خاطره جالب یک مرجع تقلید از سفر به اسپانیا / آیت الله نوری همدانی: سفر ارزان شود
آیت الله نوری همدانی با درخواستی نسبت به ارزانسازی سفر گفت: در سفر به اسپانیا از یک بنای تاریخی بازدید کردم و در آنجا یکی از افراد به من گفت که درآمد حاصل از بازدید گردشگران از آثار تاریخی از درآمد نفت شما بیشتر است.
آیت الله حسین نوری همدانی در دیدار با علی اصغر مونسان - معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد: مسئله گردشگری و مسافرتی یک عنصر مهمی است که در آیات قرآنی و احادیث ما توصیه شده است. تأکید شده است که مسلمانان در یک نقطه قرار نگیرند و حرکت کنند و آثار گذشتگان را ببینند و عبرت بگیرند. در قرآن کریم هفت جا صحبت از سیر و حرکت شده است.
وی افزود: در سفر به اسپانیا از یک بنای تاریخی بازدید کردم و در آنجا یکی از افراد به من گفت که درآمد حاصل از بازدید گردشگران از آثار فرهنگی تاریخی از درآمد نفت شما بیشتر است.
این مرجع تقلید شیعه افزود: خوشبختانه در ایران نیز آثار فرهنگی تاریخی بسیار زیبایی داریم که باید این آثار به افراد در داخل خارج به خوبی معرفی شود. برخی از آثار نیز اسلامی هستند که باید حتما این آثار به گردشگران معرفی شود و به درآمدزایی به کشور کمک کند چرا که درآمد گردشگری می تواند حتی از نفت هم برای کشور بیشتر باشد.
آیت الله العظمی نوری همدانی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به فرمایشات حضرت امیرالمومنین علی (ع) در نهج البلاغه نیز گفت: در یکی از نامه های امیر المومنین به فرزند شان امام حسن مجتبی (ع) ایشان به فرزند خود توصیه کرده اند که اخبار گذشتگان را مطالعه کنند.
وی در ادامه خطاب به دکتر مونسان گفت: باید فعالیت های خود را به طور جدی دنبال کنید تا به افزایش درآمد در کشور کمک کند و برای اشتغال جوانان نیز تاثیر گذار باشد، از گذشته گفته اند مردم ایران هنرمند هستند و با توجه به این که در هر استان ظرفیت های بسیار خوبی در حوزه کارهای هنری وجود دارد باید هنرمندان را حمایت کرد تا از این طریق به اشتغال زایی و درآمدزایی در کشور کمک کرد.
آیت الله نوری همدانی با اشاره به اعمال تحریم های جدید علیه ایران گفت: ما مردمی هستیم که خودمان در درون خود ظرفیت های بسیار خوبی داریم و باید به ظرفیت های خودمان متکی باشیم و برای درآمد زایی و اشتغال زایی باید به ظرفیت های داخل کشور و توانمندی های مردم خود توجه کرد و روی پای خودمان بایستیم.
این مرجع تقلید شیعه با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی مونسان ادامه داد: کار شما بسیار ارزشمند است و فعالیت های خود را ادامه دهید. در قرآن کریم نیز در یکی از آیات به نقش مردم ایران نوید داده شده است. از ایرانی ها در قرآن کریم به عنوان مردمی یاد شده است که خداوند به آن ها لطف دارد. ما باید بتوانیم روی پای خودمان بایستیم.
وی در ادامه با اشاره به جانفشانی های مردم در طول انقلاب اسلامی گفت: مردم واقعا انقلاب را از دل و جان دوست دارند و برای حفظ انقلاب جانفشانی های زیادی کردند و برای این مردم باید با جان و دل کار کرد تا با ارائه راهکارهای مناسب مسائل آن ها در حوزه معیشت رفع شود.
این مرجع تقلید شیعه در بخش پایانی صحبتهای خود با اشاره به ارائه خدمات ارزان قیمت به گردشگران خاطر نشان کرد: درخواست من این است که برای ارزان سازی سفر نیز فعالیت هایی صورت پذیرد تا افراد برای سفر به شهرهای مختلف متحمل هزینه های زیاد نشوند.
همچنین علی اصغر مونسان - معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این دیدار خطاب به آیت الله نوری همدانی گفت: وجود شما برای شیعه و برای مردم ایران غنیمت است و امیدوارم هرچه زودتر کسالتی که جنابعالی دارید برطرف شود.
وی سپس به ارائه گزارشی در خصوص فعالیت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پرداخت و گفت: در بخش صنایع دستی کشور 295 رشته صنایع دستی داریم، بسیاری از رشته ها قبل از انقلاب توجهی به آن نشده بود و یا در بعد از انقلاب از بین رفته بود که در سال های اخیر احیا شده اند و موجب ارتزاق و درآمد حلال برای افراد مختلف خصوصا روستاییان شده است ودر این میان 75 درصد فعالان این حوزه را بانوان تشکیل می دهند.
مونسان با اشاره به فعالیت مردم مناطق روستایی در حوزه صنایع دستی تصریح کرد: صنایع دستی توانسته است با وجود خشکسالی روستاها را حفظ کند.
وی گفت: در سال گذشته 520 میلیون دلار صادرات صنایع دستی داشتیم و دوست داریم که بازار صنایع دستی در داخل کشور نیز رونق گیرد و دوباره مردم از صنایع دستی به عنوان یک کالای نفیس ایرانی در منازل خود استفاده کنند و با تلاش های خود بتوانیم سالانه به رقم صادرات 2 میلیارد دلاری در صنایع دستی برسیم.
مونسان ادامه داد: در حوزه صنایع دستی نیز فضاهای بسیار زیادی داریم و بناهای تاریخی بسیار ارزشمندی داریم و بسیاری از این ها اماکن اسلامی است و باعث شده هر گردشگر خارجی در سفر به ایران با دیدن فضای داخل کشور و پیشرفتهای درونی ایران به یک سفیر برای ایران تبدیل شود و در صفحات مجازی خود از ایران به عنوان یک کشور امن یاد می کنند و این بخش به حوزه دیپلماسی کشور نیز کمک میکند.
معاون رئیس جمهوری گفت: بسیاری از این بناهای تاریخی را با یک سیاست خوب به بخش خصوصی واگذار می کنیم تا این اماکن به اقامتگاه های زیبا و هتل ها تبدیل شود که نمونه آن احیای کاروانسرای های عباسی و تبدیل آن به هتل های زیبا است که باعث ایجاد کسب و کار شده است.
وی ادامه داد: گردشگری در حال حاضر به عنوان اقتصاد سوم در دنیا مطرح شده است و در کشور ما نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و می تواند به درآمدزایی و اشتغال در کشور کمک کند در این صنعت به ازای هر 50 میلیون تومان میتوان یک شغل ایجاد کرد درحالیکه در سایر صنایع به ازای هر 500 میلیون تا یک میلیارد تومان یک شغل می توانیم ایجاد کنیم.
مونسان افزود: گردشگری در کشور ما نیز دارای مولفه های اسلامی است و افرادی که به ایران سفر می کنند به سفیر ایران تبدیل میشوند و ما روی آن ها تاثیر میگذاریم. در سال گذشته 5 میلیون و 100 هزار گردشگر وارد شدند اما در 9 ماهه امسال بیش از 6 میلیون گردشگر خارجی وارد کشور شده اند.
مونسان گفت: خوشبختانه در حال حاضر تورهای گردشگری زیارتی در کشور تبدیل به تورهای ترکیبی شده اند و دیگر صرفا زیارتی نیستند و تورهای گردشگری زیارتی - سیاحتی و گردشگری زیارتی - سلامتی شده است و باعث افزایش درآمده شده است.
وی ادامه داد: از طرفی گردشگری باعث تحرک در سایر حوزه ها می شود و باعث خواهد شد که سایر بخش های اقتصادی کشور نیز تحرک داشته باشند.
مونسان تصریح کرد: یکی از سازمان هایی هستیم که در بخش اشتغال نقش مهمی ایفا می کند، مسائلی مانند بومگردی در گردشگری و یا صنایع دستی باعث شده است تا در برخی از مناطق از جمله روستای کلپورگان هیچ فردی بیکار نباشد و سفال این روستا در کشورهای خارج از کشور به فروش میرسد.
وی در ادامه به تلاش های دولت برای رفع مسائل معیشتی مردم اشاره کرد و گفت: در جلسه ای در دولت نیست که موضوع معیشت مردم از سوی دولت مطرح نشود، در تمام جلسات دولت موضوع معیشت مردم مطرح و بر رفع آنها تأکید میشود اما شاهد رفتارهای خصمانه دولت آمریکا و اعمال تحریمهای جدید هستیم که امیدواریم با دعای خیر شما از این مرحله نیز عبور کنیم و مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم رفع شود.
منبع: تسنیم
1981
طی
حاج آقا ی سری هم به سیستان و بلوچستان بزن کنار سفرهای خارجی!
چه خاطره جالب و زززززززززززززززیبایی,احسنت!!!!!رفته بوده بنای تاریخی ببینن!
بلاد کفر چی کار میکردین؟ چرا ما تا همین اصفهان خودمون هم با اون همه بنای تاریخی نمیتونیم بریم ببینیم؟؟؟؟ عجب!!!!!!
چطوره که ملت رو سوق میدین به سمت سوریه و عراق ولی خودتون سر از بلاد کفر در میارین