آمار معاملات هفتگی بورس تهران منتشر شد؛
برخلاف ریزش شاخصها ارزش معاملات افزایشی بود
کارشناس بازار سرمایه گفت: ارزش کل معاملات بورس تهران در هفته معاملاتی گذشته با افزایش ۱۶.۶۰ درصدی به مبلغ ۱۹ هزار و ۸۳۳ میلیارد تومان رسید.
کوروش آسایش در پاسخ به این پرسش که بازدهی شاخصهای بورس تهران در هفتهای که گذشت به چه صورتی بوده است؟ گفت: در طول هفته معاملاتی گذشته که از ۲۰ آذر تا ۲۴ آذر ماه محاسبه میشود، ۵ روز معاملاتی داشتیم و شاخص کل بورس در هفتهای که گذشت با ۴.۱۶ درصد کاهش به میزان ۵۶ هزار و ۱۷۲ واحد تغییر داشته و از تراز یک میلیون و ۳۴۹ هزار و ۳۸۹ واحد به یک میلیون و ۲۹۳ هزار و ۲۱۷ واحد رسید.
او گفت: همچنین سایر شاخصها از جمله شاخص صنعت نیز با کاهش ۴.۳۷ درصدی به میزان ۵۴ هزار و ۷۱۹ واحد تغییر داشته و به عدد ۱ میلیون و ۱۹۶ هزار و ۱۰۶ واحد رسید.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: شاخص میانگین موزون ۵۰ شرکت فعالتر نیز ۴.۱۷ درصد کاهش پیدا کرد (کاهش ۲ هزار و ۲۱۴ واحدی) و به عدد ۵۰ هزار و ۹۱۲ واحد رسید.
او گفت: همچنین شاخص هم وزن نیز که نشانگر رشد یا کاهش ارزش شرکتهای کوچکتر بازار است، با کاهش حدود ۵.۲۵ درصدی به میزان ۱۹ هزار و ۸۳ واحد تغییر داشته و از عدد ۳۶۳ هزار و ۵۹۰ واحد به ۳۴۴ هزار و ۵۰۷ واحد رسیده است.
آسایش در خصوص آمار معاملات هفته گذشته بورس تهران نیز گفت: ارزش کل معاملات بورس اوراق بهادار تهران در هفته معاملاتی گذشته با افزایش ۱۶.۶۰ درصدی نسبت به هفته معاملاتی قبل خود، از مبلغ ۱۷ هزار و ۹ میلیارد تومان به ۱۹ هزار و ۸۳۳ میلیارد تومان رسید.
او گفت: حجم کل معاملات نیز، از ۲۱ میلیارد و ۷۴۷ میلیون سهم به ۳۲ میلیارد و ۳۸۵ میلیون سهم رسید که نسبت به هفته گذشته افزایش ۲۵.۷۸ درصدی را نشان میدهد.
این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با سایر بازارهای بورس تهران نیز گفت: ارزش معاملات در بازار بدهی که نشانگر میزان خرید و فروش اوراق است، به میزان ۲۵۳ درصد نسبت به هفته گذشته افزایش داشته و از ۷۹۴ میلیارد تومان به ۲ هزار و ۸۰۴ میلیارد تومان رسیده است.
او گفت: همچنین حجم معاملات اوراق بدهی نیز با افزایش ۲۴۴ درصدی همراه بود و از ۸ میلیون و ۳۳۰ هزار برگه به ۲۸ میلیون و ۶۷۰ هزار برگه اوراق بدهی رسیده است.
آسایش در خصوص وضعیت بازار مشتقه که شامل قراردادهای آتی و اختیار خرید و فروش سهام میشود، گفت: ارزش معاملات بازار مشتقه با افزایش ۱۹۲ درصدی از ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به ۲۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسید اما حجم معاملات این بازار با کاهش ۷۵.۴۶ درصدی همراه بود و از ۱۳ میلیون و ۱۴۰ هزار برگه قرارداد به ۳ میلیون و ۲۲۰ هزار قرارداد رسیده است.
این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با وضعیت صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (etf) نیز گفت: ارزش معاملات صندوقهای سرمایهگذاری نیز با کاهش ۲.۶۹ درصدی از ۶ هزار و ۹ میلیارد تومان به ۵ هزار و ۸۴۸ میلیارد تومان رسید. حجم معاملات این ابزار مالی نیز با افزایش ۵.۵۶ درصدی از ۳ میلیارد و ۹۳۶ میلیون یونیت به ۴ میلیارد و ۱۵۵ میلیون یونیت رسید.