آسمان تاریک می‌شود؛ سیارک 2024 YR4، تهدید یا توهم؟

یک سیارک جدید به نام ۲۰۲۴ YR۴ که اخیراً کشف شده، توجه زیادی را به خود جلب کرده است.

آسمان تاریک می‌شود؛ سیارک 2024 YR4، تهدید یا توهم؟

احتمال برخورد سیارک ۲۰۲۴ YR۴ با زمین در سال ۲۰۳۲ طی چند هفته گذشته به طور مداوم در حال افزایش بوده است. اندازه این سیارک بین ۳۹ تا ۹۱ متر تخمین زده می‌شود که به اندازه‌ای بزرگ است که می‌تواند یک شهر را نابود کند. در روز سه‌شنبه، احتمال برخورد به ۳.۱ درصد رسید که بالاترین میزان احتمال ثبت‌شده توسط ناسا برای جسمی از این اندازه یا بزرگ‌تر بود. اما تنها یک روز بعد، در روز چهارشنبه، این احتمال به ۱.۵ درصد کاهش یافت و در نهایت به ۰.۲۸ درصد در روز پنج‌شنبه رسید. اما، چرا این تغییرات به‌وجود آمده است؟

بر اساس گزارشات، اخترشناسان در حال انتظار برای تاریک‌تر شدن آسمان‌ها بودند تا بتوانند مسیر دقیق‌تر سیارک را مطالعه کنند، چرا که در زمان ماه کامل، آسمان بسیار روشن بود و مشاهده سیارک‌های کم‌نور دشوار می‌شود. طبق گفته ناسا، "تلسکوپ‌های زمینی برای مشاهده سیارک‌ها به آسمانی تاریک نیاز دارند، چرا که این سیارک‌ها بسیار کم‌نور هستند."

آسمان تاریک می‌شود؛ سیارک 2024 YR4، تهدید یا توهم؟

اخترشناسان معمولاً احتمال برخورد سیارک‌ها با زمین را با اندازه‌گیری حرکت آن‌ها به دور خورشید تعیین می‌کنند. اما به دلیل کم‌نور بودن ۲۰۲۴ YR۴، کسب اندازه‌گیری‌های دقیق دشوار بوده است. همانطور که اخترشناسان پیش‌بینی کرده بودند و پس از آن که داده‌های بیشتری جمع‌آوری شد، احتمال برخورد سیارک کاهش یافته است. همچنین احتمال برخورد این سیارک با ماه نیز به ۱ درصد کاهش یافته است.

سیارک ۲۰۲۴ YR۴ پس از عبور از نزدیکی زمین در دسامبر، تا آوریل قابل مشاهده خواهد بود. پس از آن، تا ژوئن ۲۰۲۸، به قدری کم‌نور خواهد شد که دیگر قابل مشاهده نخواهد بود. ناسا اعلام کرده که احتمال برخورد این سیارک همچنان با جمع‌آوری داده‌های بیشتر تغییر خواهد کرد، و امکان دارد که این احتمال دوباره افزایش یابد.

طبق گفته مقامات ناسا، "هر شب مشاهدات بیشتر به درک بهتر مسیر سیارک در ۲۲ دسامبر ۲۰۳۲ کمک می‌کند و اهمیت جمع‌آوری داده‌های کافی برای تعیین ریسک آینده زمین را برجسته می‌کند." ناسا پیش‌بینی کرده که احتمال برخورد همچنان با مشاهدات جدید از سیارک ۲۰۲۴ YR۴ تغییر خواهد کرد.

منبع: خبر آنلاین
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • زهرا
    0

    سیارک برخوردمیکنه به جهنم نمیکنه به درک اسفل السافلین خودتونو گرفتین دستگاه