راهاندازی نخستین اکوموزه عشایر در فارس
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس از ایجاد نخستین اکوموزه عشایر در استان فارس خبر داد.
به گزارش ایسنا، مصیب امیری با بیان اینکه لباس ایلات عشایر یکی از زیباترین لباسها به سبب تنوع رنگ در ایلات عشایر قشقایی است، گفت: با هدف حفظ هویت و آداب و رسوم زنان منطقه، با پیگیریهای ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس در فهرست آثار ناملموس ملی بهثبت رسیده است.
او همچنین «فرآوردههای لبنی عشایر» را نیز جزو مواردی دانست که قابلیت ثبت در فهرست آثار ناملموس را دارد و این ادارهکل تلاش میکند آن را نیز ثبت کند.
به گفته او، اکوموزه عشایر در منطقه تنگاب بخش فیروزآباد ایجاد شد.
وی در ادامه شهرستان فیروزآباد را دارای آثار ارزنده تاریخی، طبیعی، مذهبی و صنایعدستیهای شناختهشده در سطح ملی و بینالمللی دانست و با بیان اینکه آن یکی از مکانهای پرظرفیت گردشگری استان است، گفت: با توجه به اهمیت آثار تاریخی شاخص ساسانی در منطقه فیروزآباد، این آثار بههمراه آثار ساسانی شهرستانهای سروستان و کازرون شامل کاخ، نقش برجسته و غار در قالب آثار محوری ساسانی در نوبت ثبت در فهرست ثبت آثار جهانی یونسکو قرار دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی و گردشگری فارس در ادامه، با مهم دانستن جایگاه عشایر از دیدگاه فرهنگ مادی و معنوی، به صنایعدستیهای شناختهشده عشایر قشقایی فیروزآباد، شامل قالیبافی، گلیمبافی، جاجیمبافی، گبه، چرخبافی و جز آن اشاره کرد و افزود: بهدلیل حفظ و ماندگاری هنرهای سنتی این منطقه و حمایت از صنعتگران این رشتهها، برخی از آنها را در فهرست آثار ناملموس کشور بهثبت رساندهایم.
او بیان کرد: با توجه به اهمیت موضوع گردشگری و مقوله عشایر در استان، اهمیت ایجاد اکوموزه عشایر مشخص است. امیدواریم این اکوموزه ــ که اولین اکوموزه در استان فارس و بزرگترین اکوموزه در کشور است ــ تبدیل به غنیترین اکوموزه کشور و جاذبهای ویژه برای جذب گردشگران داخلی و خارجی شود.
منبع: ایسنا
10