جو روانی و دلالان عامل گرانی آجیل

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی معتقد است که هیچ کمبودی در زمینه پسته وجود ندارد.

جو روانی و دلالان عامل گرانی آجیل

در هفته‌ها و ماه‌های گذشته شاهد افزایش قیمت انواع آجیل و خشکبار در بازار بودیم به‌گونه‌ای که هر کیلوگرم پسته تا بیش از ۲۰۰ هزار تومان هم فروخته شد. برخی از مسئولان اتحادیه‌های بخش خصوصی معتقد بودند که پسته با کاهش شدید تولید مواجه شده است و به همین دلیل این محصول دچار کمبود در بازار و افزایش قیمت شده است. به عنوان مثال محمود ابطحی - رییس انجمن پسته - معتقد است که کاهش تولید این محصول به یک پنجم سال گذشته، یکی از عوامل گرانی آن است و از سوی دیگر مصطفی احمدی - رییس اتحادیه آجیل و خشکبار فروش - می‌گوید که وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند به صورت مقطعی و برای تامین نیاز داخلی بازار، ثبت و سفارش و واردات پسته را به صورت محدود و مقطعی باز کند.

در این شرایط شکرالله حاجی‌وند - مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: در دنیا ۶۴۰ هزار هکتار باغات پسته وجود دارد که ایران از حیث سطح زیر کشت، رتبه اول دنیا را در اختیار دارد و از حیث تولید، دومین کشور تولیدکننده پس از آمریکا هستیم و در رقابت تنگاتنگی با این کشور قرار داریم به‌گونه‌ای که برخی از سال‌ها ما این رتبه را به دست می‌آوریم و برخی سال‌ها آمریکا اولین تولیدکننده پسته می‌شود.

وی افزود: در سال ۱۳۹۶ حدود ۴۷۰ هزار هکتار پسته به زیر کشت رفت که ۳۵۹ هزار هکتار آن سطح بارور پسته بود و در آن سال بالغ بر ۱۳۰ هزار تن صادرات پسته داشتیم. امسال ۴۳۰ هزار هکتار سطح زیر کشت باغات پسته است و پیش‌بینی تولید ما حداقل ۱۸۰ هزار تن برآورد می‌شود.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه اظهاراتی در مورد کمبود تولید پسته و غیره با هدف رایزنی برای واردات صورت می‌گیرد، گفت: نه تنها این اظهارات درست نیست،‌ بلکه می‌توان گفت حتی اگر تولید پسته تا یک پنجم کاهش یافته باشد و به ۵۰ هزار تن رسیده باشد، باز هم کمبود تولید و عرضه داخلی نداریم چرا که از سویی نیاز بازار داخلی ما در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۵ هزار تا ۳۵ هزار تن است و حداقل ۸۰ هزار تا ۱۰۰ هزار تن پسته از تولید سال گذشته داخل انبارهای کشور وجود دارد. بنابراین مشکلی برای تولید و عرضه پسته و دیگر محصولات خشکباری وجود ندارد و دلالی و واسطه‌گری است که جو روانی بازار را بر هم می‌زند.

وی همچنین در خصوص وضعیت تولید و موجودی سیب اینگونه توضیح داد که حدود ۷۰۰ هزار تن موجودی سیب در انبارها و سردخانه‌های کشور است که در ۹ استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، فارس، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، تهران ، اصفهان ، خراسان رضوی و اردبیل ذخیره شده است و صادرات ما تا پایان آبان ماه به ۲۰۰ هزار تن رسید و رکورد تازه‌ای را شکست.

منبع: اقتصادآنلاین

728

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید