یک کارشناس مسایل بینالملل:
توافق در وین، معطل آمریکاست
یک کارشناس مسایل بینالملل معتقد است: اگر آمریکا منافعش اقتضا کند که با ایران توافق کند، منتظر نتیجه انتخابات کنگره یا پارلمان اسراییل نمیشود، اگر هم منافعش اقتضا نکند چه بایدن شکست بخورد چه پیروز شود، توافق نمیکند.
حسن بهشتیپور با اشاره به تحولات اخیر مرتبط با برجام و مذاکرات میان ایران و آمریکا و کم شدن انتظارها از این که در این مقطع طرف ها به نتیجه برسند گفت: این که مذاکرات متوقف شده باشد درست نیست. به هر حال تلاشهایی دارد می شود که به شکلی طرفها به ویژه ایران و آمریکا انعطاف بیشتری نشان دهند.
وی ادامه داد: این طرف آمریکایی است که بلاتکلیف است و با توجه به فشارهای داخل به بایدن انعطاف و اراده لازم را برای توافق نشان نمیدهد اما روشن است که طرفهای مختلف سعی دارند راهحلی برای این گره باز کنند.
این کارشناس مسایل بینالملل در پاسخ به اینکه گفته میشود با توجه به انتخابات کنگره و پارلمان اسراییل، آمریکا تصمیم به تعویق مذاکرات تا بعد از این انتخابات گرفته است، گفت: به نظر من انتخابات کنست ربطی به برجام ندارد چون اسراییل در مجموع مخالف کل برجام است، بعید میدانم این موضوع تاثیر منطقی بر برجام داشته باشد.
بهشتیپور درباره تاثیر مذاکرات احیای برجام بر روند پیروزی بایدن در انتخابات کنگره اظهار کرد: معتقدم سیاست خارجی دولتها در آمریکا یا اصلا تاثیر ندارد یا اگر هم دارد آن بخشی از آن مهم است که روی سیاست داخلی تاثیر میگذارد. به طور مثال اگر اقدامی از آمریکا باعث گشایش بازار انرژی این کشور شود، آن مساله روی انتخابات تاثیر میگذارد. اما از منظر سیاست خارجی فرض کنیم بایدن به توافق برسد این گونه نیست که فکر کنیم لزوما شانسش برای پیروز شدن در انتخابات افزایش مییابد.
وی گفت: اگر آمریکا منافعش اقتضا کند که توافق کند، منتظر نتیجه انتخابات نمیشود. اگر هم منافعش اقتضا نکند چه بایدن شکست بخورد چه پیروز شود، توافق نمیکند.
این کارشناس مسایل بینالملل با بیان اینکه خطای راهبردی و تحلیلی است که برخی میگویند آمریکا برای توافق با ایران و بازگشت به برجام منتظر انتخابات آبان میماند افزود: گیر اصلی این است که در شرایط فعلی بایدن حاضر به توافق نیست.
بهشتیپور تاکید کرد: الان مشکل توافق و بازگشت به برجام، آمریکاست. ایران هر آنچه میتوانست انعطاف نشان داد. معتقدم ایران خیلی معقول و منطقی برخورد کرده است اما مشخص نیست طرف آمریکایی در این میان دنبال چیست که برای توافق وقت کشی میکند؟
این کارشناس مسایل بینالملل در پاسخ به اینکه برخی معتقدند برجام دیگر ماهیت استراتژیک خود را از دست داده است اظهار کرد: این اظهارنظرها، حرفهای مخالفان برجام است که به روز شده و میگویند که برجام دیگر فایده استراتژیک ندارد. برجام جنبه سیاسی، اقتصادی، امنیتی دارد اینکه ما در ایران بیشتر به بعد اقتصادی مخصوصا در یکی دو سال اخیر پرداختیم دلیل نمیشود که ابعاد دیگر آن از بین رفته باشد. اساسا از اول هم برجام ابعاد سیاسی و امنیتی اش برای منطقه قابل توجه بود.
وی گفت: هر چه زودتر ایران بر سر برجام به نتیجه برسد، بهتر است. به هر حال داریم برای دور زدن تحریمها هزینه می دهیم، البته نه اینکه به هر قیمتی بخواهیم مذاکره کنیم. از سوی دیگر به نظر می رسد به نفع طرف اروپا و آمریکا است که الان توافق شود اما مشخص نیست که چرا آمریکا اینقدر معطل میکند و معتقدم توافق لنگ اراده سیاسی و انعطاف آمریکاییهاست.
معطل ماست نه غرب
اکثریت قاطع ملت کشور ایران ( به معنی کامل اعم از فارسی زبان و غیر آن، مسامن و غیر ان، فقیر و غنی، خودی و غیر خودی!)، حقیقتا چه سودی طی این بیست از بحران هسته ای برده اند؟! به اعتراف اشخاص داخلی در رسانه های مختلف، ارقام عجیبی از چند صد میلیارد دلار تا چند تریلیون یورو (معادل ریالی و تومانی اش نمیشود گفت از بس صفر دارد!)، به ملت کشور ایران خورده است!
میزان خسارت بیست ساله تحریمها به قدری سنگین استف چندین برابر به دوران قبل از بحران هسته (1357 تا 1380 ه.ش) است! این بیست حکم تیر خلاص بر اکثر جاماندگان به تشکیل زندگی و پیدا کردن کار و درامد مکفی و بخت بازنشستگی برای نسل سوخته دهه 1355 تا 1365 مشهور دهه شصتی ها است. یعنی این دهه نسل سوخته ها دیگر اگر کار زندگی درست کرده بودند که یچ وگرنه فقط منتظر یک معجزه باشند! برای ده های بعدی هم اندک امید به سرعت رو پایان است، معنی حرف، خیلی عمیق است، سیاه چاله بحران جمعیتی تا فرار مغزها به اوج فاجعه میرسد. گریز سرمایه هیا مادی و معنوی و انسانی! همه بخاطر کدام منفعت از هسته ای؟!
چه تلخ است که دیگر حتی در سایتهای اجنبی فارسی زبان امکانش نیست براحتی انتقاد کرد! امکان نشر کامنت انتقادی در داخل هم هر روز محدودتر و دشوارتر میشود!
این اقلیت مفسدان کاسب تحریم و باندهای شکم سیر سیاسی و اقتصادی چه بلاهایی بر سر این ملت در نمیاورند! سیرمانی ندارند از این همه دزدی و غارت، ای خدا کی به داد این ملت میرسی؟!
این چه تراژدی است که حکومتیها از یک طرف میگویند قصد ساخت سلاح هسته ای ندارند و از طرفی هی تعلل میکنند در احیای برجام؟!
این چه مرضی بود در میان نسلهای دهه 1320 الی 1340 افتاد و چه مرگشان بود که چهل و اندی سال ملت را گرفتار ایدئولوژی پرخسارت دشمن تراشی و جنگ و تحریم و نسل سوزی کرد؟!
این چه کم عقلی است، چهل سال دشمن تارشی میکنند با سیاستهای ضد غربی، بعد توقع تضمین دارند که تحریم کامل نشوند و منفعت داشته باشند با جهان با تضمین! بخاطر چند تن اورانیوم و سانتریفیوژ را کنار بگذارند؟! خب مگر مغز خر خوردند غربی ها بیایند به دشمن (نظام ج ا) این امیتازات تجارت بدهند تا هر چه بخواهد علیه شان بکند؟! خب بمب اتمی هم نمیسازند، فناروی موشکی و هسته ای را به کشورهای دم مرز غرب نمیدهند که هزینه امنیتی و نظامی شان بالاببرند، آنها برای چه بیاند باج بدهند به نظام ج ا؟! بخاطر یک میلیون بشکه نفت؟! این یک بشکه ها نفت یک درصد مصرفشان هم نیست، زمستان سردشان خواهند گذراند، ای مقامهایی ساده و کوته فکرانه هی از زمستان سرد میگیویی! ای کاش ترس از زمستان سردی بود در غرب و ایران تحت حکومت ج ا توان قبلی داشت (مثل روسیه) متاسافنه حتی اندازه جمهروی باکو (گاز) و یا عراق (نفت) هم قدرت مانور ندارد ، از بس ایران در منجلاب تحریم نگه داشتند این نابخردان ایدئولوژیک و نابکاران کاسبان تحریم و مافیایی فاسد داخل!
با این همه خسارت مشهود و بیهودگی این سیاستهای ضد غربی، ول کن هم نیستند! ای خدا به داد فرودستان ملت ایران برس از شر اینها!!!
احیای برجام ۲۰۱۵ میلادی الآن حدود ۱۶ ماه است که معطل خواسته های فرا برجامی حکومت ایران است!