نخستین صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی بانکی کشور افتتاح شد

نخستین صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی بانکی کشور با عنوان «صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی نوآوری پاسارگاد» افتتاح شد.

نخستین صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی بانکی کشور افتتاح شد

این صندوق به عنوان نخستین صندوق CVC بانکی در ایران، با مشارکت بانک پاسارگاد، صندوق نوآوری و شکوفایی و شرکت دانش‌بنیان فناوری هوشمند صنایع سلامت پاسارگاد تحت برند تجاری «وَسترا» راه‌اندازی شده است و تنها نمونه موفق عملیاتی‌شده‌ ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانش‌بنیان است.

در ابتدای جلسه مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی پاسارگاد اظهار کرد: اول مرداد موافقت دائمی کارگروه شورای راهبردی فناوری دانش بنیان را برای تاسیس صندوق اخذ کردیم و ابتدای مهرماه هیات موسسین تشکیل شد، 22 آبان ماه صندوق به طور رسمی تاسیس و سوم بهمن هم مجوز فعالیت را از کارگروه تخصصی صندوق پزوهش و نوآوری دریافت کردیم.

محبوبه علمیه افزود: اولین سرمایه گذاری ما در ششم اسفند ماه انجام و 28 اسفند ثبت سهام داری صندوق در شرکت دانش بنیان انجام شد.

صندوق نوآوری پاسارگاد اولین و تنها صندوق خطر پذیر شرکتی بانکی است

وی ادامه داد: صندوق نوآوری پاسارگاد اولین و تنها صندوق خطر پذیر شرکتی بانکی است که با استفاده از ظرفیت ماده 18 قانون جهش ایجاد شد و توانستیم در کنار آن طی سالی که گذشت سه شرکت سرمایه گذاری داشته باشیم که دو مورد از این شرکت ها دانش بنیان هستند. یکی از آنها با عنوان«ویرا واکسن شایا» در حوزه تولید واکسن های دامی فعالیت کرده و شرکت «آسوژن  زیست » در حوزه فناوری های نوین و بیو تکنولوژی پروبیوتیک ها فعالیت می کند.

علمیه ادامه داد: در مجموع سال گذشته 298 میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام دادیم. از 133 میلیارد تومانی که در «ویرا واکسن شایا» سرمایه گذاری شده 133 میلیارد اعتبار مالیاتی برای سهامداران رقم می خورد و در شرکت آسوژن زیست، از 155 میلیارد سرمایه گذاری 144 میلیارد اعتبار مالیاتی رقم خواهد خورد که 20 میلیارد تومان آن در سال 1403 و باقی آن در سال 1404 با توجه به هزینه کرد دو شرکت اتفاق می افتد.

مدیر عامل این صندوق افزود: در مجموع 277 میلیارد تومان اعتبار مالیاتی برای سهامداران صندوق اخذ شده و تایدیه آن را از شورای راهبری قانون جهش دریافت کرده ایم.

وی با اشاره به برنامه های این صندوق اظهار کرد: تلاش داریم جانمایی صندوق را در ماموریت ها و اهداف راهبردی سهامداران داشته باشیم، با شرکت های گروه برای معرفی طرح های دانش بنیان به منظور سرمایه گذاری همکاری کنیم و ورودی عمیق به زنجیره های کلیدی و سرمایه گذاری هدفمند داشته باشیم.

وی بیان کرد: برنامه داریم تا عاملیت صندوق نوآوری را هم برای سرمایه گذاری بگیریم و همچنین عاملیت سرمایه گذاری را هم از بقیه شرکت های گروه اخذ کنیم تا در مواقعی که می توانند سرمایه خود را برای سرمایه گذاری در اختیار ما بگذارند و در همان راستا اعتبار مالیاتی هم برای سرمایه گذار کسب کنیم.

3

یکی از اهداف ما در سال جاری ppt با بخش خصوصی است

معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی رئیس جمهور نیز اظهار کرد: بانک مرکزی حساسیت زیادی روی ماده 18 دارد و تنها به چهار بانک اجازه داده که با آنها همکاری داشته باشیم.

مهدی الیاسی افزود: در ابتدای اجرای قانون هستیم و تلاش ما این است که با سازمان مدیریتی چالش محتوایی نداشته باشیم. بنای ما بر این است طرح هایی که تایید می کنیم ضامن و وکیل این منابع در سازمان مالیاتی باشند.

وی یادآور شد: شرکت هایی که الزامات حسابداری سازمان بازرسی را رعایت کردند موفق به جذب اعتبار شدند.

الیاسی ادامه داد: یکی از اهداف ما در سال جاری ppt (خصوصی سازی) با بخش خصوصی بوده که توقع ما این است که بخش های خصوصی مانند بانک پاسارگاد به زنجیره های بزرگ ورود کنند که در این صورت مشارکت برای ما هم راحت تر و قانونی تر است زیرا صندوق های پژوهش و فناوری در قوانین معاونت علمی شریک اصلی به حساب می آیند.

 این مقام مسئول افزود: ترجیح می دهیم نظارت، راهبری و انتخاب را بخش خصوصی هوشمند انجام دهد و معاونت علمی نقش حمایتی خود را ایفا کند.

به حمایت و فضای بیشتری نیاز داریم

 سورنا ستاری هم در این جلسه اظهار کرد: قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری و اختراعات را در زمان جابجایی دولت تصویب کردیم.

وی افزود: ایجاد این صندوق یک صف شکنی است و گرفتن تاییدیه ها و بررسی و اصلاح آن بسیار زمان برد و در سریع ترین زمان ممکن این اتفاق رقم خورد. اکنون تمام موضوعات آن روی روال است و علاوه بر نیاز به حمایت بیشتر، فضای بیشتری برای کار کردن می خواهد.

وحید باقری، عضو هیئت‌مدیره بانک پاسارگاد هم در این جلسه اظهار کرد: در چرخه مثبتی که قصد داشتیم به مرحله تاسیس برسیم، حس مثبتی از صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی و فناوری و کارگروه نسبت به بانک پاسارگاد وجود داشت و این بسیار برای ما ارزشمند بود. وی بیان کرد: از برنامه های آتی بسیار استقبال شد و امیدواریم این صندوق خیر و برکت به همراه داشته باشد و ابزاری برای کمک به حوزه دانش بنیان و نوآوری کشور باشد.

2

تجمیع منابع خصوصی و دولتی به سرعت دهی حوزه فناوری کمک می کند

رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی هم اظهار کرد: تجمیع منابع خصوصی و دولتی به سرعت دهی حوزه فناوری کمک می کند و امیدواریم تجربه جدیدی که در این صندوق رخ داده سبب خیر باشد.

محمد صادق خیاطیان با تاکید به اینکه به دلیل اینکه کار جدیدی بوده نیازمند صبوری و تعامل است، افزود: صندوقی که ایجاد شده از ظرفیت بسیاری برخوردار است و می تواند منابع بخش های مختلف را تحت عنوان عاملیت و یا سرمایه گذاری جمع آوری کند.

وی ادامه داد: شان این صندوق، بانک پاسارگاد و معاونت علمی و فناروی رقم زدن اتفاقات بزرگ است و در حال حاضر در زمینه امنیت غذایی و زنجیره ماهی اتفاقات خوبی در حال انجام است.

 

به اموری ورود کردیم که بخش خصوصی نتوانسته وارد شود

مدیر عامل بانک پاسارگاد هم اظهار کرد: به اموری وارد شدیم که بخش خصوصی نتوانسته وارد شود. به عنوان مثال به موضوعات مربوط به انرژی ورود کردیم و پروژه ما در مکران پیشرفت بسیار خوبی داشته است.

مجید قاسمی افزود: قشم به عنوان یک منطقه آزاد فاقد بندر بود و نمی توانست با دنیا ارتباط داشته باشد و در واقع نمی توانستیم آن را آزاد تلقی کنیم اما نخستین اسکله با در نظر گرفتن تمام جوانب اقتصادی و مسئولیت اجتماعی توسط بانک پاسارگاد در این منطقه ایجاد شد و تلاش کردیم تا اقدامی صورت نگیرد تا شرکای ما در ریسک منافع قرار بگیرند.

وی گفت: اسکله ای که ایجاد شده ارتباط قشم را با دنیا برقرار کرده که می تواند رقیب اماراتی ها باشد. نیروگاه، تولید آب شیرین و پالایشگاه از جمله اقداماتی است که در این منطقه ایجاد کردیم و در واقع تمام این موارد موضوعاتی نیست که بخش خصوصی بتواند ریسک انجام آن را بپذیرد.

وی ادامه داد: مسئولیت هفت هزار تخت بیمارستانی در کشور به عهده بانک پاسارگاد است و طرح سلامت دیجیتال را دنبال می کنیم.

وی با بیان اینکه بسیار به موفقیت های بزرگ این صندوق امیدوارم، گفت:در حال ساخت 10 دانشکده در پارک فناوری پردیس هستیم و اولین دانشکده ای که به بهره برداری خواهد رسید در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی خواهدبود.

مدیر عامل بانک پاسارگاد گفت: مجموعه توانایی های بزرگی دارد و به صندوق توصیه می کنم به پروژه هایی وارد شوند که کمتر به منابع دسترسی داشته و یا بخش خصوصی ریسک اجرای آن را نمی پذیرد.

وی بیان کرد: هر محصولی که در بازار می آید یا باید مصرف کننده عام داشته باشد یا آن محصول مورد نیاز یک بنگاه بزرگ باشد.

وی ادامه داد: اقتصاد دانش بنیان یکی از بند های سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی بوده اما امنیت غذایی  هم یکی از بندهای مهم این قانون است.

قاسمی گفت: زمانی که ما اقتصاد مقاومتی را شروع کردیم بیش از 80 درصد کشورها به این موضوع پرداخته بودند که البته برخی موارد این اقتصاد نیاز به بازنگری دارد و می توانیم تجربه های دانش بنیان خود را در آن اعمال کنیم.

وی در خاتمه گفت: برای تخصیص منابع و حمایت های فنی به خصوص در حوزه سلامت دیجیتال اعلام آمادگی می کنیم.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • چای دبش باغ ازگل کیهان و زمین دماوند و ۶۱ تن شمش طلا کجا گم شده
    0

    ملت شریف ایران مراقب جیب خود باشید