رئیس کل بانک مرکزی:
حتما در بازار ارز دخالت میکنیم/ دلار ۴۴ هزار تومانی نرخ ارز کشور نیست
رییس کل بانک مرکزی سیاست کلی این بانک را تامین نیازهای ارزی کشور با نرخ ۲۸۵۰۰ دانست و گفت: نرخ ۴۴ نرخ ارز کشور نیست؛ حتما در بازار آزاد دخالت میکنیم. این نرخی که الان در بازار هست تعریفی است که ناشی از انتظارات است.
محمدرضا فرزین در تشریح سیاستهای جدید پولی و ارزی اظهارداشت: هنگام تعیین نرخ ارز باید به رفاه و اشتغال هم توجه شود؛ باید به نرخی توجه شود که این دوگانه به توازن برسد.
وی به سیاست تثبیت 28500 اشاره کرد و گفت: هم اکنون در نیما ارز با میانگین 29 هزار تومان معامله میشود؛ از فردا با 28500 عرضه انجام میشود؛ روزانه 150 تا 200 میلیون دلار در نیما عرضه شده است.
رییس کل بانک مرکزی با تاکید براینکه حتما در هفته اینده عرضه ارز در نیما افزایش خواهد یافت، گفت: تلاش میکنیم کلیه نیازها را تامین کنیم؛ ولی چون عدم هماهنگی در نقشه ارزی داریم نتوانستیم عرضه مناسب در تمام بخش های تجاری داشته باشیم.
فرزین با بیان اینکه نرخ 28500 میتواند نیازهای ارزی در نیما را رفع کند؛ تصریح کرد: در بازار مبادله ارزی سایر نیازهای ارزی را تامین میکنیم نرخ ارز در این بازار ثابت نخواهد بود. این بازار بزودی راه اندازی میشود.
وی به عوامل بنیادی اقتصاد اشاره کرد و گفت: در 9 ماهه گذشته صادرات غیرنفتی 36 میلیارد دلار بود و واردات 42 میلیارد دلار؛ صادرات غیرنفتی می تواند بخشی از نیاز واردات را پوشش بدهد؛ از نظر بنیادی نباید نرخ ارز عدد فعلی باشد.
وی افزود: تلاش میکنیم تمام نیازهای اساسی در بازار مبادله ای تامین شود.
وی با تاکید بر خروج بانکها از بنگاه داری گفت: حتما این موضوع را در بانک مرکزی دنبال می کنیم؛ حتما بانکداری کارگشایی را برای پرداخت تسهیلات خرد گسترش خواهیم داد.
رییس کل بانک مرکزی به موسسات و بانکهای ناتراز اشاره و تصریح کرد: حتما این بانکهایی که مشکلاتی را دارند تعیین تکلیف خواهیم کرد.
فرزین درباره برخورد با بانکهای متخلف گفت: سیاست های جدید پولی را که اعلام خواهیمکرد؛ با بانکهایی که این قوانین را رعایت نکنند برخورد خواهیم کرد؛ قصد دارم مجوزهای لازم را هم در این خصوص بگیرم تا با بانکهای متخلف برخورد کنم.
وی با بیان اینکه وظیفه بانک مرکزی حفظ ارزش پول و تورم است، افزود: برای کنترل تورم نیاز به هیات ثبات مالی داریم، کل این مجموعه باهم باید کنترل شود؛ باید این هیات تشکیل شود تا سیاست های کنترل تورم را دنبال کنیم.
رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه سیاست پولی دایمی نیست و امکان تغییر دارد، درباره نرخ سود بانکی گفت: اخیرا مجوز انتشار اوراق گواهی با سود 23 درصدی صادر شد؛ از نرخ بهره هم استفاده خواهیم کرد ولی چگونگی استفاده از این نرخ را بعدا اعلام میکنیم.
فرزین گفت: معتقدم در حساب شرکتهای دولتی در بانک مرکزی باید بازنگری صورت گیرد. باید ببینیم اگر شرکت دولتی کل منابعش در بانک مرکزی است و از بانک تجاری تامین مالی میکند به هدف سیاستگذار برای کنترل تورم کمک نمیکند.
وی با بیان اینکه سیاستهای کنترل نقدینگی بانک مرکزی را فعلا دنبال میکنیم تا سال به پایان برسد، تصریح کرد: البته ماه پایانی سال تقاضای نقدینگی افزایش پیدا میکند و نباید کاری کنیم که انسداد پولی ایجاد شود و کسبوکارها و تولید به مشکل بخورد.
فرزین گفت: قرضالحسنه در سالهای اخیر رو به توسعه بوده است؛ مثلا در بانک ملی 102 درصد افزایش یافت و هرچه بتوانیم آن را توسعه دهیم باعث رضایت بیشتر مردم خواهد شد.
فقط و فقط احیای قریب الوقوع برجام می تواند قیمت دلار و یورو را در بازار آزاد بطور قابل توجهی کاهش دهد!
شاید این هفته بیاید ،شاید
هر وقت آقا آمد ،برجام نیز احیا میشود.
بایدن مرگ برجام را اعلام کرد.فقط مانده حلوای آن را مسئولین بخورند
چرا دلار نیمایی روزی ۲۰۰ میلیون دلار توافقی با کد ملی روزی ۱۰۰ میلیون بده بازار کنترل میشه و نیاز به خالی بندی و عوام فریبی نیست
تا با دنیا مراوده نکنید این داروهای مسکن برای دوره کوتاهه که صدای مردم بیشتر از این درنیاد هیچ کشوری هر قدر ثروتمند در دنیا مستقل نیست و نخواهد بود حتی اونهایی که باهم اختلاف سیاسی دارند اقتصادی باهم در ارتباطند
سلام
دوست ناشناسی که گفتند تا با دنیا مراوده نکنیم منظورشان از دنیا کجاست ؟ آیا دنیا فقط در آمریکا و چند کشور غربی خلاصه می شود ؟ اتفاقا کشورهای همسایه ما و شرق دور و آسیای میانه ظرفیت های خوبی برای تجارت خارجی دارند اما شر ط مراوده احترام به حق.ق متقابل طرفین است . کشورهای غربی یک بار در برجام به علت نقض پیمان نمره منفی گرفته اند . حالا حق ایران است که برای آنان پیش شرط تعیین کند اتفاق این پیش شرطها منطقی است . طرفهای غربی تضمین بدهند که دیگر تحرمهایی را که بر میدارند برگشت پذیر نباشد و دوم هم پس از امضا توافق حق خروج یک طرفه را نداشته باشن که کتاسفانهاین پیش شرطهای منطقی ایران توسط غربی ها پذیرفته نمی شود چون آنها دنبال باج گرفتن از سایر کشورها هستند .
از این شعارها قبل از ایشان زیاد می دادند.اتفاقا وقتی دلار ۳۷۰۰تومان بود و به چهار هزار تومان رسیدند حضرات فرمودند که مردم دلار نخرند و قیمت واقعی دلار ۴۰۰۰تومان نیست.الان چهل هزار تومان را نیز رد کرد.
به قول خودشان روزی ۲۰۰میلیون دلار ارز نیمایی در بازار تزریق می کنند که به عبارتی می شود ماهی شش میلیارد و سالی حدود ۷۲ میلیارد دلار!
اونوقت کل درآمد نفتی ایران در سال چقدر است که ۷۲ میلیارد دلار فقط ارز در سیستم نیما به فروش می رود؟
خداهم به ماکمک نمیکنه. چون خودمون پریدیم باچشم بسته توچاهی که خودمون کندیم
با این مردم صبور این نرخ را نیز جا می اندازید
دلار و سکه و غیره دست مافیاست .کسی جرات اصلاحات را ندارد .
خب یه یکی دو سالی هم با چرندیات این بابا سعی کنید بازار ارز را کنترل کنید .ما هم سرکار