آمریکا تنها کشور دنیاست که به پیمان حقوق کودک سازمان ملل نپیوست
شرکت خودروسازی «هیوندای» اخیرا اعلام کرد که در حال بررسی حادثه بکارگیری کودکان کار توسط برخی تامین کنندگان آمریکایی خود است و ممکن است همکاری با آنها را قطع کند.
«جو بایدن» اخیرا محدودیتهای ورود مهاجران به آمریکا را به شدت کاهش داده است. از یک سو، این باعث ورود تعداد عظیمی از مهاجران به آمریکا شده اما از سوی دیگر، برای ارائه فرصتهای شغلی به آنها تدبیری اندیشیده نشده است.
بدین سبب، برخی مهاجران مجبور به پذیرش کارهای با حقوق بشدت پایینتر از حد معمول هستند و حتی فرزندان خود را برای امرار معاش خانواده سر کار میفرستند.
در واقع، آنچه شاهد جدی پدیده کودکان کار در آمریکاست، زمینه کشاورزی آن کشوراست. بر اساس برآورد سازمان «برنامه آموزشی کارگران کشاورزی آمریکا»، هنوز حدود 500 هزار کودک کار در مزارع آن کشور مشغول به کار هستند و حوادث مرگ و میر آنها ناشی از کار نیز اغلب به گوش میرسد.
بیش از 100 سال قبل «لویس ویکیس هاین» (Lewis Wickes Hine) با تهیه تصاویر از تعداد عظیمی از کودکان کار، سعی کرد تا وجود این پدیده زشت را به اطلاع دولت برساند. از آن زمان به این سو، انقاد از بکارگیری کودکان کار در آمریکا هیچ وقت متوقف نشده است.
به عنوان مثال در کنفرانس بینالمللی کارگران که در ماه ژوئن به روش ویدئویی برگزار شد، حاضران این پدیده خاص در آمریکا را به باد انتقاد گرفتند.
اما این انتقادات مکرر تاثیری بر آمریکا نداشته است. البته این هم قابل ذکر است که همین کشور که میخواهد الگوی حقوق بشر خود را بر دیگر کشورها تحمیل کند، هم یگانه کشور دنیاست که پیمان حقوق کودک سازمان ملل را امضاء نکرده است.