بانک مرکزی امروز از پرداخت مبتنی بر NFC رونمایی میکند
پرداخت موبایلی امروز کلید میخورد
سرویس پرداخت از طریق موبایل و حذف فیزیک کارت بانکی از امروز کلید میخورد.
پرداخت موبایلی به عنوان یکی دیگر از راهکارهای پرداخت در کنار پرداخت کارتی و پرداخت اینترنتی قرار گرفت، در این راهکار که موبایل جایگزین کارت بانکی میشود، دارنده کارت میتواند بهجای کشیدن کارت، موبایل خود را به دستگاه کارتخوان نزدیک کند و پرداخت را انجام دهد.
رئیس کل بانک مرکزی شنبه شب طی پستی در صفحه اینستاگرام خود از راهندازی سرویس جدید در حوزه پرداخت الکترونیکی خبر داد که با بهرهبرداری از آن کاربران میتوانند بدون استفاده از فیزیک کارتهای بانکی خود فرایند پرداخت وجه کالا و خدمات را از طریق دستگاههای کارتخوان انجام دهند.
پیگیریهای انجام گرفته نشان داد در طراحی انجام این تراکنش که به تراکنشهای «حضوری بدون حضور کارت» معروف هستند از قابلیت NFC استفاده شده است؛ به این ترتیب که اگر گوشی کاربر دارای قابلیت NFC باشد و دستگاه کارتخوان نصب شده در نیز چنین قابلیتی را دارا باشد، کاربر میتواند با نزدیک کردن گوشی تلفن همراه خود به دستگاه کارتخوان و بدون نیاز به استفاده از فیزیک کارت بانکی، وجه مورد نظر را پرداخت کند البته پیش از این اطلاعات کارت بانکی باید در یکی از اپلیکیشنهای پرداخت توسط دارنده کارت ذخیره شده باشد.
در جریان این تراکنش اطلاعات کارت بانکی به صورت توکنیزه شده توسط دستگاه کارتخوان دریافت و به سوئیچ شاپرک ارسال میشود. این اطلاعات با استفاده از سامانههای مانا و سهند که از جمله سامانههای حاکمیتی شبکه بانکی بهحساب میآیند، تحلیل و در مسیر ارسال به شتاب و بانکها قرار میگیرند.
در این مدل پرداخت از فناوری HCE استفاده شده است. فناوری HCE، که در مقابل فناوریهای پرداخت مبتنی بر المان امن (SE) قرار دارد، به این معناست که دادههای حساس مورد نیاز پرداخت موبایلی به جای ذخیره شدن در المان امن (SE)، روی یک سرور ابری ذخیره شوند. این دادههای حساس میتواند شامل PAN و کلید اصلی کارت (کلید رمزنگاری EMV) شود. بنابراین در اپلیکیشن پرداخت که روی موبایل نصب شده تنها دادههایی که از نظر محرمانگی درجه پایینتری دارند (به آنهاLimited Use Credential میگویند) ذخیره میشود.
اگرچه در این فرآیند همچنان وارد کردن مبلغ تراکنش و رمز اول کارت بانکی ضروری است اما حذف فیزیک کارت بانکی را میتوان از جمله امتیازهای استفاده از مدل تراکنش حضوری بدون حضور کارت برای سهولت و رعایت بیشتر پروتکلهای بهداشتی در دورههایی مانند دوره فراگیری بیماریها، تلقی کرد.
اجرایی شدن این نوع از تراکنشها که مدل متمایزی نسبت به تراکنشهای فعلی انجام شده از طریق کارتخوانها ندارند، مستلزم ایجاد تغییرات لازم در سوئیچ شرکتهای پیاسپی و بانکها با سوئیچ «شاپرک دو» است؛ اتفاقی که بنا بر پیگیریها تا به حال تنها در یکی از بانکها و یکی از شرکتهای پرداخت رخ داده است.
پیش از این نیز بانک مرکزی تلاشهایی برای اجرای پروژه پرداخت مبتنی بر NFC را انجام داده اما به علل متعدد با موفقیت همراه نبود. اگرچه مدل قبلی بر بستر تراکنشهای اینترنتی و با استفاده از رمز دوم طراحی شده بود و با مدل فعلی که تنها به رمز اول نیاز دارد، متفاوت است اما موانعی که در تحلیل عدم موفقیت آن مدل برشمرده میشد چندان ارتباطی با این تفاوت نداشت.
کارشناسان در آن زمان از جمله علل عدم موفقیت پرداخت با NFC به مواردی مانند کمبود گوشیهای مجهز به این قابلیت و همینطور دستگاههای کارتخوان دارای NFC اشاره میکردند؛ موانعی که بهنظر نمیرسد اکنون نیز چندان برطرف شده باشند و همچنان باید به چشم موانع فراگیری این مدل از تراکنش به آنها نگریست.
بانک مرکزی در نظر دارد از این طرح دوشنبه ۲۰ بهمن ماه رونمایی کند البته در مراسم رونمایی از این طرح خبرنگاری به غیر از صدا و سیما حضور نخواهد داشت.
منبع: پیوست
70
سیستم جدید ماهواره ای که دراغلب گوشیهای جدید موجود وجود دارد روشی است که جلوی اشاعه ویروس کرونا را تا حدودی بگیرد امیدواریم دولت هم فکری برای خود گوشی بکند همین الان گوشیهای جدید قیمت شان که کمتر از ۵ میلیون تومان در بازارباشد وجود ندارد فکری هم به حال وضعیت قیمت گوشی بکنید این را هم بگوییم بد نیست وقتی ناچارا تدریس مدارس و .....بصورت مجازی شد و برنامه نرم افزاری شاد پیاده شد همه و همه و..خوب می دانند افراد مسضعف (و پا برهنگان که قبلا این انقلاب را کرده بودند ).بعلت نداشتن تبلت و .....نتوانستند از این برنامه اموزشی استفاده بکنند و بطور کلی از درس خواندن محروم ماندند
این اقایان و اقازاده ها می خواهند با در دست داشتن گوشیهای چند ده میلیون تومانی از شر گرفتن کرونا خودشون رو خلاص بکنند و کرونا رو برای فقیر بیچاره ها بگذارند که از این نوع گوشی گران قیمت در دستشان نیست و اقای نادی درست گفتند که با نداشتن تبلت چطوری ادمهای فقیر درس بخوانند به گفته خود مسئولین امسال ۵ میلیون نفر از درس خواندن باز ماندند یا ترک تحصیل کردند
یعنی رئیس کل بانک مرکزی تا اینحد ساده لوح هست که نمیداند ۷۰٪ گوشیهای سامسونگ وبرندهای دیگر NFC ندارند؟؟؟؟ NFC در گوشیهای پایین رده و بعضی میان رده ها وجود ندارد چه دربرند سامسونگ چه برندهای دیگر
در کشور ما اصلا کارای نداره پول اجناس ما علف هرز نیست که یک نفر کلاهبردار پیدا بشه خرید بکنه کلاه سرمان بذاره با این نرم افزار جدید من شخصا برام قابل قبول نیست هر وقت شروع شد فقط پول نقد دریافت میکنم از مشتری دوما افراد بیسواد و پیری هستند که هنوز استفاده از کارت بانکی را یاد ندارند چه برسه به این پرداخت آنلاین ماه پیش همینجوری یه مشتری گفت با تلفن به کارتم واریز میکنه بعد که خرید کرد و رفت متوجه شدم اصلا پولی به حساب نیومده که هیچ فقط یک اس ام اس دارم که تقلبیه به بانک مراجعه کردم گفتند هیچ کاری نمیتونند بکنند دنبال شماره رو گرفتم اونهم خاموشه به نظر شما در کور ما ظرفیت همچین کارهایی هست ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ خودتان قضاوت کنید
اون پرداخت موبایلی که بااون سرتو کلاه رفت بااین پرداخت NFC موبایل فرق میکنه اینجا رسید ازدستگاه پوز دریافت میشه مثل زمانیکه کارت میکشی رودستگاه پوز
نخواستیم اقایان غرابگرا ، تکنولوژی تون بخوره تو سرتون ، خون مردم رو تو شیشه کردین ، همش وابستگی ، همش ذلت به نام تکنولوژی !!! اقااااا با همان اسکناس وطن خودمون امرار و معاش میکنیم ، تکنولوژی پیشکش شما و دارو دسته های شما آقازاده های غربگرا !!!
حالا کسانی که گوشی مجهزبه این قابلیت را ندارندواتفاقا تعدادشون هم چندده میلیون نفرهست باید چکارکنند؟!!بانک مرکزی بجای این مسخره بازی ها بهتر نیست نوسانات ارزولزوم ثبات پول ملی رابدرستی مدیریت کند.
خدا این یکی رو به خیر بگذرونه
میخواد پولشویی کنید چرا مردم را گرفتار میکنید
انوقت نون دزدهاتواهوازتوروغن است من دربازارجلوچشم همه تبلتم رادزدیدن رفتم شعبه بازپرس گفت فقط شعبه اون نودپرونده سرقت دریه ماه داردفاجعه می شود.این مردم بازی نکنیدایاازنیروی انتظامی مشورت گرفتین؟