سرگردانی بازنشستگان بین پاستور و بهارستان/ 3.6 میلیون بازنشسته تکلیف ندارند!
مگر 3 میلیون و 600 هزار بازنشسته تامین اجتماعی چه میخواهند که دولت و مجلس، نمیتوانند پاسخ قانعکنندهای به آنها بدهند و آنها را از پاستور به بهارستان و از بهارستان به پاستور حواله میکنند؟
شانه خالیکردن دوقوه از حل مشکلات کارگران بازنشسته، نتیجه ای جز این نداشته که این بازنشستگان زیر بار مشکلات اقتصادی کمر خم کنند و ناگزیر باشند گاه به گاه، مثل امروز و روزهای قبل، با حضور در مقابل ساختمان مجلس و سازمان برنامه و بودجه، مطالباتشان را به گوش مسئولان برسانند.
جنجال بی پایان همسانسازی
با اینکه همسانسازی حقوق بازنشستگان، ثمرات خوب بسیاری داشت اما یک بیعدالتی آشکار سبب بروز گلایههایی شده است. اجرای ناقص این طرح برای 3.6 میلیون بازنشسته تامین اجتماعی در مقابل اجرای کامل آن برای بازنشستگان کشوری و لشکری دلیل این بیعدالتی بوده که البته مسئولان دولت و مجلس هم آن را پذیرفتهاند و وعده حل این مشکل را دادهاند.
رفت و برگشت بودجه، مسکوت ماندن لایحه دوفوریتی
آنطور که سازمان برنامه و بودجه گزارش داده، از 50 هزار میلیارد تومانی که در بودجه امسال برای همسانسازی حقوق بازنشستگان پیشبینی شده بود، 32 هزار میلیارد برای بازنشستگان تامین اجتماعی بوده اما طبق قانون، سازمان تامین اجتماعی مکلف بوده فقط 30 درصد از آن (حدود 11 هزار میلیارد تومان) را برای همسانسازی استفاده کند که این کار انجام شده است. اما برای اجرای کامل همسانسازی، باید مجلس اجازه استفاده 100 درصدی از آن 32 هزار میلیارد را به دولت بدهد. حالا سازمان برنامه و بودجه توپ را به زمین مجلس انداخته و میگوید: «دولت برای دریافت مجوز استفاده 100 درصدی از این بودجه، 2 ماه قبل لایحهای دوفوریتی به مجلس داده اما این لایحه هنوز در دستورکار مجلس قرار نگرفته است». از آنسو هم بهارستانیها در کمیسیون تلفیق بودجه، اعتبار 90 هزار میلیارد تومانی پیشنهادی دولت در بند و تبصره 2 را به 150 هزار میلیارد تومان رساندند و اعلام کردند که باید 92 هزار میلیارد تومان از آن برای همسانسازی حقوق بازنشستگان هزینه شود. با این کار توپ همسانسازی دوباره به زمین دولت افتاد، هرچند که کلیات بودجه در مجلس رد شد و دولت ملزم به ارائه اصلاحیه شد. در ادامه این کشمکش بودجهای، روز گذشته کلیات اصلاحیه بودجه 1400 در جلسه علنی مجلس به تصویب رسید اما نکته قابلتامل در آن، کاهش مجدد اعتبارات مربوط به همسانسازی است. هرچند دولت در این اصلاحیه، اعتبار 90 هزار میلیاردی اولیه را به 125 هزار میلیارد افزایش داده، اما این مبلغ 25 هزار میلیارد کمتر از اعتبار مدنظر کمیسیون تلفیق است، ضمن آنکه «متناسبسازی حقوق شهدای بازنشسته و همسانسازی حقوق اعضای هیئت علمی» هم به آن اضافه شده تا بازنشستگان تامین اجتماعی شرکای جدیدی هم پیدا کنند! البته اظهارنظرهای مسئولان بیانگر آن است که حواسشان به همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی هست و از آن حمایت میکنند. مثل این توئیت «حمیدرضا حاجیبابایی» رئیس کمیسیون برنامه و بودجه که نوشت: «بازنشستگان آیینه تمامنمای جامعه ما هستند، از طرح همسانسازی بازنشستگان حمایت کامل خواهیم کرد». یا این اظهار نظر دیروز «محمدباقر نوبخت» در جلسه علنی مجلس که گفت: «مرحله دوم همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در اصلاحیه بودجه دیده شده و اجرایی خواهد شد».
تبعیض آشکار بین بازنشستگان
آنطور که «حسن صادقی» رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری میگوید، بازنشستگان تامین اجتماعی مطالباتی دارند که باید توسط دولت و مجلس تعیینتکلیف شود. صادقی در گفتوگو با خراسان میافزاید: «دولتها و مجلسها با مصوبات خود سازمان تامین اجتماعی را تضعیف کردهاند وگرنه ما روی پای خودمان ایستاده بودیم و نیازی به حمایت آنها نداشتیم. دولت معوقات سنگینی به تامین اجتماعی دارد که نه تنها این بدهیها پرداخت نمیشود، بلکه در همسانسازی هم تبعیضهای آشکاری به وجود آمده است. مثلا حقوق یک بازنشسته کشوری حداقلیبگیر به 4.5 میلیون تومان رسیده است اما یک حداقلیبگیر تامین اجتماعی یکمیلیون و 911 هزار تومان میگیرد!»
5 مطالبه اصلی بازنشستگان
صادقی 5 مطالبه اصلی بازنشستگان تامین اجتماعی را هم تشریح میکند:
میزان بدهیهای معوق دولت به تامین اجتماعی 360 هزار میلیارد تومان شده است که باید در قانون بودجه، ساز و کار تسویه آن مشخص شود.
بدهی جاری دولت به تامین اجتماعی، ماهانه 3500 میلیارد است که مجموعش در سال 99 به 42 هزار میلیارد تومان رسیده است. باید تسویه این بدهی هم در قانون بودجه لحاظ شود.
سنوات خدمتی بازنشستگان مشاغل سخت و زیانآور در طرح همسانسازی باید معادل 30 سال درنظر گرفته شود.
طرح سهجانبهگرایی دولت، کارگر و کارفرما باید در تامین اجتماعی حاکم شود نه اینکه کارکنان این سازمان خودشان را قیم ما بدانند درحالیکه صاحبان سرمایه تامین اجتماعی، کارگران هستند.
افزایش حقوق کارگران و بازنشستگان باید متناسب با هزینههای زندگی و تورم باشد.حقوقهای فعلی فقط 37 درصد زندگی یک کارگر و بازنشسته حداقلیبگیر را پوشش میدهد و برای تامین نیازهایش 63 درصد کسری دارد.
به گفته صادقی این مطالبات بازنشستگان، خواستههای بهحقی است که اگر موردتوجه دولت و مجلس قرار بگیرد، بسیاری از مشکلات 3.6 میلیون خانواده را حل میکند.
منبع: خراسان
70
دولتنمردان و آنهایی که با عدم پرداخت بدهی این سازمان باعث صعیف شدن این سازمان شدند باید پاسخگو باشتد واین حق حق الناس است و به گردن سران قوا میباسد و باید در این دنیا و آخرت پاسخگو باشند.
خدا لعنت شان کند شیخها جیب های رابا پول این ملت پر میکنند خودشان وفرزندانشان حق وحقوق محرومین مظلومین را نمی کنند الهی همه شان با عزیزانشان یک شبه کرونا جهشی بگیرند ونابود بشن
با تشکر از خبر فوری جهت درج مطلب این مسئله ایست که چگونگی برخورد و حل ان نشان دهنده بسیاری از حقایق مورد ادعا از جمله عدالت عدم تبعیض حفظ کرامت انسانها تکریم سالمندان و کسانی که بهترین سالهای عمر خود را صرف خدمت به کشور کرده اندواز همه مهمتر نگاه نسل جدید و برخورد حاکمیت با خدمتگزاران دیروز و حق الناس و.. ...خواهد بود دیگر خود دانید با عواقبش........
این دولتی است که مورد حمایت تمام قد خانه کارگر طی ۸ سال گذشته بوده است حالا که آخر کار است آقایان منتقد شده اند لطفا باشعور بازنشستگان بازی نکنید شما نیز شریک اوضاع و احوال موجود هستید..
لطفا به قوانین سختگیرانه و کسورات زیادتری که سی سال از کارمندان کشوری نسبت به تامین اجتماعی ها کسر میگردد هم اشاره فرمایید
ازبازنشستگان کشوری طلا کسر کردن از بازنشستگان تامین اجتماعی پهن
بحث طلا و پهن نیست ، صحبت از کسر اولین هر افزایش و حتی0کسر اولین حقوق دریافتی تا کسر دو 2% اضافه تر نسبت به تامینی های عزیز بمدت ناقابل 30 سال است !!!!!!
به همه جوانها توصیه میکنم سراغ تامین اشتباهی(اجتماعی) برای بیمه نرید... فقط هر ماه حقش رو تا ریال آخری میگیره ولی به هیچ وجه آینده رو تامین نمیکنه...همون حق بیمه رو خودتون پس انداز و سرمایه گذاری کنید 30 سال دیگه به حقوق مزخرف اینها هیچ نیازی ندارید
بعضی وزارتخانه ها ثروتمند هم زیر مسئولیت کارکرانشان نیرومند و حواله به تامین اجتماعی میدهند در صورتیکه خودشان باسید حمایت میکردن .مثل شرکت نفت .که کارگران بعد از بازنشستگی محروم از بیمه و درمان و بیمارستان شرکت نفت است این از مزایایی مسئولین بی مسئولیت است.
اینقدر میگویند لشگری و کشور انگار بقیه حقی ندارنند.
اصلا"کی اهمیت میده اگر بلایی سرشان نیارند شانس آوردن.باید جز گروه اینها باشی یا اینکه یه طبری یا خاوری یا آقازاده هاشون یهوپول مملکت را بخوربخوررانت وفساد گندش کشور را برداشته
عدالت از اصل شیرینتر است من درسه عملیات مهم کشته نشدم چون شهادت نصیب من نشد ولی ازروزی که با مشاغل سخت باز نشست شدن هرچندگناه است اما بیش از ده ها بار اقدام به خود کشی کردم ولی حرام بودن ان مرا پشیمان کرد چرا چون در طول این هفت سال شاید هفتصد بارشرمنده خانواده ام شدم دست به فعله ای زدم اما دیگه توان ندارم دو فرزند دین به گردن دارم مستآجرم چگونه یک زندگی ساده درست کنم چندین بار به مدیر اداره گفتم من که در خواست شخصی نکردهام بر میگردم هیچ گونه مشکلی هم نداشتم چون اشنای خودش جایگزین من کرده بود میگفت جایگزین داری نمیشه این هم از بد بختی حقوق بازنشستگی وحق کشی چون کارگریم به کدامین گناه دیگه خسته شدم ای خدا بدادمان برس دیگه زندگی برایم معنی نداره خدایا مگر من چند سال عمرمیکنم که یک روز خوش را ارزوداریم وسلام.
دولتمردان و نمایندگان واقعا باید از خودشان خجالت بکشن اگر بر سر راه این عزیزان بخواهند سنگ اندازی کنن
متاسفانه یک سازمان خصوصی وکارگری دولتی مدیریت می شود آنهم از نوع بدترینش سازمان تامین اجتمائی می بایست مدیریت توسط جامعه کارگری و هیات امنای ادله شود ودست دولت ازین سازمان کوتاه گردد ۴۰ سال است نقدینگی این سازمان در جیب دولت است که با خواهش و تمنا قطره چکانی به سازمان می دهد مدریت سازمان هم که توسط دولت منتسب وامرونهی می شود عرزه دفاع از حقوق کارگر و بازنشته را ندارد از ترس از دست دادن مدیریتش این هم ازهم سان سازی یک باند دو هوا کشوری با تامین اجتماعی تفاوت از زمین تا به آسمان خدایا به کی شکایت بریم؟....
خدایا ما جز تو کسیرانداریم حق بازنشتگان مظلوم را به تو واگذار کردیم انهایکه حق مارا میخورند خیر از زندگیشان نبینند