سومین بدهکار بانک سرمایه چگونه هزار میلیارد پول به جیب زد؟

سامان مدلل به عنوان سومین بدهکار بانک سرمایه است که دادگاه او به زودی برگزار خواهد شد.

سومین بدهکار بانک سرمایه چگونه هزار میلیارد پول به جیب زد؟

پرونده بانک سرمایه با داشتن تعداد زیادی متهم یکی از آن پرونده‌هایی است که در نظام قضایی و حقوقی تبدیل به یکی از جنجالی‌ترین اخبار شده است؛ از هادی رضوی تا حسین هدایتی همگی متهمانی هستند که در کنار چندین متهم و مجرم دیگر فضای پولی و بانکی را با اخلال مواجه کرده‌اند.

در کنار این متهمان هنوز تعدادی هستند که کیفرخواستشان به دادگاه نرفته است؛ یکی از متهمانی که هنوز کیفرخواست او به دادگاه نرفته، اما نامش در چندین نقطه از پرونده به چشم می‌خورد سامان مدلل است.

این متهم در کنار سایر متهمان بانک سرمایه مبالغ نامشروع بسیاری را به جیب زده و پول‌هایی که برای صندوق ذخیره فرهنگیان بوده را حیف و میل کرده است.

او که مالک کارخانه مدلل بوده مبالغ هنگفتی را از بانک سرمایه دریافت کرده و بر اساس کیفرخواست صادره علیه بانک سرمایه مشخص شد که مدلل سومین بدهکاربانک سرمایه است و از سال ۹۲ تا ۹۵ پنج فقره وام از بانک سرمایه دریافت کرده و در پایان سال ۹۷ مشخص شد که مدلل در مجموع هزار و ۳۱ میلیارد و ۳۳۱ میلیون تومان به بانک سرمایه بدهکار است.

بانک سرمایه سهامدار کارخانه مدلل است
سامان مدلل برای احداث کارخانه خود وجوه کلانی را از بانک سرمایه گرفته، اما از بازپرداخت آن‌ها سرباز می‌زند در حالی که پس از بررسی‌ها مشخص شد که بانک سرمایه ۵ درصد سهام کارخانه مدلل را دارد.

یکی از متداول‌ترین روش‌های کلاهبرداری در بانک سرمایه اعطای وام و تسهیلات، بدون هیچ اعتبار سنجی به همدستان و مدیران بانکی بوده و این موضوع در پرونده مدلل هم خود را نشان داد.

البته علاوه بر اعطای وام بدون هیچ وثیقه یکی دیگر از اقدامات کلاهبردانه‌ای که متهمان بانک سرمایه انجام می‌دادند گران‌نمایی ساختمان‌های مختلف برای تسویه به بانک بوده است ساختمان‌هایی که هیچ کیفیتی نداشتند، اما چندین برابر قیمت واقعی‌شان به بانک ارائه می‌شدند و سامان مدلل هم در این پرونده ۳ ملک غیر مرغوب را به بانک داده که در هرکدام از آن‌ها بیش از۳ درصد گران نمایی رخ داده است.

بر اساس دلایل و قرائن موجود مدلل وام‌های خود را از طریق شرکت‌های پیشرو فرازسپاهان، فولادسازان دماوند و افراد سازان امیرآباد دریافت کرده است.

دریافت چند کاغذ باطله دربرابر وام‌های میلیاردی
البته او برای دریافت این مقدار وام در مجموع ۷۴۰ میلیارد تومان وثیقه به بانک ارائه داده که از آن میان ۶۲۹ میلیارد تومان چک و ۱۱۰ میلیارد تومان سفته بوده است.

نکته حائز اهمیت این است که این وثایق با وام بانکى هیچ تطابقی ندارد، یعنی بانک تنها به دریافت چند کاغذ باطله اکتفا کرده و در مقابل میلیاردها تومان از سرمایه بیت المال را حیف و میل کرده است.

اما علاوه بر شخص مدلل دو شرکت او یعنی شرکت فولادسازان دماوند و فولادسازان امیرآباد هم به بانک سرمایه بدهکارهستند؛ این دو شرکت چهار فقره وام از بانک سرمایه دریافت کرده و به میزان ۱۷۶ میلیارد و ۴۷۹ میلیون تومان به بانک سرمایه بدهکار است.

بسیاری از متهمان بانک سرمایه از جمله یاسر ضیائی با سامان مدلل همدست بوده‌اند و مبالغ هنگفتی از بانک را به صورت نامشروع کسب کرده‌اند.

در بسیاری از قسمت‌های مختلف پرونده نام سامان مدلل به عنوان یک ابربدهکار بانکی به چشم می‌خورد و در کیفرخواست‌های صادر شده علیه متهمان نام او دیده شده است اما هنوز کیفرخواست و عناوین اتهامی سامان مدلل به دادگاه ارجاع نشده و بر اساس شنیده‌ها دادگاه او به زودی برگزار خواهد شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

70

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 9
  • ایرانی
    0

    دزدی در مملکت ما از بعد از انقلاب بسیار ساده است بشرطی که راه و چاه را بلد باشید.وقتی دست تخم مرغ دزد برای انحراف اذهان قطع شد قبل از آن هجوم برای دزدی های میلیاردی آغاز شده بود.بررسی زندگی هر کدام از این دزدها نشان خواهد داد که اینها پشوانه های بسیار قوی دارند و پدر خوانده ها هیچ گاه معرفی نشدند.

  • رضا خوزستان
    0

    راه حل فساد اینه. پس از اثبات فساد در مقایس اینچنینی همه افراد دخیل در پرونده چه مدیران دولتی چه غیر دولتی همگی دستگیر و اموال آنها مصادره و و متهمان ردیف اول و خود مفسد اصل همگی اعدام. اگه این کار را کردید یعنی میخواهید با فساد مبارزه کنید در غیر اینصورت دارید مردم را گول می‌زنید.

  • mohsen
    0

    اقا اینایی که میارن میگن محاکمشون کردیم کاره ای نیستن هممون میدونیم دزدایه اصلی کین مارو نخندونید

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      کار خوبی،نکرديت

  • محسن نوروزی
    0

    باید قوه محترم عدلیه طوری عمل کند تا دیگر کسی جرات دزدی نداشته باشد ...باید کیفر عمل با خود عمل خلاف مطابقت داشته باشد یعنی مجازات باید بازدارنده باشد از خلاف نه اینکه مشوق باشد برای خلافهای بعدی...با امید به انروز...

  • .
    0

    سه برابر گران نمایی نه ۳ درصد که اشتباه تایپی است

  • شهروند
    0

    اگر نماینده ها وظایف نظارتی خودشون انجام دهند اختلاس نیست.

  • صدافت
    0

    اینها همه کسانی اند که اربابان سیاسی شون دهه 60و70باتندروی خود خیلی ها را قطع نان کردن،.حالا باچرخش 360درجه به دنبال اصلاحات افتادند.اما گندهایی که خودشان زده بودند رااصلاح نکردند،شروع کردند به دزدی سرمایه مملکت بارانت های قبلی که شریکشون هستند.چون اگر کسی از چند بانک همزمان وام می گیرد وپس نمی دهد،دولت شریک اوست،چرا برای یک وام 5یا 10میایونی کشاورز ضرر کرده باید یک سال تو صف باشد حسابش کارکند یک یا دو معلم ضامن دهد،ولی اقایی میلیاردی وام میگیرد،ضامن ندارد اگر دارد قلابی یافراری است.،خدای گرسنگان که میوه نمی خورند کولر ندارند و..خوار ودلیلتان کند ونسلی عقب مانده ازشما یادگار بماند ای رانت خواران.البته پارتی شماها بیشتر مورد غضب خدا ونفرت ولعن مردم است چون دزد نابلد نمی تواند خوب بدزدد.

  • صداقت
    0

    مسولین ما ازقران وشرع به جای عمل فقط تدکر بلدند مردم عادی بهتر تذکر میدن((گفته اهالی چند روستا وشهر کوچک در جنوب غرب این بود می گفتند مسولین برای مامیگن دزدی بده برای خودشان نمی گن وگرنه دست چند دزد ازهرشهری قطع کنند دیگه کسی دزدی نمی کنه پس دزدی از بیت المال حلال کردند چون مال ملت است ولی دزدی ازیه نفر جرم داره باید پس بدی رضایت بگیری یازندان بری))گفته مردم کوچه وبازار بود نقل کردم