شگردهای کلاهبرداران اینترنتی
ارسال پیامک حاوی لینکهای آلوده یا تماس با عناوین مختلف با افراد با بهانههای متفاوت، از جمله مهمترین روشهای کلاهبرداران سایبری است که سال هاست حساب هموطنان ما را خالی میکند، در حالیکه با دانستن چند نکته میتوان از وقوع این کلاهبرداریها جلوگیری کرد.

این روزها که دغدغههای زندگی روزمره، باعث شده بیشتر مردم تمام امور بانکی و مالی خود را بدون مراجعه به بانکها و از طریق اپلیکیشنهای مختلف در فضای مجازی انجام دهند، فرصت مضاعفی برای کلاهبرداران فضای مجازی ایجاد شده تا با فریب این کاربران، پولی به جیب بزنند.
همچنین استفاده برخی کودکان، سالمندان و افراد کم سواد که اطلاعات کمی درباره فضای مجازی دارند و ممکن است فریب هر پیامی را بخورند، کار را برای این شیادان راحتتر کرده است.
این پلتفرمها درست است که امکان دسترسی راحتی را برای انجام امور اداری و مالی فراهم کردهاند، اما قطعا استفاده از آنها، کاملا ایمن نیست و باید در این فضاها مراقب اطلاعات شخصی بود.
شگردهای کلاهبرداران اینترنتی را بشناسید
دو مورد از مهمترین شگردهایی که سال هاست کلاهبرداران سایبری از آن استفاده میکنند ارسال پیامک با لینک آلوده یا تماس با افراد است.
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که پیامکی حاوی لینک اینترنتی از یک سرشماره موبایل ناشناس برای شما ارسال شده باشد که در آن آمده است که برای «برقراری یارانه معیشتی»، «مشاهده ابلاغیه و اظهاریه» یا «دریافت سود سهام عدالت» روی لینک پیامک شده کلیک کنید.
این در حالیست که اگر افراد روی این لینکها کلیک کنند، تلفن همراه آنها هک شده و ممکن است تمام حسابهای بانکی شهروندان، خالی شود.
علاوه بر این ممکن است با عناوین مختلف با شما تماس گرفته شود و با عناوینی چون «برنده شدن در قرعه کشی»، «دریافت وام فوری» یا «طرحهای بیمه ای» از شما درخواست کنند که کد چهاررقمی ارسال شده برای تلفن همراهتان را به آنها بدهید.
با این روش نیز، اگر کد را در اختیار افراد قرار دهید؛ میتوانند با استفاده از آن کد، وارد همراه بانکهای افراد شده و با استفاده از اطلاعات بانکی، حسابهای بانکی آنان را خالی کنند.