رئیس مرکز ملی فرش ایران خبر داد:
۲۰ هزار شغل پایدار در حوزه فرش دستبافت ایجاد می شود
رئیس مرکز ملی فرش ایران به ابلاغیه اخیر ستاد اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: در این ابلاغیه برای دستگاه های اجرایی کشور ایجاد ۲۰ هزار شغل پایدار در حوزه فرش دستبافت لحاظ شده است.
به گزارش خبر فوری به نقل از خبرنگاری مهر، حمید کارگر امروز در جلسه کارگروه فرش استان ایلام تصریح کرد: در حوزه فرش و با حداقل سرمایه، می توان فرصت های شغلی مناسب ایجاد کرد تا رفع مشکل بیکاری و اشتغالزایی به عنوان یکی از چالش های اساسی کشور، از این طریق برطرف شود.
وی با اشاره به مزیت اصلی توجه به فرش دستبافت بیان داشت: تمام عوامل مورد نیاز برای تولید این محصول در داخل کشور قابل تامین بوده در حالی که در سایر کسب و کارهای تولیدی گاهی اوقات مشاهده می شود یک صنعت بزرگ به دلیل نداشتن یک قطعه کوچک، ماه ها یا حتی سال ها غیر فعال می شود.
کارگر با توجه به گستره فعالیت تولید فرش دستبافت افزود: خوشبختانه فعالیت در این بخش به یک منطقه و مکان خاص محدود نبوده و این ظرفیت در تمام جغرافیای کشور پراکنده شده است.
وی ادامه داد: شرایط به نحوی است که امکان بهره گیری از ظرفیت نیروی انسانی تمام جوامع عشایری، روستایی و شهرها از هر طیف و گروهی وجود دارد.
وی با بیان اینکه شغل قالی بافی در وضعیتی است که بایستی زمینه ماندگاری و تثبت شاغلین در آن فراهم گردد اضافه کرد: نباید وضعیت به نحوی باشد که افراد فعال در این بخش با کمترین مانع و مشکل این حرفه را رها کنند.
ثبت جهانی مالکیت معنوی فرش دستبافت ایلام
رئیس مرکز ملی فرش ایران ثبت جهانی مالکیت معنوی فرش دستبافت ایلام را یک اقدام مثبت، اساسی و فرصت مناسب برای معرفی بیشتر این هنر اصیل برشمرد و اعلام داشت: می توان بدین بهانه و با بهره گیری از توان رسانه ها تبلیغات بیشتری در جهت معرفی فرش ایلام و بستر سازی برای شناسایی بازارهای داخلی و خارجی انجام داد.
کارگر در ادامه افزود: در برنامه پنجم توسعه کشور برای اولین بار به فرش دستباف توجه ویژه ای شده بود که در برنامه ششم توسعه نیز این مهم ادامه یافته است.
وی به ابلاغیه اخیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: در این ابلاغیه برای دستگاه های اجرایی کشور ایجاد ۲۰ هزار شغل پایدار در حوزه فرش دستباف لحاظ شده که در صورت تحقق گام مهم دیگری برای رونق این بخش برداشته می شود.
وی با اشاره به وجود تعداد ۳۲۰ هزار قالیباف بیمه شده در سطح کشور اضافه کرد: در بحث بیمه تامین اجتماعی قالیبافان، بایستی یک غربالگری صحیح صورت گیرد تا کسانی که صرفا به نام قالی باف از این امتیاز استفاده می کنند حذف و زمینه امکان بهره مندی قالیبافان واقعی از این امتیاز فراهم شود.
وی یاد آور شد: دولت سالانه حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال برای کمک به بیمه قالی بافان هزینه می کند که رقم قابل توجه ای است.
35