کشف مقبرههای باستانی ۴۴۰۰ ساله در مصر
مقامات وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر میگویند در گورستان باستانی سقاره در بیرون قاهره، مقبرهها و کارگاههایی را یافتهاند که قدمت آنها به حدود ۲۴۰۰ سال پیش از میلاد بازمیگردد.
در یک سلسله حفاریها در گورستان باستانی «سقاره» در مصر آثار باستانی تازهای یافت شده است که تصور میشود متعلق به دو تا پنج هزار سال پیش هستند.
گورستان بزرگ سقاره که در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی قاهره واقع شده است، بخشی از ممفیس پایتخت باستانی مصر به شمار میرود و در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
مصطفی وزیری، دبیرکل شورای عالی آثار باستانی، گفت که این کارگاهها برای مومیایی کردن انسانها و حیوانات مقدس استفاده میشده است.
به گفته وی قدمت این کارگاهها به سلسله سیام فراعنه (۳۸۰ قبل از میلاد تا ۳۴۳ قبل از میلاد) و دوره بطلمیوسی (۳۰۵ قبل از میلاد تا ۳۰ قبل از میلاد) برمیگردد.
خمرههای باستانی کشفشده در گورستان سقاره
باستانشناسان در داخل این کارگاهها، کوزههای سفالی، ظروف آئینی و سایر اقلامی را که ظاهراً در مومیایی کردن استفاده میشده است پیدا کردهاند.
در همین حال صبری فراغ، رئیس سایت باستان شناسی سقاره، گفته است در میان اکتشافات جدید یک مقبره متعلق به «نه حسوت با»، یک مقام ارشد پادشاهی قدیم در ۲۴۰۰ قبل از میلاد در مصر باستان، در محل هرم پلکانی جوزر به چشم میخورد.
این هرم در سال ۲۶۲۰ قبل از میلاد به عنوان محلی برای به خاکسپاری فرعون جوزر، به دست وزیرش ایمهوتپ، ساخته شد و سپس برای خاکسپاری دیگر مقامات ارشد سلسله پادشاهی مصر باستان مورد استفاده قرار گرفت.
در همین محدوده همچنین آرامگاهی متعلق به یک کاهن متعلق به عصر پادشاهی نوین مصر باستان یافت شده است.
دولت مصر در سالهای اخیر به شدت یافتههای باستانشناسی جدید خود را برای رسانهها و دیپلماتهای بینالمللی به نمایش میگذارد و تبلیغ میکند.
مقامات مصری امیدوارند چنین اکتشافاتی به جذب گردشگران بیشتر کمک کند و صنعت گردشگری این کشور را، که پس از رویدادهای بهار عربی در سال ۲۰۱۱ دچار آسیب شده است، بار دیگر احیا کند.