ماجرای شیء عجیب شبیه تخم اژدها در کوه دماوند چیست؟

منابع طبیعی و محیط زیست آمل پیگیر ماجرای نصب گوی سبز در قله دماوند هستند.

ماجرای شیء عجیب شبیه تخم اژدها در کوه دماوند چیست؟

انتشار تصویری از یک گوی سبز رنگ که در ارتفاع ۴۲۰۰ متری قله دماوند به عنوان پناهگاه کوهنوردان نصب شده بود باز این دیو سپید پای در بند را دوباره به تیتر خبر‌ها کشاند.کوهنوردان خارجی که قبلا به کوه دماوند آمده‌اند، از دیدن این گوی فلزی در آن ارتفاع متعجب و آن را به تخم اژدهایی سبز رنگ تشبیه کرده‌اند.

وحید رضاییان رئیس محیط زیست شهرستان آمل گفت: ارتفاع ۴ هزار و ۲۰۰ متری دماوند جز مناطق چهارگانه و تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست نیست، اما به دلیل حساسیت‌های زیست محیطی با جدیت پیگیر نصب گوی سبز رنگ در قله دماوند هستیم.

او با بیان اینکه قله دماوند از ارتفاع ۴ هزار و ۵۰۰ متری تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و جز مناطق چهارگانه محسوب می‌شود، افزود: ساخت و ساز‌هایی تحت عنوان پناهگاه یا جان پناه، چه به صورت سازه‌های بتنی یا غیربتنی، متحرک یا غیرمتحرک از طرف سازمان محیط زیست مجوز ندارند.

رئیس محیط زیست شهرستان آمل حجم زیاد زباله‌های رها شده در ارتفاع ۴ هزار و ۲۰۰ متری دماوند را بسیار نگران کننده دانست و ادامه داد: ظرفیت سنجی در دماوند باید انجام و تعداد کوهنوردانی که می‌خواهند به دماوند صعود کنند مشخص شود.

رضاییان گفت: در اوج تعطیلات حدود ۳ هزار کوهنورد با ۸۰ راس قاطر که بار‌های آن‌ها را حمل می‌کنند در ارتفاعات دماوند حضور پیدا می‌کنند و رفت و آمد آن‌ها سبب آسیب رساندن به پوشش گیاهی منطقه شده است.

او افزود: ادارات کل منابع طبیعی و میراث فرهنگی باید پاسخگوی موضوع نصب این گوی در ارتفاعات قله دماوند باشند، اما محیط زیست نیز با جدیت این مورد را پیگیری خواهد کرد.

موضوع ساخت گوی سبز رنگ در ارتفاعات قله دماوند را از مسئولان منابع طبیعی شهرستان آمل هم پیگیر شدیم اسماعیل زاده رئیس منابع طبیعی آمل گفت: در جریان موضوع نیستم و این مورد نیاز به بررسی و پیگیری دارد.

او با بیان اینکه هیچ گزارش مردمی از نصب این گوی سبز رنگ نداشتیم، افزود: ماموران جنگلبانی به منطقه اعزام می‌شوند و موضوع را بررسی می‌کنند.

چرایی و ضرورت نصب این گوی سبز رنگ را از علی امانی یکی از کوهنوردانی که ۲۷ شهریور ماه امسال به قله دماوند صعود کرده بود پرسیدیم او گفت: این سازه فلزی در یال جنوبی قله دماوند و در ارتفاع ۴ هزار و ۲۰۰ متری در کنار یک پناهگاه دیگر ساخته شده است.

این کوهنورد با بیان اینکه بیشتر کوهنوردان از یال جنوبی به قله دماوند صعود می‌کنند و کمترین حادثه نیز در این یال برای کوهنوردان اتفاق می‌افتد، افزود: با توجه به شمار زیاد کوهنوردان، وجود این سازه که به طبیعت منطقه نیز آسیب نمی‌زند لازم و ضروری است.

امانی ادامه داد: برخی افراد تا پارسال چادر‌های بزرگ و مقاوم در برابر سرما و باد را به عنوان پناهگاه در منطقه نصب کرده بودند و در اختیار کوهنوردان قرار می‌دادند که فدراسیون کوهنوردی به منظور ساماندهی و جلوگیری از تجمع این چادر‌ها این سازه فلزی را در منطقه نصب کرده است.

این کوهنورد با بیان اینکه ۳ پناهگاه اکنون در همین نقطه و چند متر پایین‌تر از آن وجود دارد، افزود: این پناهگاه فلزی فقط شامل یک اتاقک با کف سیمانی است و تنها برای استراحت یا فرار از سرما و کمک به کوهنوردان حادثه دیده ساخته شده است و هیچ امکانات اقامتی ندارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 8
  • هامون
    0

    دست ساز بشر مگر معما هست !؟ از استانهای هم جوار با هلی‌کوپتر اومدن ساختن شبی یا چند شبی اتراق کردند و تمام چرا گنده میکنید !؟

  • یکی از مردم
    0

    به 80 میلیون دروغ بگو ولی حجابت رو رعایت کن یا از اون دفاع کن!!!

  • علی
    0

    یواش یواش اقامتی میشه

  • امپراطور
    0

    هموطن باور کردید که همه از قضیه اتاقک رو قله دماوند ابراز بی اطلاعی میکنند . همه شون دروغگو هستند. کدوم آدم ابله این اراجیف مسئیولان محیط زیست و جنگل بانی رو باور میکنند. کارخودشون هست . حالا که گندش بالا اومد خودشون رو تبرعه میکنند. اطلاعات کشور ما اینقدر قوی هست .یه قضیه خیلی مهمی هست که با اتاقک فلزی روشو پوشاندن.

  • محمد
    0

    شما صبر کنید ۵ تا ۱۰ سال دیگه یحتمل یه امامزاده همونجا سبز میشه و واجب التعظیم هم میشه و شفا میده در حد لالیگا!

  • ب
    0

    کاملا مشخصه...امام زاده است...

  • شهروند
    0

    وقتی من میگم تو این کشور هیچ کسی دیگری رو ادم حساب نمیکنه همینجاست.فدرسیون جان چند ماهه تصمیم گرفتی این کارو انجام بدی خب یه نامه به شهرداری ویه نامه به منابع طبیعی میزدید .شاید اونها هم پیشنهاداتی داشتند یا لاقل جانمایی مناسب تری انجام میشد .حالا که نیت خیر .خیرتان قبول وسعیتان مشکور.امید است دیگه سنگ اندازی نکنند .کوهنوردان قله دماوند راهتان پر رهرو وتنتان سلامت

  • ناشناس
    0

    اممزاده سید تاج الدماوند هست،این همون چراغ سبز برا دزدی از منابع کوه دماوند هست تازه چراغ سبز نشون دادن به زالو زاده ها