ماجرای فروش نوزاد در فضای مجازی چیست؟

تا چند دهه گذشته زوج‌هایی که صاحب فرزند نمی‌شدند، برای چشیدن طعم فرزندداری اقدام به گرفتن یک کودک بی‌سرپرست از شیرخوارگاه‌ها می‌کردند و آن طور که دلشان می‌خواست؛ نسبت به تربیت کودک اقدام می‌کردند.

ماجرای فروش نوزاد در فضای مجازی چیست؟

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن راه‌های درمانی، بسیاری از زوج‌ها می‌توانند طعم شیرین پدر و مادر شدن را بچشند، اما متأسفانه سرانجام موضوع به اینجا ختم نمی‌شود و اغلب اوقات کاری از دست علم پزشکی برای اینکه زوج‌ها بتوانند صاحب فرزند شوند، برنمی‌آید.

در چنین شرایطی و با توجه به نیاز زوج‌ها برای به دست آوردن فرزند، سودجویان و تبهکاران در این حوزه دست به کار شده و پایشان به زندگی خانواده‌ها باز می‌شود تا بتوانند از آب گل آلود ماهی بزرگی برای خود بگیرند.

به احتمال زیاد زمانی که در سطح شهر قدم می‌گذارید با آگهی‌هایی که مضمونشان فروش کلیه، نوزاد و کودک است، مواجه شده‌اید، آگهی‌های سیاهی که فقط و فقط عده‌ای را خانه خراب می‌کند و برخی‌ها را نیز به نان و نوایی می‌رساند.

سودجویان در این بین با شناسایی خانواده‌هایی که سرپرستشان معتاد و یا فرد بیمار لاعلاجی که در آن خانواده در حال سپری کردن روزگار خود است، می‌کوشند تا با اجرای نقشه‌های شوم خود و در ادامه جلب رضایت افراد، بتوانند کودک آن خانواده را به فروش برسانند تا هم پول مواد فرد معتاد و یا هزینه دوا و درمان بیمار آن خانواده را به دست بیاورند و هم اینکه خود در کنار این موضوع پولی به جیب بزنند.

با گذشت زمان و گسترش شبکه‌های اجتماعی شاهد تبلیغات فروش نوزاد در فضای مجازی هستیم، با یک جست‌وجوی ساده در اینستاگرام و با هشتگ زنی کلید واژه مورد نظر می‌توانید به راحتی این تبلیغات فاجعه آور را مشاهده کنید؛ در این زمان عکس‌هایی از چهره‌های کودکان و نوزادانی خواهید دید مانند یک خودرو، مسکن و یا هر وسیله دیگر؛ برایشان قیمت گذاشته شده و حتی تخفیف هم برایشان لحاظ کرده‌اند.

معیارهای دلالان برای فروش نوزاد در فضای مجازی

کافی است تا در شبکه‌های اجتماعی دلالان را شناسایی کرده و از آن‌ها تقاضای خرید نوزاد کنید، خواهید دید که در ابتدا از شما می‌خواهند که مدارک خود را از این باب که متأهل هستید، برایشان ارسال کنید. سپس از شما تقاضای محل سکونتتان را می‌خواهند، هر چه بچه بالای شهرتر باشید؛ قیمت نوزاد هم بالاتر هست.

بعد از این مراحل به سراغ جنسیت نوزاد می‌روند و اگر تقاضای درخواست کننده نوزاد دختر باشد، نرخ کمی بالاتر می‌رود، اینکه چرا قیمت نوزاد دختر بالاتر از قیمت نوزاد پسر است، خودم هم نمی‌دانم! در آخر هم بعد از طی کردن مراحل در یک محلی پرت قرار گذاشته و نوزاد سفارش شده را تحویل خواهانش می‌دهند و ناگفته نماند که از قبل هم پول به حساب فرد دلال واریز شده است.

علت فروش نوزادان چیست؟

همان طور که در ابتدای گزارش هم اشاره شد، اعتیاد سرپرست خانواده‌ به موادمخدر، بیماری و عدم توانایی در پرداخت خرج و مخارج درمانی، فقر، مشکلات روانی والدین دارای کودک و نوزاد و ...؛ عواملی هستند که باعث پدید آمدن نوزاد و کودک فروشی می‌شوند.

برخی‌ها هم از این راه کسب درآمد کرده و خود را دلال فروش کودک و نوزاد معرفی می‌کنند و برای خانواده‌هایی که قصد انجام این کار را دارند، مشتری پیدا می‌کنند.

اینکه در طرف مقابل عده‌ای به دنبال بچه دار شدن دست به هر کاری می‌زنند هم نکته‌ای است که در این رابطه باعث گسترش نوزاد فروشی در جامعه می‌شود. شیرخوارگاه‌ها و مراکز و موسسات دولتی و رسمی بسیاری در کشور وجود دارند که آنجا پر از کودک و نوزادانی است که یا بی سرپرست هستند و یا بدسرپرست.

اگر زوجی خواهان بچه دار شدن از این طریق هستند، بهتر است که به جای کمک به دلالان و پر کردن جیبشان، به سراغ این موسسات بروند و حضانت کودکی را به صورت قانونی به عده بگیرند تا اینکه باعث جدا شدن فرزندی از والدینش بشوند، چرا که بسیاری از والدین به این دلیل حاضر به فروش فرزند خود می‌شوند که دارای مشکلات مالی هستند و از ته دل راضی به انجام این کار نیستند، برخی‌ها هم بعدها از این کرده خود پشیمان می‌شوند و مشکلات مختلفی را برای افرادی که اقدام به خریدن نوزادشان کرده‌اند، به وجود می‌آورند.

واکنش پلیس به موضوع خرید و فروش نوزاد در فضای مجازی

چندی پیش رئیس پلیس فتا تهران بزرگ از شناسایی و کشف چندین باند فروش نوزاد در فضای مجازی خبر داد.

سرهنگ داود معظمی گودرزی با اشاره به جرایم تکامل یافته اظهار کرد: پدیده فضای مجازی وقوع برخی جرایم را تسهیل کرده و جرایمی از قبیل خرید و فروش نوزاد را تبدیل به جرایم تکامل یافته کرده است؛ در این خصوص حدود ۱۵ سایت و حساب برای فروش نوزادان در فضای مجازی کشف شده است.

وی افزود: پس از پیگیری‌های صورت گرفته متوجه شدیم که تمامی این جرایم به وسیله فرد خاصی مدیریت می‌شود و با اقدامات صورت گرفته در پلیس فتا طی ۴۸ ساعت توانستیم تا دو نوزاد چند ماهه و چند روزه را پیدا کنیم.

ماجرای فروش نوزاد در فضای مجازی چیست؟

سرهنگ معظمی گودرزی با بیان اینکه تا به این لحظه تعداد کثیری از این افراد را دستگیر کرده‌ایم، اما دغدغه اصلی پلیس، امنیت روانی جامعه است، تصریح کرد: پیگیری‌های پلیس فتا مخصوص امروز و دیروز نیست و همکاران ما همیشه در این حوزه فعالیت دارند. نکته مهم‌تر در خرید و فروش نوزاد توسط سایت‌های مختلف این است که در بسیاری از این معاملات حتی نوزادی به فروش نمی‌رسد و توسط آگهی‌هایی که در فضای مجازی انتشار می‌یابد، کلاهبرداری از خواهان نوزادان صورت می‌گیرد.

این‌ها تنها بخشی از پازل کثیفی است که قطعات آن توسط پلیس کشف شده است و تلاش‌ها برای شناسایی و دستگیری تکه‌های دیگر این جورچین ادامه دارد، نکته‌ای که در این میان مهم است اقدامات خود مردم است، زوج‌هایی که می‌خواهند طعم شیرین فرزنددار شدن را بچشند، اما نه به هر طریق.

اگر افرادی خواهان فرزندداری هستند باید از روش‌های قانونی اقدام کنند تا اینکه به سراغ دلال‌ها بروند و به اجبار هم هزینه کنند و هم اینکه یک پدیده شوم و کثیف را گسترش دهند، حتی این احتمال هم وجود دارد بسیاری از نوزادانی که توسط دلالان در فضای مجازی آگهی می‌شوند، کودکان دزدیده شده باشند و افرادی پس از ربودن آن‌ها اقدام به ایجاد کسب و کار و درآمدزایی برای خود کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • ناشناس
    0

    بمیرم برای مردمی که از فقر و گرسنگی جگر گوشه خود را میفروشند ننگ بر دولت

  • زهرا
    0

    خوب چرا کساییکه بچه میخواد سراغ پرورشگاه نمیره؟هم ثواب داره و یک بچه از محبت پدر و مادر بهره می‌بره و هم لذت بچه داری را تجربه میکنند

    نظرات شما -
    • مهدی
      0

      شما بی زحمت یه روز وقت کردی برو شیرخوارگاه، ببین بی کفایتا اونجا چه تپه هایی آباد کردن؟ ببین وه قوانین مزخرفی واسه اینکار گذاشتن؟ به زوج جوونی که مستاجره، میگه باید یه خونه به نام بچه هه کنی، یک سوم اموالتم مال بچه باید باشه. انواع و اقسام سختگیریهای عمدتا بیخود بماند. چنان پشیمونت میکنن که بچه فامیلتم ببینی فرار میکنی ازش

    • کاوه
      0

      بخاطر اینکه انقدر سخت میگیرن که نمیشه باید انقدر تمکن مالی بالا داشته باشی و هزار جور چیز دیگه