رئیس کل اسبق بانک مرکزی:
ریالِ امروز ریالِ قانونی نیست / یک ریال باید معادل یک صدم گرم طلا باشد
رئیس کل اسبق بانک مرکزی با بیان این که ریال، هم به لحاظ قانونی و هم به لحاظ عملی دیگر معنای اولیه خودش را از دست داده است گفت: حذف چهار صفر از پول ملی اقدامی ضروری و الزامی است.
طهماسب مظاهری حذف چهار صفر از پول ملی را ضروری و الزامی دانست و گفت: بعد از یک دوره طولانی که کشوری مانند ایران شاهد تورم های انباشته چند ده درصدی بوده و ارزش پولش نسبت به پول دیگر کشورها کاهش پیدا کرده، باید این اقدام را انجام دهد.
وی اظهار کرد: تبعات اصلی که باید منتظر باشیم این است که ابزار مبادله ای که در اختیار مردم به عنوان پول ملی هست از یک نظم و آرامش و انظباط قابل قبولی تبعیت می کند. واحد پول کشور هر عددی باشد آن واحد پول باید معنادار باشد و با واحد پول کشور بتوان یک خرید مختصر و عادی را انجام داد.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی افزود: اجزای واحد پول هم معمولا باید معنا دار باشد. اجزای ریال ده شاهی، نیم ریال در مبادلات مردم موضوعیت داشت اکنون بعد از حدود30 سال ارزش پولمان به دلیل سیاست های مختلف تورم انباشته به وجود آمده، کاهش پیدا کرده به نحوی که چون واحد پول ما ریال است هم به لحاظ قانونی و هم به لحاظ عملی دیگر معنای اولیه خودش را از دست داده است.
سکه یک ریالی را نمی توانید دست کسی پیدا کنید و نمی توان با آن چیزی خریداری کرد و به تبع آن اجزای یک ریال هم معنا ندارد
وی در خصوص اینکه چرا از لحاظ قانونی واحد پول معنای خودش را از دست داده توضیح داد: ماده اول قانون پولی و بانکی این است که یک ریال معادل تقریبا یک صدم گرم طلا است و می دانیم که یک صدم گرم طلا نزدیک هزار ریال و یا شاید هم بیشتر باشد ولی می بینیم که یک ریال ما این ارزش را ندارد.
مظاهری در خصوص بی معنا بودن ارزش پول واحد ملی به لحاظ عملی نیز گفت: سکه یک ریالی را نمی توانید دست کسی پیدا کنید و نمی توان با آن چیزی خریداری کرد و به تبع آن اجزای یک ریال هم معنا ندارد. از طرفی در حال حاضر سکه 500 تومانی رواج دارد، 5 هزار ریالی پنج هزار برابر واحد پول ما سکه شده و تازه با آن مقدار هم نمی توان خرید زیادی را انجام داد.
وی با تاکید بر اینکه با این تصمیم باید واحد پول را به واحد پول قابل سنجشی تبدیل کرد، عنوان کرد: نسبت تورمی که در چند سال اخیر داشتیم به حدی است که اگر بیاییم و چهار تا صفر را حذف کنیم پولمان نسبت به هم قدرت خرید داخل کشور و هم نسبت به ارزش مبادلاتی پول های دیگر دنیا معنا پیدا می کند.
منبع: رادیو ایران
17
چرا فقط تحلیل کنونی رامدنظر قرار میدهیدچه ضمانتی وجود داردبرای عدم ادامه ان در اینده .اگرهمین اش است وهمین کاسه در اینده نزدیک بازهم باید چند صفر بزنیم .اما حفظ ارزش پول ملی درامد ناخالص ملی بیکاری افزایش تولید ملی تورم وعوامل دخیل دراین وضعیت راچه کسانی باید مدنظرقرار دهندومراقبت نمایند تامملکت رابامشکلاتی ازاین قبیل روبرو ننمایند فقط باتغییر ظاهر که نمیشود .حتی برای مساله ساده ای که اسم پول ملی است هم تناسب لازم دیده نشده است میگویند ریال اسپانیایی است تومان با ایران وایرانی چه سنخیتی دارد بنابراین نگفتن ریشه های موضوع ونظارت نشدن ادامه پرداختن به ظواهراست
احسن این شد یه توضیح خوب منکه قانع شدم
ماشالا سردمداران نظام مقدس جوری میگن ریال معنیشو از دست داده ک انگار ملت باعث افت ارزش پول کشورن عزیز من تو امثال تو ک واس چوپانیم زیادین ارزش پول مملکت رو باینروز انداختین مطمعن باشید بد از حذف صفر دوباره ارزش پول ازاینم افت پیدا کنه مجبورن دوباره واس فریب افکار عمومی چندصفر دیگ رو هم حذف کنن و اقتصادی ک صرفا با حذف صفر بخاد تقویت شه و هیچ برنامه مدون وعملی پشت این تئوری نباشه میشه مث زیمباوه گرچه یک رتبه با زیمباوه درحال حاضر فاصله داریم
چرا از جیب مردم خود کالاها و دلار ارزان بشه .تاز مانی که رونق تولید واریز های کشور غارت میشه همینه همه صفر ها رو هم بردارید شش ماهه بر میگرده.دست از غارت منابع بردارید تا خزانه پشتوانه داشته باشه.حذف صفر از پست دار مردم اختلاس است چون دولت قدرت کنترل قیمت یک کالا هم ندارد