گروهی از مردم به تخت بودن زمین اعتقاد دارند!

در فضای مجازی، صفحه‌ها، گروه‌ها و کانال‌هایی با عنوان «معتقدین به زمین‌ِتخت» به‌وجود آمده است که زمین را تخت و کروی بودن آن را توطئه جهانی می دانند.

گروهی از مردم به تخت بودن زمین اعتقاد دارند!

این ذهنیتِ جدیدی نیست و فضای مجازی امروزی، تنها منتشر کننده‌ی نظر عده‌ای شده است که همچون انسان‌های باستانی فکر می‌کنند. برای اولین بار در دنیای مُدرن، فردی به‌نام «ساموئل روبوتام» که نویسنده‌ای انگلیسی بود، این بحث را مطرح کرد که زمین، شبیه به دیسکی است که گنبدی بر فراز آن وجود دارد و ماه و خورشید و همه‌ی ستارگان به زیر این گنبد چسبیده‌اند. او نظریه‌اش را این چنین کامل کرد که گرداگرد زمین، کو‌هایی از یخ وجود دارد که انتهای زمین هستند!

معتقدان به زمین‌تخت چه کسانی هستند؟
هنوز معلوم نیست معتقدان به تخت بودن زمین، با تکرار عقاید مربوط به دوران باستانی انسان‌ها، چه هدفی را دنبال می‌کنند و آیا اصلاً هدفی دارند یا فقط سر لجبازی با اکثریت را دارند؟ گاهی، دولت‌ها و سیاست‌مداران را توطئه‌گر خطاب می‌کنند، گاهی دانشمندان و گاهی روحانیون مذهبی را عوامل فریبی جهانی معرفی می‌کنند و مردم عادی را فریب‌خورده‌هایی که بازیچه‌ی آن‌ها شده‌اند، تصور می‌کنند و خود را علامه‌ی دهری می‌دانند که مُچ فریب‌کاران را گرفته و قصدِ باز کردن و افشای حقایقی را برای همه‌ی مردم جهان دارند!

می‌توان این عقاید غیرمنطقی و غیرعلمی را ناشی از عدم اعتماد به نخبگان جهان دانست که باعث ایجاد چنین ذهنیتی شده است. عواقب چنین اعتقاداتی، طرد از طرف جامعه، نداشتن کنترل بر افکار فردی و عدم احساس امنیت است که به‌وضوح در افراد معتقد به زمین‌تخت دیده می‌شود.


چندی پیش فردی به‌نام «مایک هیوز» که جادوگری آمریکایی‌ست، ادعا کرد که در حیاط خانه‌اش موشکی خواهد ساخت تا به ارتفاع ۵۵۰ متری زمین برود و با چشمان خودش ببیند که زمین انحنایی ندارد! به‌طور کلی می‌توان افراد معتقد به این نظریه را افرادی دانست که در جامعه، کمتر دیده می‌شوند و همین به‌خاطر، با مطرح کردن تئوری توطئه، قصد معروف شدن خود را دارند و می‌کوشند از این راه خود را در جوامع کوچک اطراف‌شان مطرح کنند و تجارت یا هنر خود را به آن‌ها بفروشند.

تجربه نشان داده که این افراد به علم و دانش اعتمادی ندارند و دانشمندان را افراد فریب‌کاری می‌دانند که قصد دارند مردم را فریب دهند. وقتی از آن‌ها سوال می‌شود هدف دانشمندان از این کارها چه چیزی می‌تواند باشد، دلیلی نمی‌آورند و جواب‌هایی بی‌ربط، می‌دهند. آن‌ها از ناسا متنفرند، تا جایی که کارکنان ناسا را گرافیست‌هایی می‌دانند که با طراحی تصاویر جعلی، زمینه را برای فریب مردم فراهم می‌کنند! همچنین آن‌ها تمامی رویداد‌های بزرگ جهان علم را دروغ می‌دانند که ماموریت سفر به ماه بزرگترین‌ آن‌ها است. مدام آن‌را فریبی جهانی می‌خوانند، اما دلیلی منطقی برای این فریب ندارند.

در سال ۲۰۱۵ مطالعه‌ای روان‌شناسی انجام گرفت که نشان می‌دهد افراد، پس از هر حادثه یا رویدادی پیچیده، به‌شدت دچار توهم توطئه می‌شوند. این تحقیق که بر روی آثار پس از حادثه‌ی ۱۱ سپتامبر تمرکز داشت، به تعداد زیادی نظریه‌ی ساختگی که بوی توطئه‌های عجیب را می‌دادند، رسید. این نظریه‌ها تا جایی پیش رفت که گروهک تروریستی القاعده را بی‌تقصیر و موجودات فرازمینی را مسبب ربوده شدن هواپیماها و برخورد آن‌ها با برج‌های دوقلوی نیویورک می‌دانستند!

تجربه نشان داده که معتقدین به مسائل شبه‌علم، اغلب پس از بحث‌های علمی و منطقی، متقاعد نشده و باز هم بر اعتقاد اشتباه خود پافشاری می‌کنند، اما به‌نظر می‌رسد تنها راه مقابله‌ی صلح‌آمیز و منطقی با این افراد، وارد بحث شدن با آن‌ها و توضیح بدیهیاتِ ساده‌ و اولیه‌ی جهان علم است.

منبع: مجله علمی ایلیاد

10

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید