خبرفوری بررسی می‌کند

نبرد لیست‌ها در ماراتن ۱۱ اسفند / بازگشت به عصر رای های انفرادی

به‌نظر می‌رسد با توجه به برهم خوردن نظم دوقطبی در انتخابات پیش‌رو، رای لیستی با اقبال کمتری نسبت به قبل روبرو باشد.

نبرد لیست‌ها در ماراتن ۱۱ اسفند / بازگشت به عصر رای های انفرادی

مصطفی انتظاری هروی- انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی درحالی روز جمعه برگزار می‌شود که در غیبت اصلاح‌طلبان، اصولگرایان با لیستهای متعددی پل به عرصه رقتبت گذاشته‌اند.

یکی از مهمترین لیست‌ها، لیست ائتلاف با محوریت محمدباقر قالیباف است که احتمالا شانس بالایی در کسب رای خواهد داشت. لیست‌های امنا، شورای وحدت، رائفی‌پور و فرهنگیان نیز از دیگر فهرست‌های لصولگرایانه انتخابات هستند.

در مقابل اما میانه‌روها و برخی اصلاح‌طلبان با سرلیستی علی مطهری به میدان آمده و حدودا برای در اختیار گرفتن ۷۰ کرسی مجلس برنامه‌ریزی کرده‌اند.

پیش از این، رقابت اصولگراها و اصلاح‌طلبها باعث می شد هواداران دو طرف به یک لیست واحد در شهرهای بزرگی چون تهران رای بدهند. اما در این دوره، با برهم خوردن نظم سابق دو حزبی، عملا شرکت کنندگان در انتخابات به سمت آرای انفرادی تمایل پیدا خواهند کرد. شرایطی که تا پیش از دوم خرداد ۷۶ نیز وجود داشت.

براساس تخمین ها، احتمالا در سراسر کشور حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد واجدین شرایط در انتخابات شرکت خواهند کرد. این عدد برای شهر تهران ممکن است کمتر باشد. بنابراین هر نامزد برای پیروزی و رسیدن به کف رای ۲۰ درصد آرا کار سختی در پیش ندارد.

شاید ورود چهره‌های جدید، ترکیب متفاوتی برای این دوره مجلس رقم بزند و اوضاع آنطور که اصولگرایان گمان می کنند، باب میل شان پیش نرود

اگر در تهران، ۲۰ درصد از ۷ میلیون واجد شرایط در انتخابات شرکت کنند، کل آرا به ۱/۴ میلیون نفر می‌رسد. بنابراین کف رای برای صعود در مرحله اول انتخابات حدود ۲۸۰ تا ۳۰۰هزار رای خواهد بود؛ یعنی ۲۰ درصد آن ۱/۴ میلیون رای.

آیا ائتلاف قالیباف با منتقدانش (جبهه پایداری) می‌تواند به این کف آرا دست یابد؟ پاسخ این سوال ساده نیست، چراکه لیست های رقیب با سبد رای مشترک اصولگرایانه، آرای لیست او را دچار ریزش می کند.

از دیگر سو، بخشی از بدنه بروکراتیک کشور احتمال دارد به لیست علی مطهری گرایش داشته باشد. به این ترتیب لیست ائتلاف در بهترین حالت شاید بتواند تنها به نیمی از کرسی های تهران برسد.

در این شرایط، باید منتظر نتایجی عجیب در این انتخابات بود. شاید ورود چهره‌های جدید، ترکیب متفاوتی برای این دوره مجلس رقم بزند و اوضاع آنطور که اصولگرایان گمان می کنند، باب میل شان پیش نرود.

منبع: خبر فوری
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 12
  • محمودی
    2

    من فقط به حیاتی رای می دهم

  • ناشناس
    1

    من به خودووجدانم رای میدهم بس

  • ناشناس
    16

    سفیدم بدی باز رای خوبی هست. میگم چرا از غزه چیزی نمیگن پس. اتش بس شده؟ همای سعادتم که پر دادن تو ذهن ملت تا یکم دلخوش خرافی باشن

  • علی
    1

    رای سفید یعنی شرکت در انتخابات ، رای اعتراضی هم یعنی شرکت در انتخابات ، یعنی تایید وضعیت موجود

  • ناشناس
    2

    من میخواستم اصلا رای ندم ،
    چون اصولگراها مملکت و به نابوذی کشیدند،
    ولی الان تردید دارم ،
    شاید شرکت کنم و به لیست مطهری رای بدم.،
    اونم فقط یه کوری چشم اصولگراها

  • ناشناس
    0

    نماینده 300 هزار رای بایدم گند بزنه به مملکت بخاطرعدم مشارکت مردم تعداد نمایندگان رو افزایش دادند تا بی کفایتی و بی لیاقتی شون بر ملا نشه چرا که حد نصاب رو براساس تعداد رای دهندگان تعیین میکنند نه تعداد نمایندگان

  • ناشناس
    0

    من هنوز تصمیم نگرفتم

  • ناشناس
    0

    طالبان با مغز فندقیش شما قبول ندارد یعنی من قبول داشته باشم مرغابی اگر اینجور فکر میکتی خیلی خ...

  • ناشناس
    0

    همه تشنگان خدمت(قدرت)

  • ناشناس
    1

    اشتباه میکنید بازهم همه ازلیستها رأی میارن مگربعضی از شهرهای کوچک چراکه شرکت کنندگان این دوره بیشتر نظر معتمدین خود راملاک قرار می دهند وآنها هم تشکیلاتی فکر می کنند

  • ناشناس
    0

    سقوط از آنچه میبینید به رژیم تروریستی نزدیک است...

  • ناشناس
    0

    😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆