شخصیتهای تاریخیای که دوربین شانس ثبت چهرهشان را داشت/ عکس
از فعالان سیاسی و مدنی گرفته تا نقاشها و نویسندهها، برخی از معروفترین شخصیتهای تاریخی توانستهاند قبلازمرگ تصویری رؤیایی و آمیخته با اسرار از خودشان برجای بگذارند.
دوربین عکاسی خوششانس بوده که توانسته از برخی از مهمترین شخصیتهای تاریخی قبلازمرگشان تصاویری ثبت کند.
از فعالان سیاسی و مدنی گرفته تا نقاشها و نویسندهها، برخی از معروفترین شخصیتهای تاریخی توانستهاند قبلازمرگ تصویری رؤیایی و آمیخته با اسرار از خودشان برجای بگذارند.
اِدوارد مونک
حتماً درباره «تابلوی جیغ»، معروفترین اثر ادوارد مونک، شنیدهاید، اما چقدر خود او را واقعاً میشناسید؟ او در سال ۱۸۶۳ در نروژ به دنیا آمد و کودکیاش با بیماری، سوگواری و ترس از داشتن یک بیماری روانی خانوادگی گذشت. هیچ تعجبی ندارد که او درنهایت یک هنرمند شد.
مونک به کمک یکی از دوستانش، شروع کرد به نقاشی کردنِ چیزها، اما نه آنگونه که آنها را میدید بلکه آنگونه که از طریق احساسات و وضعیت روانیاش آنها را احساس میکرد.
به لطف این توصیه، او سبکی منحصربهفرد را شکل داد. نقاشیِ «جیغ» زمانی متولد شد که او در هنگام غروب خورشید مشغول قدمزدن بود و چیزی را شنید که بعدها «جیغ بزرگ و بیانتهای طبیعت» توصیف کرد. بعداز سالها تحمل رنج بیماری روانی او در سال ۱۹۴۴ از دنیا رفت. این عکس درست در لحظه تغییر قرن ثبت شده است.
بوفالو بیل
ویلیام فدریک کادی، که او را به نام بوفالو بیل، میشناختند، یک شومن اسطورهای بود. این عکس نادر که در سال ۱۹۰۰ ثبت شده است، عصارهای از این مرد سرگرمی را در اواخر قرن نوزدهم در خود جای داده است. نمایشهای غرب وحشی بوفالو بیل، مخاطبان را با داستانهای هیجانانگیز از بومیان آمریکایی و کابویها مجذوب خود میکرد. این تصویر سندی است که به نقش پررنگ بوفالو بیل بر منظره فرهنگی آمریکا شهادت میدهد.
رودیارد کپلینگ
شغل کپلینگ به عنوان روزنامهنگار الهامبخش او برای تولید آثار درخشان نظم و نثر شد. کپلینگ نویسنده «کتاب جنگل» و شعر معروف «اگر» است و در سال ۱۹۰۷ جایزه نوبل ادبیات را دریافت کرده است.
لوییزا میاُلکات
لوییزا میالکات، نویسنده رمان «زنان کوچک»، به دلایل متعدد زنی تحسینبرانگیز بود. اول به این دلیل که در جنگهای داخلی آمریکا یک پرستار بود؛ و بعد به این دلیل که او مبارزی خستگیناپذیر و مدافع حق رأی زنان بود و تا زمانی که با نوشتن رمان «زنان کوچک» به شهرت و موفقیت دست نیافته بود با نام مستعار مردانه داستانهایش را مینوشت. رمان او خود و خانوادهاش را از منجلاب فقر بیرون کشید. او دختر یک معلم بود و بیشتر زندگیاش را در خانه تحصیل کرد.
کلود مونه
تالار پاریس که گروهی کوچک، اما پرنفوذ از هنرمندان پاریسی بود، سبک او را رد کرد. مونه هرگز منصرف نشد. اندکی بعد تالار پاریس منحل شد، اما نقاشیهای مونه توانست نقاشی قرن نوزدهمی فرانسه را متحول کند. آثار او همچنان مایه شگفتی مجموعهداران و علاقهمندان به نقاشی در سراسر جهان است.
الیزابت آردن
الیزابت آردن که در سال ۱۸۷۸ به نام فلورانس نایتینگل گراهام متولد شد، شکستهای متعددی را در مسیر پایهگذاری امپراتوری زیبایی پرنفوذش تا سال ۱۹۲۹ تجربه کرد. او مدرسه پرستاری را به دلیل مسئولیتهای سنگین ترسناکی که داشت ترک کرد.
بعد از آن او شغلهای متعددی را به عنوان مسئول پذیرش، منشی و کارمند بانک تجربه کرد که همه با شکست مواجه شد. او سپس وام گرفت تا سرمایهگذاری تجاری بعدیاش که یک شرکت زیبایی و آرایشی بود را تأسیس کند. او در سفری به فرانسه در سال ۱۹۱۲ درباره تکنیکهای زیبایی آموخت و سپس با یک شیمیدان برای تولید محصولات باکیفیتتر که در دسترس همه قرار بگیرد، همکاری کرد. شرکت الیزابت آردن از آن زمان تاکنون از فروش ۱ میلیارد دلار در سال فراتر رفته است.
لئو تولستوی
کالاماتی جین
این تصویر ما را بیشاز ۱۰۰ سال به عقب میبرد. این مرد خوشتیپ با تفنگ و نوار فشنگ دور کمرش کیست؟ اول اینکه او یک زن است؛ دوم، نامش «کالاماتی جین» است، اما نام واقعیاش مارتا جین کاناری بوده و از سال ۱۸۵۲ تا ۱۹۰۳ میزیسته است. او یک مرزبان آمریکایی، تیرانداز ماهر و قصهگو بود.
هری هودینی
ابراهام لینکلن
لینکلن در خانوادهای فقیر متولد شد، خودآموز تحصیل کرد و درنهایت به یک وکیل موفق، سیاستمدار معروف و شانزدهمین رئیسجمهور آمریکا تا زمان ترور تبدیل شد. لینکلن در زمان جنگهای داخلی آمریکا رئیسجمهور این کشور بود. از جمله موفقیتهای او در این دوران لغو بردهداری، تقویت دولت فدرال و اقتصاد این کشور بود.
جان دی راکفلر
راکفلر علیرغم آنکه شیوههای تجاری بحثبرانگیزی داشت، تعهد قابلتوجهی در زمینه اعمال انساندوستانه از خود بروز داد و ثروتش را به سمت طرحهای آموزشی و بهداشتی هدایت کرد.
کارل مارکس
این معروفترین تصویری است که از مارکس وجود دارد. فیلسوفی که در آلمان متولد شد و به خاطر جزوه «مانیفست کمونیست» و اثر چهار جلدی «سرمایه» معروف شد. او به عنوان پدر سوسیالیسم شناخته میشود.
این جمله او که گفته بود درنهایت سرمایهگذاری از گردونه خارج میشود تا جای آن را سوسیالیسم بگیرد- ایدهای که هرگز اثبات نشد - معروف است. مارکس در سال ۱۸۱۸ متولد و در سال ۱۸۸۳ و قبلاز آنکه بتواند تأثیر عقایدش را در جهان ببیند، از دنیا رفت.
جرونیمو
هریت ژاکوبز
مادر ژاکوبز وقتی که او فقط ۶ سال داشت از دنیا رفت. بعداز مرگ مادر، ژاکوب به خانه صاحبان قبلی مادر فقیدش رفت و در کنار آنها خیاطی و خواندن یاد گرفت. او توانست در سال ۱۸۴۲ در سن ۲۹ سالگی با کمک کمیته حراست از شهروندان فیلادلفیا بگریزد و نیویورک به عنوان پرستار بچه مشغول کار شود.
او ۱۰ سال دور از صاحبان اصلیاش زندگی کرد تا اینکه توانست آزادیاش را بخرد. او سپس یک زندگینامه نوشت که در کشورهای مختلف جهان و به زبانهای مختلف منتشر شد. او تا سال ۱۸۷۹ که از دنیا رفت، یکی از مخالفان بردهداری بود و زندگیاش را وقف کمک به بردهها و آزادی کرد.