خودروها و پلاس ها
پسوند پلاس اولین بار با واردات انواع گوشی کره ای و چینی به گوش ایرانی ها خورد اما حالا بسیاری از خودروهای وطنی نسخه پلاس دارند.
نسخه های جدید خودروهای وطنی چه تفاوتی با قبلی ها دارند؟
خودروسازان ما دارند کمکم شیوه تولید مدرن خودرو را یاد میگیرند. یک دهه قبل وقتی به یکی از دو تولیدکننده بزرگ کشور مراجعه میکردی، در پایینترین بخشهای بازار خبری از تریمهای متفاوت و متنوع نبود اما حالا سایپا تنها برای خودروی کوییک بیش از 4 یا 5 تریم مختلف درنظر گرفته و ساینا را در مدلهای متنوعی تولید میکند. دنا هم به عنوان خودروی پرچمدار ایران خودرو یکی از محصولاتی است که در دامنه وسیعی از قیمت و تجهیزات قابل سفارش گذاری است. نکته جالبی که در این بین در سال 99 رخ داده شایع شدن نام یا پسوند پلاس برای محصولاتی است که در نسخه فیسلیفت یا تریم تجهیزشده به بازار میآیند. این جا در یک گزارش کوتاه میتوانید به مهم ترین نکات درباره شش خودروی موجود در بازار که با کد پلاس عرضه میشوند، دست یابید.
دنا پلاس
ظرف زمانی کوتاه پس از عرضه، ایران خودرو متوجه محبوبیت دنا شد و سعی کرد با توجه به ذائقه خریداران ایرانی تولید محصولی متفاوت را کلید بزند. ازاین رو عمیقترین پلاس این جمع را خلق کرد که نه تنها در نسخه توربو در بخش فنی که در بخش ظاهری هم تاحدی متحول شده بود. دنا پلاس که اواخر سال 96 در نخستین نمونهها به بازار کشور آمد، با داشتن طرح کناری کاملا متفاوت، رینگهای تازه، امکانات بیشتر و چهار ایربگ و سانروف، یکی از رقبای بزرگ تولیدات چینی است. این خودرو در نسخه توربو پلاس با موتور 150 اسبی و در نسخه توربو پلاس اتوماتیک با گیربکس 6سرعته خودکار عرضه میشود و بسته به 4تریم تجهیزاتی «دنا پلاس تیپ1 و 2» و دنا پلاس توربو «تیپ1 و 2»، احتمالا بهایی بین 250 تا 350 میلیون تومان خواهد داشت.
کوییک پلاس
نام این خودرو اواخر سال 1397 شنیده شد. جایی که خبر رسید کوییک محصول متفاوت سایپا با گیربکس اتومات و تجهیزات تازه قرار است به بازار عرضه شود. این نمونه که هماینک به دلیل کمیاب شدن، در نسخه کارکرده با بهایی 140 میلیونی خرید و فروش میشود، همان مشخصات فنی و ابعاد و گنجایش کوییک معمولی، کوییک R و کوییک S را داشته منتها در مقایسه با نسخه عادی چند آپشن مناسب را با خود دارد. مهم ترین آپشن خودرو هم قطعا گیربکس CVT خودرو است که رانندگی بسیار راحتی را در کنار مصرف سوخت پایین عاید خریداران میکند.
سورن پلاس
یک نسخه جوانپسند از سورن که قرار است هم با موتور تنفس طبیعی و هم موتور توربو به بازار بیاید و کمی در حال نزار فروش سورن تغییر ایجاد کند. به غیر از رینگ و لاستیک متفاوت، چراغهای کریستالی عقب، بازطراحی فرمان و بخشهایی از داشبورد در کنار افزودن آپشنهای تازه و البته به سازی پوزه خودرو با یک چراغ و جلوپنجره مشکی جزو مهم ترین مواردی است که در سورن پلاس خواهیم دید. مواردی که احتمالا بهای نسخه تنفس طبیعی این محصول را از سطح 190 میلیون تومانی کنونی بالاتر خواهد برد.
تیبا پلاس
یک کار خوب برای خریداران ارزانترین خودروی ایرانی موجود در بازار (به پراید دیگر کاری نداریم) که احتمالا بخش تازهای از خریداران را به سمت تیبا خواهد کشاند. به غیر از قطعات تزیینی در جلوپنجره یا دستگیرهها، یک آینه جدید، مانیتور لمسی و برخی آپشنها به تیبا پلاس اضافه شده تا این خودرو آسایش بیشتری را عاید سرنشینانش کند. قیمت این خودرو در بازار امروز در محدوده 110 تا 115 میلیون تومان در نوسان است.
ام ویام 315 پلاس
خاصترین پلاس جمع که با یک فیسلیفت کامل همراه بوده و چهره متفاوتی را برای چری فالوین یا امویام 315 به همراه آورده است. به غیر از تغییر تریم داخلی چراغهای جلو و تحول کامل در سپر جلو، داشبورد به کل عوض شده، گیربکس اتوماتیک روی خودرو نصب شده و سانروف هم در دسترس خریداران است. قیمت این خودرو فعلا روی 290 میلیون تومان در کارخانه تنظیم شده اگرچه بعید نیست به محض ورود به بازار بهای این خودرو از 300 میلیون تومان هم عبور کند.
ساینا پلاس
آخرین عضو خانواده پلاسها، سدان خوشچهره و کوچک سایپاست که توانسته در مدت اندکی پس از ورود به بازار بخش مهمی از خریداران 405 را به سمت خود بکشاند. این خودرو در نسخه پلاس به نسبت مدل عادی امکانات بیشتری مثل مانیتور لمسی دارد و بهای بالاتری هم در مقایسه با مدل معمولی از علاقه مندان طلب میکند.روکش چرم مصنوعی برای صندلیها، رینگ آلومینیومی، سیستم رهیاب، دوربین دید عقب به همراه سنسورهای هشدار دهنده موانع در عقب خودرو و اضافه شدن کفپوش سه بعدی، از دیگر امکانات این خودرو 115 تا 120 میلیون تومانی در بازار است.
منبع: خراسان
70