خاموشی به خانه‌ها رسید/ ۱۵۰ همت درآمد وزارت نیرو کجا رفت؟

عضوکمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: درآمد وزارت نیرو با افزایش قیمت برق در بخش خانگی و صنایع بالا رفته، چرا سرمایه گذاری مناسبی نکرده است؟ چرا شاهد نیستیم بخش خصوصی در بخش نیروگاهی سرمایه گذاری کند؟

خاموشی به خانه‌ها رسید/ ۱۵۰ همت درآمد وزارت نیرو کجا رفت؟

حمیدرضا صالحی درباره قطعی‌های مکرر برق اظهار داشت: سال گذشته میزان ناترازی کمتر بود با مدیریت و اعمال قطعی روی صنایع توانستیم از دوران پیک مصرف برق عبور کنیم اما امسال هم گرمای هوا و هم ناترازی افزایش یافته و در نتیجه خاموشی به منازل هم رسیده است.

وی افزود: مشخص است که سال به سال مصرف برق در زمان پیک افزایش می‌یابد زیرا گرمایش زمین در حال افزایش است و از طرفی ما در ساخت نیروگاه جدید سرمایه‌گذاری نکردیم، در بخش بهینه‌سازی اعمال مدیریت نکردیم و پروژه‌ای برای اجرای نیروگاه اجرا نشده درنتیجه ناترازی بیشتر می‌شود و وقتی میزان تولید تغییر نکند و میزان مصرف بالا برود ناترازی بیشتر می‌شود. 

دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران گفت: با اعمال خاموشی و قطع برق صنایع نتوانسته‌ایم ناترازی و فاصله بین تولید و مصرف را کم کنیم، ما امسال از ناترازی حدود ۷ هزار مگاوات ۵ سال قبل به حدود ۱۷ هزار مگاوات رسیده‌ایم و سال آینده از این رقم بیشتر هم می‌شود. 

وی تصریح کرد: وقتی سرمایه‌گذاری نمی‌کنیم قطعا باید روی ولتاژ و فرکانس برنامه‌هایی اعمال کنند و قطعی و خاموشی به منازل می‌رسد و این ناشی از ناپایدار بودن شبکه‌های برق، افت ولتاژ و فرکانس پایین است، باید روی ترانسفورماتورهای فوق توزیع و فشار قوی و ترانسفورماتورهای توزیع ۷۰ تا ۸۰ درصد بارگذاری شود و اگر بیشتر شود حادثه رخ می‌دهد و مجبور می‌شوند که اعمال خاموشی کنند

صالحی ادامه داد: نمی‌توانیم از یک ترانسفورماتور که صد در صد ظرفیت دارد ۱۱۰ درصد بار بگیریم زیرا منجر به آتش سوزی می‌شود، وقتی میزان مصرف بالا می رود به دستگاه‌ها فشار وارد شده و از کار می افتند. سوال این است‌ که چرا ما باید به جایی برسیم که مجبور باشیم بیش از توان شبکه مصرف داشته و منجر به خاموشی شویم؟ 

وی در ادامه با بیان اینکه اعمال خاموشی در منازل نشان‌دهنده حاد شدن شرایط فعلی است، تاکید کرد: باید فکری به حال آینده کرد امیدوارم وزیر آینده ضمن پذیرش مسئولیت خود نسبت به این موضوع؛ راه حل داشته باشد و مشکل ناترازی برق را سال به سال کمتر کند اگر وزیر آینده بتواند سال آینده این ناترازی را به ۱۵ مگاوت و هر سال درصدی از آن را کاهش دهد می‌توانیم بگوییم کارنامه خوبی دارد اما اگر بنا دارد رویکرد کنونی را ادامه دهد سال آینده این ناترازی به ۲۴ هزار مگاوات هم می‌رسد.

عضوکمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: اکنون میزان نیاز از ۷۹ میلیون مگاوات هم عبور کرده و موضوع این است که بار شبکه افزایش یافته و برای این میزان مصرف سرمایه گذاری صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: حدود ۱۵ سال است که نه دولت و نه بخش خصوصی روی صنعت نیروگاهی سرمایه گذاری نکرده‌اند طبیعی است که تفاوت تولید و مصرف بالا می‌رود و خاموشی به خانه ها هم می‌رسد.

صالحی گفت: باید ریشه خاموشی‌ها در ۵ سال اخیر مشخص شود، باید بگویند چرا سرمایه گذاری نشده و نیروگاه ساخته نشده چرا به وعده ها عمل نشده است.

 وی تاکید کرد: اگر از هم‌اکنون به فکر راه چاره نباشیم سال آینده شاهد خاموشیهای گسترده تری خواهیم بود.

دبیر فدراسیون صادرات انرژی بیان داشت: وزارت نیرو تاکنون علاقه نداشته که بخش خصوصی وارد میدان شود چون می خواهد قدرت مالکیت برق دست خودش باشد در حالی که سهم نیروگاههای  بخش خصوصی ۶۰ درصد و دولتی ۴۰ درصد است.

به گفته وی؛ مشکل ناترازی قابل حل است ولی دولت اختیار خود را در قیمتگذاری واگذار نمی کند، تصدیگیری را به بخش خصوصی نمی دهد، زمینه را آماده نمی کند که بخش خصوصی بتواند سرمایه گذاری کند همه اینها باعث شده امروز در این شرایط باشیم وگرنه مشکل بی برقی مشکل حادی نیست که حل نشود فقط دولت باید در نقطه ای قرار گیرد که همه دولت‌های دنیا حضور دارند تا وقتی در ایران دولت خود تاجر، خریدار، فروشنده و قیمتگذار برق است، مشکل حل نمی شود.

صالحی گفت: اکنون هزینه توزیع برق در کشور ما هر کیلووات ساعت ۸۵ تومان است، وزارت نیرو هر کیلووات ساعت برق را با نرخ ۱۳۳ تومان از نیروگاه خریداری می‌کند و با نرخ ۱۵۰۰ تومان به صنایع می‌فروشد سوال اینکه این درآمد کجا می‌رود چرا سرمایه گذاری صورت نمیگیرد؟

وی تاکید کرد: وزارت نیرو امسال ۱۵۰ همت درآمد داشت؛ می‌توانست با این پول سرمایه گذاری کند، درآمد وزارت نیرو با افزایش قیمت برق در بخش خانگی و  صنایع بالا رفته، چرا سرمایه گذاری مناسبی نکرده است؟ چرا شاهد نیستیم بخش خصوصی در بخش نیروگاهی سرمایه گذاری کند؟ 

منبع: ایلنا
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 11
  • ناشناس
    16

    وزارت نیرو دولت مرحوم رئیسی هر چه بود نگذاشت خاموشی های برق به مشترکین خانگی و تجاری برسد ولی با آغاز دوره ریاست جمهوری آقای دکتر پزشکیان خاموشی های برق متأسفانه به مشترکین خانگی و تجاری هم رسید!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      نمی فهمی یا نمی خوای بفهمی شما دارید محصول دولت قبلی را برداشت می کنید پزشکیان که هنوز کابینه اش هم تشکیل نشده

    • ناشناس
      0

      با این اوصاف دنبال جنگ و خونخواهی یک عرب فلسطینی هم هستند

    • ناشناس
      0

      خیبلی تابلو خودتو به نفهمی زدی

    • ناشناس
      0

      خدایا با این همه گرفتاری نمیدونم بگم شکرت که نطفه ولقمه حلال خوردم ونمیتونم عمله ظلم باشم یا فحشت بدم !!!!

  • ناشناس
    0

    هنوز دولت قبلیه لطفا چندنیروگاه تولید برق دولت ریسی روبه مردم نشان دهید

  • ناشناس
    0

    در دولت سیزدهم با افزایش قیمت برق هم در بخش خانگی و هم در بخش صنعتی بدون مصوبه ِ...البته چراغ خاموش پول آنرا از مردم گرفتند و هیچ سرمایه گذاری در تولید انجام ندادند در دولت سیزدهم برق صنایع را خاموش کردند وِِِ....تبعات آن را بعد به دوش مردم انداختند گران شدن سیمان گران شدن میله گرد و آهن و تمامی کالاهای مصرفی و از همه مهمتر قیمت ساخت مسکن

  • ناشناس
    0

    خاموشی به خانه ها رسید ولی همچنان برق عراق و سوریه و لبنان ارسال می شود!

    نظرات شما -
    • رابی
      0

      اتفاقا پیشرفته ترین نیروگاه‌های برق در غزه و جنوب لبنان و عراق را با پول ملت گرسنه ایران برای این نور چشمی ها ساخته اند و در اونجا کمبود برق وجود ندارد.

  • ناشناس
    0

    قانون گریزی و مردم ستیزی و به فقر و فلاکت کشاندن اکثریت ملت و سقوط بی سابقه ارزش پول ملی ایران که ثروتمندترین کشور منطقه است و فاسد شدن اقلیت سرمایه دار و بی توجهی به تامین شرافتمندانه نیازهای حیاتی این اکثریت و غفلت از پیامدهای فاحعه بار این وضعیت چند سال است بی هیچ پاسخگو در ج.ا.ا بی هیچ توجه به عواقب بر انداز دشمن پسند آن بی داد می کند .

  • ناشناس
    0

    بی سواد