کمیته علمی ستاد مقابله با کرونای استان خبر داد:
افزایش چشمگیر بستریها و فوتیهای کرونا در خراسان رضوی
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونای خراسان رضوی گفت: در چند روز اخیر آمار موارد ابتلا، بستری و فوتی ناشی از کرونا در استان افزایش چشمگیری داشته است.
محمدعلی کیانی اظهار کرد: تفاوت پیک پنجم کرونا با سایر پیکها این است که بین پیک چهارم و پنجم هیچ فاصله زمانی نبود؛ در صورتی که در دورههای قبلی یک فاصله زمانی سه تا چهار ماهه میان پیکها وجود داشت. این امر سبب شد که پرسنل بهداشت و درمان که به صورت شبانهروزی در حال خدمترسانی به بیماران هستند؛ فرصت بازیابی قوای جسمانی و روحی را پیدا نکنند و به طور حتم طولانیتر شدن زمان پیک آنها را دچار آسیب میکند.
وی افزود: در روزهای اخیر سیستم سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیشترین میزان بستری مبتلا به کرونا را در مراکز درمانی ثبت کرده زیرا میزان سرایتپذیری سویه دلتا، بسیار بیشتر از سویههای قبلی است. در حالت عادی ۱۵ دقیقه زمان لازم است تا ویروس به ۲ تا چهار نفر منتقل شود؛ در صورتی که در این سویه انتقال ویروس به کمتر از یک دقیقه رسیده است. بر همین اساس قدرت سرایتپذیری ویروس دلتا در تجمعات و دورهمیها افزایش دارد.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونای خراسان رضوی با بیان اینکه مهمترین نگرانی سیستم بهداشت و درمان، کم توجهی مردم نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی و حضور در دورهمیها و تجمعات است، اضافه کرد: متاسفانه این موارد سبب گسترش چشم گیر این بیماری میشود. همچنین سن ابتلا به کرونا در مناطق زیر پوشش دانشگاه کاهش یافته است که این امر به دلیل انجام واکسیناسیون گروههای بالای ۶۰ سال است؛ بنابراین سالمندان و گروههای هدف که تاکنون موفق به دریافت واکسن نشدهاند به نزدیکترین پایگاه واکسیناسیون مراجعه نمایند.
کیانی ادامه داد: واکسن شاید یک عارضه نادر داشته باشد اما از کل ۵۰۲ هزار واکسنی که به مردم تزریق شده، تعداد محدودی دچار عارضه شدهاند؛ بنابراین مردم نباید به خاطر نگرانی از عوارض واکسن از دریافت آن امتناع کنند. تزریق واکسن عمومی یکی از مهمترین روشهای کنترل بیماری است.
میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی کمتر از ۵۰ درصد است
وی گفت: در حال حاضر میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی کمتر از ۵۰ درصد است در صورتی که در شرایط فعلی میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی باید حداقل بیشتر از ۸۰ درصد باشد. متاسفانه با وجود کرونای دلتا نوعی عادیانگاری در جامعه ایجاد شده است و آمار مبتلایان، بستریها و مرگ و میر بیماران نادیده گرفته شده است.
کیانی اضافه کرد: متاسفانه برخی خانواده علائم بیماری را ساده میگیرند و آن را سرماخوردگی ساده فرض میکنند اما شروع کرونا در وضعیت فعلی با علائم سرماخوردگی است؛ بنابراین مردم باید در وضعیت اپیدمی کنونی هر گونه علائم سرماخوردگی را جدی بگیرند به خصوص برای کسانی که بیماری زمینهای و سن بالا دارند هرچند واکسن دریافت کرده باشند.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونای خراسان رضوی با اشاره به اینکه اگر فردی در خانواده مبتلا شد دیگر اعضای خانواده به خصوص افراد آسیبپذیر تحت کنترل باشند، تاکید کرد: نکته بسیار مهم این است که اگر فرد علائم نداشت، فکر نکند که مبتلا نیست. افراد خانواده باید با سامانه وزرات بهداشت یا مراکز ۱۶ ساعته در تماس باشند آنان تجربههای خوبی در زمینه بیماری کرونا دارند و افراد را راهنمایی میکنند که چگونه پیگیر بیماری باشند که بیماری به حدی نرسد که در پرسه درمان کاری نتوان انجام داد.
وی ادامه داد: متاسفانه همچنان آمارهانشان میدهد اکثر بیماران بدحال وقتی به بیمارستان مراجعه میکنند که دیگر کاری از دست کادر درمان بر نمیآید. این بد حالی زیاد ناشی از سهلانگاری و دیر مراجعه کردن به پزشک است. لازم به ذکر است مراجعه زود و به هنگام به پزشک و ساده نگرفتن این بیماری اهمیت ویژهای دارد.
کیانی بیان کرد: در شرایط قرمز فقط گروه یک اجازه فعالیت دارند و مابقی باید تعطیل باشند؛ از همین رو از مردم در خواست میکنیم به خاطر حفظ سلامتی خود در رعایت پروتکلهای بهداشتی کوشا باشند زیرا آمار بستری و مرگومیر طی ۱۸ ماه گذشته بیسابقه است.
منبع: ایسنا
26