شارژ ساختمان را مالک باید بپردازد یا مستاجر؟
ممکن است این سوال مطرح شود که وظیفه پرداخت شارژ ساختمان برعهده مستأجر یا صاحب خانه است که در خصوص رویه قانونی آن صحبت شده است.
پرداخت شارژ ماهیانه در آپارتمانها به منظور پرداخت هزینههای صورت گرفته یا پرداخت قبوض مشاع اقدامی است که در اکثر ساختمانها انجام میشود.
اما ممکن است این سوال مطرح شود که وظیفه پرداخت شارژ ساختمان برعهده مستأجر است یا صاحب خانه باید آنرا پرداخت کند.
در خصوص پرداخت شارژ ساختمان توافق بین مالک و مستأجر شرط است یعنی قبل از دریافت ملک توسط مستأجر باید توافقی بین مالک مستأجر در این رابطه صورت گیرد.
اگر در طی توافقی که صورت گرفته مالک موظف باشد شارژ ساختمان را پرداخت کند و از این کار خودداری، کند مستأجر میتواند با توجه به پرداخت ماهانه اجاره، میتواند مبلغ شارژ را از اجاره کسر کند.
اما اگر در این خصوص توافقی صورت نگرفته باشد، با توجه به عرف حاکم پرداخت شارژ با مستأجر است و از آنجایی که مستأجر از منافع ساختمان استفاده و آب، برق، گاز ساختمان را مصرف میکند باید شارژ را نیز باید پرداخت کند.
نتیجه اینکه بهتر است در زمان تنظیم قرارداد اجاره حتماً راجع به شارژ ساختمان نیز صحبت شود و این مورد در قرارداد ذکر شود.
طبق قانون تملک آپارتمانها و آئین نامه اجرایی هزینه های مشترک به واحد آپارتمانی تعلق می گیرد و هزینه های مصرفی چنانچه مستأجر استفاده کننده از هزینه های مصرفی باشد بر عهده مستأجر است مانند هزینه آب، برق و گاز مشترک و هزینه حقوق سرایداری و تعویض لامپهای سوخته روشنایی و تعمیرات پمپ آب و موتورخانه مرکزی و سرویس دوره ای و تعمیرات آسانسور. پرداخت سایر هزینه های مشترک از جمله هزینه های عمرانی ساختمان بر عهده مالک است!
این رویه که توضیح وتفصیر نمدی شامل خانه های سازمانی هست همه چی مجانی هست
با مستاجره خداییش
ولی خرجهایی مثل خرابی آسانسور باید پای صاحبخونه باشه،چون اگر صاحبخونه اگر یه آسانسور خوب کار میذاشتن چپو راست خراب نمیشد
خلاصه هزینه آسانسور باید با صاحبخونه باشه