ایلان ماسک: هوش مصنوعی بهزودی پزشکان و وکلا را با اختلاف زیادی شکست خواهد داد
«ایلان ماسک»، مدیرعامل تسلا و اسپیسایکس، پیشبینی میکند هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو خواهد زد؛ این اظهارنظر ماسک در واکنش به پژوهشی مطرح شده که نشان میدهد مدل هوش مصنوعی GPT-4 در تشخیص بیماریها از متخصصان بهتر عمل میکند.
براساس گزارش نیویورک تایمز، محققان مرکز پزشکی در بوستون در پژوهش جدیدی متوجه شدند پزشکانی که از GPT-4 در تشخیص بیماری کمک میگرفتند، فقط اندکی بهتر از پزشکانی بودند که از این چتبات استفاده نمیکردند. اما در کمال تعجب، مشخص شد ChatGPT خود بهتنهایی بهتر از پزشکان عمل میکند. ایلان ماسک نیز ضمن اشاره به یافتههای این پژوهش در ایکس گفت:
«هوش مصنوعی بهزودی پزشکان و وکلا را با اختلاف زیادی شکست خواهد داد و درنهایت همه انسانها تقریباً در همهچیز [از هوش مصنوعی شکست خواهند خورد].
ما میتوانیم موجود پشتیبان بیولوژیکی برای هوشمندی باشیم؛ زیرا کمتر از سیلیکون شکنندهایم و شاید بهعنوان منبعی برای اراده باقی بمانیم.»
براساس مقاله منتشرشده در JAMA، چتبات OpenAI هنگام تشخیص وضعیت پزشکی براساس گزارشی موردی و توضیحات مربوطه، بهطور میانگین 90 درصد امتیاز کسب کرد. پزشکانی که از این چتبات برای تشخیص استفاده کرده بودند، امتیاز 76 درصد را به دست آوردند. پزشکانی هم که از آن استفاده نکردند، میانگین امتیاز 74 درصد را داشتند.
پس از انتشار این پژوهش، مدیرعامل Abacus.AI اظهار کرد یک هوش مصنوعی پزشکی با دسترسی به تمام گزارشهای آزمایشگاهی میتواند بهتر از بسیاری از پزشکان انسانی بیماریها را تشخیص دهد و راهحلهایی را پیشنهاد کند. به باور او، همین امر درمورد وکلا و سایر مشاغل با دانش و دادههای سنگین نیز صادق است.
ایلان ماسک نیز با پیشبینی مدیرعامل Abacus.AI موافق است. او پیشازاین ادعا کرده بود با اضافه شدن قابلیت تشخیص جزئیات تصاویر به هوش مصنوعی گراک در شبکه اجتماعی ایکس، کاربران میتوانند از آن برای تحلیل عکسهای رادیولوژی و تصویربرداریهای پزشکی استفاده کنند. البته او گفت قابلیت جدید گراک در مراحل اولیه قرار دارد اما همچنان دقت بالایی دارد و میتواند بسیار مفید و کاربردی باشد.
حضرت آیتالله خامنهای: «امروز هوش مصنوعی با یک شتاب حیرتدهندهای [دارد پیش میرود]؛ یعنی انسان متحیّر میشود از شتابی که این فنّاوری عجیب در دنیا پیدا کرده و دارد پیش میرود... در مسئلهی هوش مصنوعی، بهرهبردار بودن امتیاز نیست؛ این فنّاوری لایههای عمیقی دارد که باید بر آن لایهها مسلّط شد؛ آن لایهها دست دیگران است. اگر شما نتوانید لایههای عمیق و متنوّع این فنّاوری هوش مصنوعی را تأمین کنید، فردا اینها یک ایستگاهی مثل آژانس اتمی درست میکنند برای هوش مصنوعی ــ که الان دارند مقدّماتش را فراهم میکنند ــ که اگر چنانچه به آن ایستگاه رسیدید، باید اجازه بگیرید که در فلان بخش از هوش مصنوعی استفاده کنید، در فلان بخشِ دیگر حق ندارید استفاده کنید! اینجوری است؛ زرنگهای دنیا، فرصتطلبها و قدرتطلبهای دنیا دنبال این چیزها هستند... البتّه زمان دولت سیزدهم یک سازمانی تشکیل شد به نام «سازمان ملّی هوش منصوعی»، زیر نظر رئیسجمهور... اگر چنانچه همان سازمان زیر نظر خود آقای رئیسجمهور ادامهی کار بدهد، امید فراوانی وجود دارد که انشاءالله این کار به همین شکلی که عرض شد پیش برود.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶