید و در حال توسعه به سوی 800 میلیونی است؛ به این ترتیب بزرگترین گروه درآمد متوسط و پویاترین آن در جهان شکل میگیرد.
مزیت یک بازار در مقیاس بزرگ نه فقط فضای کافی برای توسعه صنایع چینی و ارتقای مصرف فراهم میکند، بلکه فرصتهای بازار فراوانی را برای کشورهای سراسر جهان به ارمغان میآورد.
چین در حال بررسی و برداشتن گامهای اساسی برای تعمیق بیشتر اصلاحات در کل، گسترش پیوسته گشایش نهادی و توسعه بیشتر دسترسی به بازار است.
تمام اینها یک بازار بسیار بزرگتر را خلق خواهد کرد و فرصتهای بیشتری برای همکاری برد-برد با بقیه جهان فراهم میآورد.
با توجه به موقعیت چین به عنوان شریک تجاری اصلی بیش از 140 کشور و منطقه، منبع اصلی سرمایه گذاری برای شمار روزافزونی از کشورها و یکی از مهمترین مقاصد سرمایه گذاری برای اکثر کشورهای جهان، چشم اندازهای همکاریهای متقابل گستردهتر واقع بینانه وجود دارد.
تولید ناخالص داخلی چین در سال گذشته با افزایشی بیش از 6 تریلیون یوان (844.95 میلیارد دلار) رشد 5.2 درصد را به ثبت رساند که معادل کل اقتصاد سالانه یک کشور متوسط است.
کمک چین به رشد اقتصادی جهان به 32 درصد رسید و یازدهمین سال متوالی بالای 30 درصد باقی ماند.
چین رشد تولید ناخالص داخلی خود را برای امسال حدود 5 درصد هدف گذاری کرده است. شتاب رشد کنونی نشان میدهد این هدف قابل دستیابی است. موسسات بینالمللی درباره چشم انداز اقتصادی چین خوش بین هستند.
موسسه مالی بینالمللی «گلدمن ساکس» پیش بینی خود درباره رشد تولید ناخالص داخلی سالانه چین را از 4.8 سال گذشته به 5 درصد افزایش داد. موسسه «سیتی» نیز پیش بینی تولید ناخالص داخلی خود را از 4.6 درصد به 5 درصد افزایش داده است.
چین با عبور از چالشها در داخل و خارج از کشور به کمک مهارت و اراده، همچنان ستون رشد اقتصادی جهان خواهد بود.
با توجه به فرمان بردار بودن هند و البته ذات مستمعره شدنش
و امکاناتی در حد چین،
آمریکا و ناتو می خواهند که هند را جایگزین چین بکنند و با این ترفند اقتصاد چین را تضعیف کنند