مذاکره با چین؛ ادعای «ترامپ»، اخبار جعلی یا عقبنشینی پنهانی؟
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده طی چند وقت اخیر بارها ادعا کرده که آمریکا در حال مذاکره با چین درباره مساله تعرفهای است و گفته که «اعتقاد دارم به زودی به توافق خواهیم رسید.»

اما وزارت امور خارجه و وزارت بازرگانی چین هر دو این ادعا را تکذیب و تاکید کردند اصلا مذاکره شروع نشده چه رسد به آنکه به توافق برسند. سخنگوی وزارت امور خارجه چین در تازهترین واکنش خود گفت: «من و همکارانم در وزارت بازرگانی قبلاً به این سوال پاسخ واضح دادهایم. دو طرف چین و آمریکا هیچ مذاکرهای بر سر مسائل تعرفهای انجام ندادهاند و ایالات متحده نباید واقعیتها را تحریف کند.»
اگرچه چین به روشنی این ادعای ترامپ را رد کرده، اما او همچنان بر ادعای خود اصرار دارد. رئیس جمهور آمریکا 24 آوریل آوریل (4 اردیبهشت) در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران برای تایید آغاز نشدن مذاکره با چین گفت: «آنها همین امروز صبح جلسه داشتند.» اما وقتی خبرنگار باز سئوال کرد که منظور ترامپ از «آنها» دقیقاً چه کسانی هستند، طفره رفت و تأکید کرد که این مسئله «اهمیتی ندارد».
آیا واقعا اینطور است؟ ابتدا بگذارید نگاهی به وضعیت اقتصادی آمریکا بیاندازیم.
«صندوق بینالمللی پول» (IMF) در گزارش «چشمانداز اقتصاد جهانی» خود پیشبینی رشد اقتصادی آمریکا برای سال 2025 را به میزان 0.9 درصد نسبت به پیشبینی ژانویه کاهش داده که بیشترین کاهش در میان اقتصادهای پیشرفته است.
سیاستهای تعرفهای ترامپ که به اعتبار اقتصادی آمریکا آسیب زده، عدم اطمینان گستردهای را در میان سرمایهگذاران ایجاد کرده است. اخیراً ما شاهد سقوط همزمان شاخصهای سهام، اوراق قرضه و دلار آمریکا بودهایم که پدیدهای بسیار نادر به شمار میآید.
مردم آمریکا نیز هر روز اثرات منفی سیاستهای تعرفهای ترامپ را بیشتر احساس میکنند. در بسیاری از شهرهای آمریکا، مردم به خیابانها آمدهاند تا به سیاستهای تعرفهای ترامپ اعتراض کنند.
در فضای مجازی نیز بحثها درباره «هزینه اضافی ناشی از تعرفه» روی قبضهای خرید افزایش یافته است. «لری سامرز»، وزیر خزانهداری پیشین ایالات متحده هشدار داده که هر خانواده آمریکایی ممکن است به خاطر سیاستهای تعرفهای بیش از 5000 دلار از درآمد خود را از دست بدهد.
وضعیت شرکتهای آمریکا نیز بهتر از شهروندان این کشور نیست. افزایش هزینهها و کاهش سود، آنها را به چالش کشیده است. طبق پیشبینی سامرز اجرای سیاستهای تعرفهای جدید آمریکا ممکن است 2 میلیون نفر به جمعیت بیکار اضافه کند.
بنابراین اگر واقعا همان طور که ترامپ ادعا کرده مذاکرات تعرفهای با چین آغاز شده بود، میبایست از طریق رسانهها این را تبلیغ می کرد و جزییاتش را افشا میشد چون این کار برای آرامش بخشیدن به شرکتها، بازارهای مالی و مصرفکنندگان بسیار مفید است. اما ترامپ این کار را نکرد و به جای آن، حالا فقط به صدور اطلاعات مبهم و جعلی روی آورده است.
چه پخش اخبار جعلی درباره مذاکرات چین و آمریکا و چه اعلام آمادگی برای کاهش تعرفه 145 درصدی، همگی نشاندهنده عقبنشینی دولت ترامپ در برابر فشارهای داخلی آمریکا است.
تکنیک مذاکرهای «ادعای قیمتی افراطی در ابتدا و کاهش تدریجی قیمت در قدمهای بعدی» حاکی از حسن نیت واشنگتن برای حل مشکلات نیست. اگر آمریکا واقعاً خواهان حل این مسئله است، باید تمام تعرفههای یکجانبه و غیرمنصفانه علیه چین را لغو کند. اما اگر به سیاستهای فشار و اخاذی خود ادامه دهد، نهتنها به چین آسیب خواهد زد، بلکه خود آمریکا نیز از پیامدهای آن در امان نخواهد ماند.
ادعای قیمت افراطی و کاهش تدریجی قیمت
عجب سیاستی
البته مسئولان ایران چندین ساله این سیاست رو پیش گرفتن در برابر مردم خودشون بهتره ترامپ هم یه دوره بیاد ازشون یاد بگیره
ماشین از صد میشه پونصد بعد کاهش پیدا میکنه به چهارصد و هشتاد صف هم واسش درست میشه
بیخودی نگومن وبهلول عاشق ترامپ هستیم